Taunus GT300 v6 2.9 Project by VBT
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Re: Taunus GT300 v6 2.9 Project by VBT
Evo kako moja lepsa polovina dere nocne trkace..
[youtube]kTXGS3PPC-k[/youtube]
[youtube]kTXGS3PPC-k[/youtube]

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Nije mi bila namera da se udam ispod pojasa samo malo da budem vid budale
Oko 6.5 sec je prosek kaprija i taunusa sa 2.9 24v ako je sve kako treba . Posto je tvoj taunus tezi od proseka , sve od tih 6.5 do nekih 8 sec je ok.
Oko 6.5 sec je prosek kaprija i taunusa sa 2.9 24v ako je sve kako treba . Posto je tvoj taunus tezi od proseka , sve od tih 6.5 do nekih 8 sec je ok.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Jesi li ubacio MS ili se njegovo 'aktiviranje' ocekuje uskoro? Jesi li uspeo da iskoristis neke od onih mapa sto sam ti poslao ili da pravimo nesto novo?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ih, usisna je možda najimpozantnija. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- bossko77
Ma naravno gde su mladi tu je i shala..hehevan piše:Nije mi bila namera da se udam ispod pojasa samo malo da budem vid budale
motor od prvog dana u taunusu radi na MS..ucitao sam neku mapu koju sam nasao da je jedina valjala ,sad dal od tebe ili sa neta neznaam ,ali uglavnom auto radi ,ali ne punom snagom..tj ima dve knedle u snazi na odredjenim obrtajima...prva knedla je u manjm obrtajima koja ne smeta mnogot, a druga on 4700 do 5100 otprilike koja se najvise oseca tako da naprimer u 4 brzini moze nekako da je proguta al u petoj stane tu i to je otprilike 200km/h po gps-u...Mickey038 piše:Jesi li ubacio MS ili se njegovo 'aktiviranje' ocekuje uskoro? Jesi li uspeo da iskoristis neke od onih mapa sto sam ti poslao ili da pravimo nesto novo?
Probacemo u narednom periodu da iscimamo raleta iz n.s. ako nista mi ne uradimo...ako ti znas da napravis mapu javi

- van
- VIP
MS ima datalogging . Prikljucis ga na PC , i u 3. ili 4-oj pun gas od praznog hoda pa sve do blokade.
Prati map , AFR , ignition advance , sekvencu injektora , promenu obrtaja radilice u jedinici vremena ( ubrzanje radilice ) ... Gledaj podrucja gde je ubrzanje radilice malo , jel tu manjka obrtnog momenta , a proveri kakav je AFR ( lambda vrednost ) i koji je ugao predpaljenja , pa probaj malo da modifikujes vrednosti , pa ponovni test , pa uporedi koja je razlika u ubrzanju radilice . Ako se poboljsalo promena radi , ako se pogorsalo , vracaj vrednost u suprotnom smeru ...
Jedino me buni VIS na usisnoj grani . On sam odradjuje posao ili ga kontrolise ECU ?
Prati map , AFR , ignition advance , sekvencu injektora , promenu obrtaja radilice u jedinici vremena ( ubrzanje radilice ) ... Gledaj podrucja gde je ubrzanje radilice malo , jel tu manjka obrtnog momenta , a proveri kakav je AFR ( lambda vrednost ) i koji je ugao predpaljenja , pa probaj malo da modifikujes vrednosti , pa ponovni test , pa uporedi koja je razlika u ubrzanju radilice . Ako se poboljsalo promena radi , ako se pogorsalo , vracaj vrednost u suprotnom smeru ...
Jedino me buni VIS na usisnoj grani . On sam odradjuje posao ili ga kontrolise ECU ?
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
bossko77 piše: a za slike imas u ranijim postovima ..moras malo da kopas jbg..
Ma video sam ih nego ocu jos

Detaljne

F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Mickey038
- VIP
I VIS bi trebalo da je pod kontrolom ECU-a (osim ako Bosko nije nesto promenio).
Datalog bi puno pomogao ako bi mogao nekako da ga postavis da pogledamo. Povezi PC na MS, provozaj auto, snimi datalog, oznaci kada se pojavi 'knedla' u 4-toj a kada u 5-toj pa daj da vidimo sta moze da se napravi.
Datalog bi puno pomogao ako bi mogao nekako da ga postavis da pogledamo. Povezi PC na MS, provozaj auto, snimi datalog, oznaci kada se pojavi 'knedla' u 4-toj a kada u 5-toj pa daj da vidimo sta moze da se napravi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- van
- VIP
Negde ti ViS sistemi rade vakumski ( audijev v6 2.8 ) a negde su preko elektro-ventila povezani sa ecu-om. Ono sto kazu ljudi na netu ,da BOB povlaci momentalno do 3500 rpm , kada VIS skracuje duzinu usisa ,i motor malo oslabi sa vucom , i posle 200 obrtaja ponovo hvata ritam i vuce do kraja . 2.9 24v je pravljen da vuce tesku karoseriju a ne da bude GT motor.
Ono sto kaze Miki , datalogging ce sigurno pokazati neku anomaliju u vrednostima na tim mestima gde motor okleva . Ili prejaka ili preslaba smesa ( ovo drugo je opasno ) , ili neogovarajuci ugao paljenje ... Jel ti je lepo povezan MS sa edis-om , tj . proveravao si stroboskopom da se ugao paljenja pomera ?
Ono sto kaze Miki , datalogging ce sigurno pokazati neku anomaliju u vrednostima na tim mestima gde motor okleva . Ili prejaka ili preslaba smesa ( ovo drugo je opasno ) , ili neogovarajuci ugao paljenje ... Jel ti je lepo povezan MS sa edis-om , tj . proveravao si stroboskopom da se ugao paljenja pomera ?
- bossko77
VIS je na vakumu tako da sam odradjuje posao...ma ja sam imao problem jer mi lalptop ima losu bateriju pa nisam mogao da ga provozam i vidim u cemu je problem..sad cu biti spreman jer imam punjac za kola za laptop
, a ti stevane mogao bi da dodjes pa to zajedno da vidimo jer ja nisam toliko strucan sa svim parametrima..

Djomla svrati u subotu u Bor na takmicenje pa islikaj ceo enterijer da ne moram ja.. thumbupDjomlaMRak piše:Ma video sam ih nego ocu josbossko77 piše: a za slike imas u ranijim postovima ..moras malo da kopas jbg..![]()
Detaljneiz svih uglova

- Mickey038
- VIP
Veza izmedju MS-a i EDIS-a je jednostavna i ukoliko je EDIS ispravan tu ne bi smelo da bude problema (oko kontrole paljenja). Elem, jedno glupo pitanje: koristis li uopste EDIS modul ili si 'nadogradjivao' MS? I ako koristis EDIS, koji koristis?
- van
- VIP
Ima EDIS i to je fabricki EDIS 6 za taj motor . Mislim da MS ne podrzava direct coil
Moze neko popodne ...
Samo gde ces naci neko prace asfalta da mozes da ga poteras u 3 ili jos bolje u 4 do kraja . To je oko 200 km na sat , a meni se ne gine zabog preciznih podataka . U drugoj brzini relativno lako preleti obrtaje pa i ne mozes da vidis gde je problem .
Moze neko popodne ...
Samo gde ces naci neko prace asfalta da mozes da ga poteras u 3 ili jos bolje u 4 do kraja . To je oko 200 km na sat , a meni se ne gine zabog preciznih podataka . U drugoj brzini relativno lako preleti obrtaje pa i ne mozes da vidis gde je problem .
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
tesko da bih mogao u subotu, imam obaveza do septembra, ali cu ti traziti broj telefona da mi javis u septembru tamo ako bude nesto u srbiji da dodjem da vidim ovo chudo. :dbossko77 piše: Djomla svrati u subotu u Bor na takmicenje pa islikaj ceo enterijer da ne moram ja.. thumbup
F.O.R.D. First On Race Day
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Mickey038
- VIP
Moze MS da podrzi i direct coil ali ja nisam ubacivao te komponente pri izradi. Mozda je Bosko dogradjivao MS umesto da koristi EDIS. Inace MS je bio podesen za EDIS4 pa verujem da je Bosko i to sredio jer ima razlike kada MS radi sa EDIS4 i EDIS6.
Ne treba vam parce asfalta, samo ga dignite na dizalicu i 'raspalite po gasu'
Ne treba vam parce asfalta, samo ga dignite na dizalicu i 'raspalite po gasu'

- bossko77
Sto se tice povezivanja tu nema brige sve je po PS-u edis 6 radi dobro sa MS, motor lepo radi u leru kad se turira ,problem je u voznji tj opterecenju tad se pojavljuju rupe..
Stevane ne brini se oko altine prolaze dva auto puta tako da nije problem , a i te rupe se osete u svakoj brzini tako da nemora svaki put da se navrti 4-ta..
vec se u drugoj vidi da li radi kako treba...
Stevane ne brini se oko altine prolaze dva auto puta tako da nije problem , a i te rupe se osete u svakoj brzini tako da nemora svaki put da se navrti 4-ta..
vec se u drugoj vidi da li radi kako treba...

- van
- VIP
Miki nema veze da li je edis4 , edis6 ili edis8 . Koliko znam oni svi dobijaju duzinu pulsa (SAW) od Ecu , koja oznacava trazeni ugao predpalejnja , a posle edis modul sam sracunava ostalo i okida bobin.
U mom Mega jolt nemas nikakvu ociju za broj cilindara , niti koji je edis ....
U mom Mega jolt nemas nikakvu ociju za broj cilindara , niti koji je edis ....
- Mickey038
- VIP
U pravu si za EDIS. Greskom sam pomenuo EDIS6 umesto da napravim poredjenje izmedju EDIS-a i ignition sistema koji moze da se ugradi u sam MS. Odavno se vec ne 'druzim' sa ovom materijom pa sam malo 'out-date'.
Upravo naleteh na Tuner Studio koji izgleda lepo. http://www.efianalytics.com/TunerStudio/#dashboard
Upravo naleteh na Tuner Studio koji izgleda lepo. http://www.efianalytics.com/TunerStudio/#dashboard
- bossko77
Bili smo i na takmicenju u Boru u stylingu,
dobra i skromna manifestacija,mnogo gledalaca i prijatnih domacina...
Osvojeno 1.mesto po oceni zirija za najlepsi auto na izlozbi..

dobra i skromna manifestacija,mnogo gledalaca i prijatnih domacina...
Osvojeno 1.mesto po oceni zirija za najlepsi auto na izlozbi..

- quando
- Poruka: 155
- Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h
Realno, auto je bolest...Prosto zraci 

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
E tako treba,konacno prvo mesto
Svaka cast

Svaka cast

- bossko77
Hvala, mada nismo imali bas neku jaku konkurenciju...al zadovoljni smo..

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Čestitam! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- bossko77
- dale
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 26. dec. 2009. u 02:41h
čestitam 
vidim da si bio u osijeku !
baš taj vikend nisam mogo doč na race inače ni
jedan nepropuštam
nadam se dačeš doč još koji put u osijek!
da vidim tu pilu uživo
inače sastavljam sierru s istim motorom !

vidim da si bio u osijeku !
baš taj vikend nisam mogo doč na race inače ni
jedan nepropuštam

nadam se dačeš doč još koji put u osijek!
da vidim tu pilu uživo

inače sastavljam sierru s istim motorom !
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h