Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Re: Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Poruka od Mickey038 » petak, 17. sep. 2010. u 22:07h

Koliko bi po vasem misljenju mogao da dobijem za njega. Ja koliko sam gledao cene po lokalnim radnjama, tesko je naci bilo kakav laptop za manje od 500e (slabijih karakteristika). Neznam kakve su cene u Srbiji ali 'letimican' pogled na pcberzu daje utisak da slabiji laptop bez licenciranog software-a je reda velicine 400e sto mi daje utisak da su cene ovde i u Srbiji relativno ujednacene.
Za koliko para bih mogao da uzmem neku dobru maticnu plocu i intel procesor?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » nedelja, 26. sep. 2010. u 22:25h

Moze li neko da mi objasni razliku DTS,FLAC u odnosu na MP3. I sa cime je najbolje pustati dts, ja trenutno imam VLC, da li je winamp sa pluginovima bolji ili losiji.
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 27. sep. 2010. u 00:05h

Za DTS ne znam, ali razlika između FLAC-a i mp3-a je da je FLAC kvalitetniji zapis, ali i više zauzima prostora.
Kada sa audio CD-a pebaciš u FLAC ne gubiš na kvalitetu, a kad ga konvertuješ u mp3 izgubi se na kvalitu. To je zbog toga što mp3 format reže neke frenkvencije koje ljudsko uho ne čuje, čuje slabo, ili zavisno od čovjeka do čovjeka (ja npr. čujem i 17 kHz, dok ćale moje ne čuje). U principu ako nisi neki audiofil i ne tražiš vrunski zvuk mp3 na 192 kbps ima sasvim zadovoljavajući zvuk(čak i na 128 je dobar). Na prosječnom audio sistemu nećeš primjetiti nikakav nedostatak.

Samo da spomenem. Po meni jedan od boljih formata je mp4 koji može da bude i video i audio. To sam otkrio dok sam imao K700 sa samo 40 MB memorije. Prebacim 10 pjesama i memorija već puna. Onda sam pokušao sa mp3 na 32 kbps, ali je zvuk bio očajan. I onda pokušam sa mp4 na 40 kbps. Pjesma od 3-4 minute zauzme 1-1.5 MB, a zvuk ništa lošiji od mp3 na 128 kbps koji zauzima 3-4 MB.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

miki023

Poruka od miki023 » petak, 1. okt. 2010. u 14:47h

Resih ja da postavim windows 7, formatirao particiju, instalacija lepo protekla, ali nema drajvera za muzicku (XFI extreme), trazio na netu,probavao razne kombinacije ali nista. Vratim danas lepo xp sp2 i sve radi savrseno. Meni windows 7 ne treba a vi pricajte sta hocete. rulest
Slika

dule0911

 
Poruka: 13651
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 1. okt. 2010. u 15:22h

Zapravo, stav treba da ti bude sledeci: meni Creative ne treba, a vi pricajte sta hocete.
Kroz istu stvar sam prosao kad sam sebi stavljao win7. Ubio sam se dok nisam nasao postene drajvere, a ja imam jos stariju Creative audigy 4 SB. Posle ovog iskustva, Creative nikad vise u zivotu nego lepo Asus xonar ili neku slicnu i cao zdravo. Posto sami ja prvo posumnjao da je win7 problem ali sam video da sa ostalim proizvodjacima ljudi nemaju nikakve probleme.

Btw, mogao si da probas sa custom drajverima od Daniela Kawakamia (valjda se ovako pise zaboravio sam vec pre 6 meseci sam to jurio), a imas i kx drajvere, koji zahtevaju dosta znanja da bi se podesili da rade kako treba (sto ja nisam uspeo) plus imaju momenat da s vremena na vreme ubacuju sum u zvuk. Ja sam na kraju sebi nasao neku malo stariju verziju Kawakamijevih drajvera za vistu koji mi stvaraju normalan zvuk u win7.

Ali tolika firma kao sto je Creative da bude toliko neozbiljna sa podrskom, tome se nisam nadao. Jos sam u to vreme posteno platio karticu koja jeste odlicna ali samo pod XPom. Moram da se mucim 2-3 nedelje i jurim neke drajvere po netu ko zna kakve, umesto da oni sa zvanicnog sajta rade, a njih nema ni za novije kartice od moje. A posle tuze decka sto je pisao drajvere (ovaj Daniel) za starije kartice i otkljucavao mogucnosti na jeftinijm karticama koje su samo najskuplje imale. A creative je naravno prodavao sve sa istim cipom samo u jeftinijim verzijama su delovi cipa ugaseni i to je to. Na kraju su ga zaposlili da radi kod njih i od tad ne pravi vise drajvere za neke matorije kartice.
Fiesta!!

Scorpio 696
Poruka: 1386
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » petak, 1. okt. 2010. u 15:30h

Ja imam C. audigy SE na xp-u sve radi na 7ci problem do problema moze se naterati da radi ali nema snimanja "what U hear" ili "stereo mixer" ili kako god.
evo prn.scrn sa tacnim nazivima drivera pa ako te ne mrzi trazi koji odgovara.
(neki su za Sound Blaster X-Fi)
Slika
E sad da ti kazem tacno koji nebih znao posto sam se iznervirao kod 3-eg pokusaja instalacije, tako da ni sam neznam koji je od ovih izlistanih.
Na Creativeovom sajtu sam uspeo samo da procitam ime fajla i za cega je.
Download je zavrsio google.

edit
i ja sad vijam Asus Essence stx ali malo mnogo para trenutno
ali sam se prvo informisao da li radi pod winom.
Slika

miki023

Poruka od miki023 » petak, 1. okt. 2010. u 15:31h

Slazem se sa tobom da je i creative kriv za drajvere ali isto tako krivim i Microsoft, u principu neku veliku prednost Windowsa 7 u odnosu na xp i ne vidim, pogotovo za prosecnog korisnika kao sto sam ja. Inace komp uglavnom koristim za hd filmove, muziku (flac,dts) i ponekad pokrenem neku igricu. Za sad cu ostati na xp, pa kad budem imao volje probacu opet Windows 7, inace imam XFI extreme fidelity.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 1. okt. 2010. u 16:09h

Win 7 je bolji za HD filmove, jer ima podršku za DX10, a XP nema. Plus meni je HD video na XPu kočio i zvuk je išao ispred slike, sa Win 7 nemam tih problema.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » petak, 1. okt. 2010. u 17:15h

Imate opciju sa KX drajverima u vidu open source resenja koje radi besprekorno na 7-ci. ;)
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 1. okt. 2010. u 19:12h

Pa sta znam, ja sa kx-om nisam imao najbolje iskustvo. Odmah nakon instalacije su radili lepo, probao sam u razlicitim situacijama da testiram i ok su prosli. Medjutim vec sutradan u najnormalnijem radu su krenuli da izoblicuju tonove, ubacuju nasumicno sum i krcanje, sto me jako iznerviralo. Probao sam i sa drugim verzijama istih kx drajvera, opet isto. Predpostavljam da je u pitanju nekompatibilnost ili nedovoljna optimizovanost za moj model zvucne.

Sto se win 7-xp relacije tice, ja sam bio skeptican kad sam stavio win7, ali mogu reci da sam pozitivno iznenadjen posle par meseci rada. Mnogo je stabilniji na duze staze od XPa, jeste da je memorija malo vise opterecena ali je odziv sistema neuporedivo bolji posle duzeg rada. S druge strane igrice sam igrao samo u prvih 3-4 nedelje, tako da ga u principu ne stresiram posteno.
I ono sto primetim sada kad se vratim na xp, win7 je mnogo laksi za koriscenje. Sitnice su u pitanju, ali znace.
Na laptopu mi malo duze traje baterija sa win7 nego sa xpom.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 1. okt. 2010. u 22:37h

Meni ovaj Win 7 radi od nove godine evo znači 10 mjeseci i nema problema, dok XP je radio u prosjeku 3-4 mjeseca dok se ne pojavi prvi problem i potreba za reinstalacijom.
A za bateriju na lapu meni obradno, sa XP je radio 2.5 do 3 sata, sad sa 7com jedva sastavi sat vremena. :-( Što me iznenadilo, nadao sam se da će moći bar 3.5. :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 1. okt. 2010. u 23:30h

Meni je baterija ionako u maleru tako da mozda i nisam merodavan jer je od kako sam ga uzeo novog kapacitet opao za nekih 50%... Ali s obzirom na to kako ga koristim (95% na punjacu, a baterija uvek u njemu), nije ni cudo sto je istrosena :)
Fiesta!!

Cika Dule

Poruka od Cika Dule » subota, 2. okt. 2010. u 12:21h

Generalno 7-ca je u odnosu na XP bolji OS po vecini parametara (sigurnost. stabilnost.....) ali pod uslovom da se radi o hardveru novije generacije. Naravno postoji opcija da se instalira na relativno stariji hardver pa da se nakon toga poiskljucuje gomila servisa cime bi se dobilo na ustedi resursa, ali to nije to. U takvim slucajevima (citaj: ako nemate min dual core procesor i min 2 gb rama) bolje resenje je XP.

Sto se tice krcanje i izoblicavanja tonova sa KX, mogu ti reci da nisi jedini kome se to desavalo. Resenje je u finim stelovanjima u okviru njihovog kontrolnog panela cime se moze dobiti jako kvalitetan zvuk sa minimumom latencije. Ovo drugo je bitno u koliko se bavis muzikom.

Igrice: mogu samo da kazem sa CoD4 i MW2 serijal rade besprekorno na 7-ci. Doduse i CoD4 kao i raniji nastavci su perfektno radili i na XP-u tako da je tu nevidim neku veliku razliku.

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 5. okt. 2010. u 10:15h

Da vam dam podatke o mojoj konfiguraciji pa mi kazite sa kojim drajverima bih mogao imati problema prilikom instalacije 7.
P31 chipset, intel 6550, 9600gso, XFI-fidelity, 2gb ram.
Slika

Cika Dule

Poruka od Cika Dule » utorak, 5. okt. 2010. u 10:59h

Moje misljenje je da ce ti windows 7 bez problema prepoznati gore navedeni hardware. Doduse mogao bi da das tacnu oznaku audio karte kako bi bili 100% sigurni. Takodje moram da primetim da imas 2gb rama, sto u nekim slucajevima moze biti malo za 7-cu (igras zahtevne igrice ili koristis programe za 3d modelovanje...). Govorim iz licnog iskustva jer i ja imam 2 gb rama, a komp mi je max optimizovan pa ponekad osetim znacajno usporavanje u radu. Elem da ne smaram moja preporuka je da stavis win7 i ako si u mogucnosti da dokupis jos 2gb rama. ;)

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » petak, 8. okt. 2010. u 14:00h

Cika Dule piše:Imate opciju sa KX drajverima u vidu open source resenja koje radi besprekorno na 7-ci. ;)

kako kome....kako za sta...
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Cika Dule

Poruka od Cika Dule » petak, 8. okt. 2010. u 17:55h

Djomla piše:
Cika Dule piše:Imate opciju sa KX drajverima u vidu open source resenja koje radi besprekorno na 7-ci. ;)

kako kome....kako za sta...
Ako bi izneo svoja licna iskustva mozda bih i mogao da odgovorim ili eventualno dam neku sugestiju koja bi mogla koristit tebi ili nekom drugom ko cita ovu temu... ;).

Djomla

Poruka od Djomla » petak, 8. okt. 2010. u 19:21h

Tesko da mozes da mi odgovoris sa obzirom da sam se sa time igrao pre tri meseca i sa sb live sa pocetka 2001-ve.
Problem je bio u tome da je radio samo jedan zvucnik. I ne nije bio problem do kabla. :]

Cika Dule

Poruka od Cika Dule » petak, 8. okt. 2010. u 22:03h

Nisam ni mislio da je problem u kablu ? ? ? U svakom slucaju ok, postujem tvoje misljenje, ali cisto za "zapisnik" meni creative sa emu10k cipom radi ok sa kx-om. Naravno na 7-ci (pre toga je radio isto tako ok i na Visti i 2k3) ;)

Scorpio 696
Poruka: 1386
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 9. okt. 2010. u 05:40h

Ja svog Audigyja ubedio da radi ali sa matorim driverom na 7-ci
Instal je uradjen kroz device menager posto smo se win i ja ubedjivali ko je gazda i sta se sme a sta ne.
evo i detalja ako nekom treba za doticne kartice
File Name : SB24_PCDRV_LB_1_04_0090.exe

This download supports the following audio devices only:

* Sound Blaster Live! 24-bit
* Sound Blaster Audigy Value/SE/LS
* Sound Blaster 5.1 VX

Requirements:

* Microsoft Windows 7 64-bit, Windows 7 32-bit, Windows Vista 64-bit with Service Pack 1 (SP1) or Windows Vista 32-bit with SP1
* Sound Blaster audio devices listed above

Notes:

* This driver is only for the Creative Sound Blaster audio device listed above.
DO NOT install this driver for other Sound Blaster audio devices.

The "What U Hear" feature for Sound Blaster Audigy SE/LS/Live!24 bit cards had changed since the latest driver update.
The previous version of Windows Vista driver (SB24_VTDRV_LB_1_04_0065A.exe) for Sound Blaster Audigy SE/LS/Live!24 bit has an option for recording with "What U Hear".
The latest driver no longer has the option for "What U Hear" recording with Sound Blaster Audigy SE/LS/Live!24bit.

* Notes: For Sound Blaster Audigy SE/LS/Live!24 bit, the only way to get the "What U Hear" option is to reinstall the previous drivers, or roll back drivers.
Slika

Cika Dule

Poruka od Cika Dule » subota, 9. okt. 2010. u 10:32h

Mora da nauci ko je gazda :D. Dobri su i ti originalni drajveri jedino sto imaju malo vecu latenciju, pa ukoliko se neko bavi audio snimanjem to praviproblem. U sustini cela ta generacija crative kartica iz tog doba ima emuk10 ili emuk11 cipove koji su skinuti sa mnogo skupljih studijskih modela kartica sto obljasnjava poreklo takvog kvaliteta zvuka.

Djomla

Poruka od Djomla » petak, 15. okt. 2010. u 22:51h

Cika Dule piše:Nisam ni mislio da je problem u kablu ? ? ? U svakom slucaju ok, postujem tvoje misljenje, ali cisto za "zapisnik" meni creative sa emu10k cipom radi ok sa kx-om. Naravno na 7-ci (pre toga je radio isto tako ok i na Visti i 2k3) ;)
Realno to sto je meni bilo moze da bude iz 1000000 razloga :)
Ali dobro

miki023

Poruka od miki023 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 07:42h

Cesto dobijam od yahoo mail failur notice, tj nesto mi pokupi mail kontakte i salje poruke, neki put te poruke prodju ali uglavnom ne. Pretpostavljam da je u pitanju neki spyware. Jedino nisam siguran da li mi se to desava na poslu ili kod kuce, tj koji komp mi je zarazen. od antivirusa imam nod32 i kaspersky 6(na poslu ali nije updejtovan duze vreme). Sta mi preporucujete da uradim.
Slika

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 21. okt. 2010. u 07:54h

1 pitanje.... kako povecati C particiju (gde je windows) moram da reinstaliram windows? 7ica je u pitanju....
Slika

miki023

Poruka od miki023 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 08:10h

Mislim da ti je najbolje resenje da obrises c i d particije i posle toga im odredis velicinu koja ti odgovara. To sve radis prilikom instalacije bilo Xp ili 7.
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“