Gumice ventila i ostalo
Moderator: Dragomir
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Re: Gumice ventila i ostalo
Moj je i dizelas
ulje i filetere otpisujem odmah, sipano skoro 5w30 i zamenjeni svi filteri sem goriva. I vidim svima se nesto cuje i lupka u kabini pa da pitam i ja o cemu je kod mene rec. I ne cuje se klapkanje nego kao da se neka pcela zaglavila u ventilaciji 
-
chiwek
- Poruka: 5
- Član foruma od: ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:08h
Znam na sta mislis, cuje se i kod mene, ali samo kad pustim kvacilo, kad pritisnem ne cuje se. Ponosni sam vlasnik Fieste Zetec 1.25, trosi mi ulje
oko 1l na 1000km.
sipam 10w40, znam da je fabricki 5w30 ali ma koga da sam pitao svi kazu sipaj 10w40 nije to nov auto pojesce ti sintetiku za cas.. E sad, procitah da je neko ovde sdipao 15w40(mineralno ulje) i da je to trosio jos vise. Pa sta mislite da li vredi probati da sipam u njega 5w30 da proverim hoce li trositi pre nego sto odem kod majstora da otvorimo glavu, zamenimo gumice, ventile? Karike nisu jer na iberlauf nema buke a i auto vuce odlicno, ne bi ga nista dirao ali 1l na 1000km je puno, strah me d ne zaboravim da mu dospem i ode... Unapred hvala
sipam 10w40, znam da je fabricki 5w30 ali ma koga da sam pitao svi kazu sipaj 10w40 nije to nov auto pojesce ti sintetiku za cas.. E sad, procitah da je neko ovde sdipao 15w40(mineralno ulje) i da je to trosio jos vise. Pa sta mislite da li vredi probati da sipam u njega 5w30 da proverim hoce li trositi pre nego sto odem kod majstora da otvorimo glavu, zamenimo gumice, ventile? Karike nisu jer na iberlauf nema buke a i auto vuce odlicno, ne bi ga nista dirao ali 1l na 1000km je puno, strah me d ne zaboravim da mu dospem i ode... Unapred hvala
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Zahvali im se svima i reci da ti daju pare da sad popravis motor...
- mbole
- Poruka: 15169
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Odakle ljudima uopste ideja da u motor treba sipati neko drugo ulje osim onoga koje je propisala fabrika?
Verovatno Zika, Mika i Laza iz komsiluka imaju par doktorskih disertacija vise od ljudi koji su taj motor projektovali i proracunali koje ulje u njega treba da ide
Sipaj bre ono sto je fabrika propisala, i pozdravi komsije, nek ti kupe bar gajbu piva, kad vec nece da plate generalnu.
Verovatno Zika, Mika i Laza iz komsiluka imaju par doktorskih disertacija vise od ljudi koji su taj motor projektovali i proracunali koje ulje u njega treba da ide
Sipaj bre ono sto je fabrika propisala, i pozdravi komsije, nek ti kupe bar gajbu piva, kad vec nece da plate generalnu.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
chiwek
- Poruka: 5
- Član foruma od: ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:08h
Hvala na odgovorima ljudi,
Jbg, lepo si reko 'vid budale'
komsije vise-manje, ja sam uglavnom pitao "majstore" i svi su mi rekli 10w-40 tako da znam da kod njih otici necu
Jbt, jel moguce da ljudima sugerisu da sipaju pogresno ulje kako bi brze bolje dosli nazad kod njega(majstora) da ih odere..
Tuga..
Jbg, lepo si reko 'vid budale'
komsije vise-manje, ja sam uglavnom pitao "majstore" i svi su mi rekli 10w-40 tako da znam da kod njih otici necu
Jbt, jel moguce da ljudima sugerisu da sipaju pogresno ulje kako bi brze bolje dosli nazad kod njega(majstora) da ih odere..
Tuga..
- Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
rece da ti lupa kada stisnes kvacilo?
Bojim se da ce biti problem u aksijalnom luftu radilice
Bojim se da ce biti problem u aksijalnom luftu radilice
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- mbole
- Poruka: 15169
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jock, obrnuto:
chiwek piše:Znam na sta mislis, cuje se i kod mene, ali samo kad pustim kvacilo, kad pritisnem ne cuje se.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica