Od obicnog na elektronsko paljenje
- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Od obicnog na elektronsko paljenje
Hteo bih mom Taunusu mk5 da namestim elektronsko paljenje od Sierre pa me interesuje koji mi sve delovi trebaju iz Sierre? Razvodnik, bobina...?
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Od obicnog na elektronsko paljenje
i komutator...
care,taj auto se pravio istovremeno kad i kortina i identicni su pa ce shodno tome i oznacava TC(taunuscortina),s tim sto je taunusTC3 isti kao kortina mk5...cisto da ne bunis ljude kad trazis nesto za taunus mk5,takav auto ne postoji...sad ti mozes da kopas po guglu i trazis ali nema potrebe... thumbdown
care,taj auto se pravio istovremeno kad i kortina i identicni su pa ce shodno tome i oznacava TC(taunuscortina),s tim sto je taunusTC3 isti kao kortina mk5...cisto da ne bunis ljude kad trazis nesto za taunus mk5,takav auto ne postoji...sad ti mozes da kopas po guglu i trazis ali nema potrebe... thumbdown
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
mali off,ako je pravljen za UK trziste onda je cortina mk5 a ako je za EU onda je taunus tc3 

rust is not a crime
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Imao si Borise i Cortine sa levim volanom, vidjao ih ja, al ima različitih detalja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Trebaju ti rayvodnik , komutator , kablovi i bobina . Jedino razvodnik mora sa siere ,ostalo može sa bilo kog automobila koji ima elektronsko paljenje . Ja ima od juga komutator i kablove .
Ume da komutator zeza ako ti je maotra instalacija . To se lako rešava preko releja i direktnog + s akumulatora .
Ume da komutator zeza ako ti je maotra instalacija . To se lako rešava preko releja i direktnog + s akumulatora .
- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Mozete li da mi kazete da li cu sa elektronskim paljenjem da imam bolje performanse ili ustedu goriva? Za platine znam
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- van
- VIP
Lepše pali , mirnije radi na leru, bolje radi na visokim obrtajima , i ne može da se rašteluje .
Od snage bobine zavisi kolika će biti razlika u performansama
Od snage bobine zavisi kolika će biti razlika u performansama
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Interesu je me samo jedna stvar oko ovoga: kod mene je V6 motor pa da li moze razvodnik od Sierre koja ima 4 cilindra ili moram da trazim neki drugi da bih presao na elektronsko paljenje?
-
- VR
Ima li odgovora na predhodni post, zna li neko?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nije isti razvodnik.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- VR
Znaci da sam sebi kazem: da bih presao na elektronsko paljenje na v6 motoru ne moze razvodnik za bezkontaktno paljenje sa siere vec moram da trazim razvodnik sa v6 masine za bezkontaktno paljenje i odgovarajuci komutator sto bi bilo sta? Scorpio, Granada ... Ima li toga uopste?
- van
- VIP
PA ako staviš razbodnik od 4 cil , šta će da pali još 2 cil , da tako nešto i može da stavi . A i fizički su različiti razvodnici
-
- VR
Jasna stvar ali to do sada nije spominjano, svuda se govori - sa sierre - a u sierru je retko isao V6 motor. Sta sada traziti - od 2.8 sa karburatorom ili 2.3 EFI - koji model ili praviti neku kombinaciju od postojeceg razvodnika ...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
kako ne moze,trazi od sierre v6,2300ccm sa karburatorom kao i od granade,isti motori...mozda ti se posreci pa nadjes sve sa komutatorom...elekrtonsi razvodnik,bobina i komutator treba da su ekipi...na mom je motorru ta ekipa...
- van
- VIP
Ja sam skinuo moj razvodnik sa siere xr4i , sa sve bobinom i motorkraftovim modulom ...
Vidjao sam na Bubanj Potoku , kod nekog od onih što donose gomilu polovnih delova, razvodnik elektronac za v6 motor . Upečatliv je po tome što ima plavu kapu ( kada je motorkraft ) , bošovi imaju standardnu , naradžanstu .
Ako imaš malo dara , možeš od jednog EFI i jendog običnog sa platinama da napravih elektronac , ma možeš i od običnog da napraviš elektronac . Treba ti umesto platina nešto što prekida straujno kolo ( foto senzor ) ili senzor VR (na principu indukcije)
Vidjao sam na Bubanj Potoku , kod nekog od onih što donose gomilu polovnih delova, razvodnik elektronac za v6 motor . Upečatliv je po tome što ima plavu kapu ( kada je motorkraft ) , bošovi imaju standardnu , naradžanstu .
Ako imaš malo dara , možeš od jednog EFI i jendog običnog sa platinama da napravih elektronac , ma možeš i od običnog da napraviš elektronac . Treba ti umesto platina nešto što prekida straujno kolo ( foto senzor ) ili senzor VR (na principu indukcije)