Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vrsta goriva

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Vrsta goriva

Poruka od van » ponedeljak, 22. nov. 2010. u 22:26h

Nije problem do N7A motora , nego do 1200 kg . Stavi taj motor u neku laku karoseriju , da sve ima 900+ kg i trosice auto oko 9-10 l po gradu

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 23. nov. 2010. u 14:08h

Ne znam koliko trosi u gradu ali kombinovano 1/3 auto put, 1/3 grad, 1/3 lokalno = 9 l
Sve je pitanje koliko ga purnjam po gasu. Auto put od 100-200, grad po zakonu, lokalno od 60 do 120.

Desavalo mi se da sa 1000 din NS-SM-NS preko venca, i da ostane, ali voznja bez guzve 80-90.

Desavalo mi se da sam docekao da sipam na privatnoj pumpi kod FABUS fakulteta u Kamenici samo 1000 din,
znam sta me ceka pa kad dodjem u SM sipacu gde valja...jedva sam stigao kuci. RS je jako netolerantan prema
corbuljacima.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 23. nov. 2010. u 19:12h

Dobro, ja ujutru treba da tocim gorivo, i sta je na kraju najbolje da sipam u zetec 1.8 - 16v -130ks

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 24. nov. 2010. u 16:22h

ja sipah premium upravo i ne vidim neku razliku

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » sreda, 24. nov. 2010. u 20:42h

Hvala svima na odgovorima. U sustini i ja mislim da je to ok potrosnja, ali obzirom da ne radi bas kao sat tj nije potpuno miran gas mislio sam da bi to mozda moglo manje. Sa druge strane kada sam ga pazario trosio je oko 17l ali su bile odspojene lambda sonde, koje sam ocistio i vratio na svoja mesta, a plus je u medjuvremenu uradjen servis. Naravno trebalo bi zameniti i lambda sonde obzirom da 99% nisu menjane otkad je auto sisao sa trake i eventualno jos po neki senzor....

Posto sam vec pomenuo, kako vam isti motor radi na leru? Potpono mirno ili ima manje ili vece oscilacije? Inace vecina ljudi misli da je to iskljucivo do goriva pa me opet interesuju vasa iskustva.

RS_cabrio: Prijatelju u taj zetek sipaj samo BMB95, vozi i ne razmisljaj. Veruj mi posto takav auto (doduse osnovnu verziju sa 77kw) vozim vec 4+ godine i naslusao sam se raznih majstora oko tipa goriva koje treba sipati u taj motor...
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 24. nov. 2010. u 22:18h

ako jos neko sipa taj evro premium bmb nek javi utiske ,dvoumim se da pocnem i ja da sipam,radim na pumpi svasta vidjam i razmisljam da to nije neka zezancija posto ga pravi NIS....a na ono smece od TNG vise necu da vozim em skupo,em nikako ne ide....
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 24. nov. 2010. u 23:44h

Znam kako mirise benzin, ali ovaj premijum sam jednom sipao u kante i zamalo nisam pao u nesvest kad me je udario po nosu.
Nije sigurno isto gorivo.

Bilo bi dobro da probate, pa da sumiramo svi utiske.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 26. nov. 2010. u 20:52h

I sta dobijate sa tim povecanim oktanima ? Samo manje sansi za samozapaljenje ili kliktanje,mogu da se kladim da ce auto isto da ide jer energetska vrednost je ista bez obzira na oktane,kolko se ja razumem. Neko strucan za ovu oblast bi mogo ovo da objasni...
Taj benzin je samo za vozila kojima je preporuceno 98 oktana,za benzince sa visokim kompresionim odnosom
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Svaštara“