Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
a sta se tice tuninga toga motora napisem vam uskoro u novoj temi....da se lijepo to "naturpijat"goran_nemesis piše:Moze li mi neko reći kakav je ovo deo automobila ???? I za šta on služi s njega idu 3 tanka creva na od kojih jedno ide na servo .... elem problem je u tome što je jedno od tih creva blindirano nekim drvcetom pa neznam gdje se kopča.![]()
to blindirano crijevo ti vjerojatno ide na EGR ventil....ostavi tako...to je dobro![]()
i još jedan kvar imam pa neznam šta da radim ... naime ovo je taj uređaj imaju 3 zice koje idu iz jednog bunta a dvije su skopčane ... ako može neko da mi kaze šta je u stvari uloga ovog djela na boš pumpi, i da li je pametno da se zaletuje taj treći kabal
također ti i ovo nist ne znaci...polozaj gasa za EGR ventil....njiga blokiraj ako vec nije...imas u mojoj temi...
i još jedno kljucno pitanje je sta je s ovim crevom, jel treba negdje da se skopca ili ... posto ima problem neki s motorom, previse pusi kad je na ler-gasu ... govorili su mi da je do filtera, ja zamjenio sve opet isto ...
ovo tako mora biti...samo sta se inace lijepo stavi crijevo koje je blokirana na jednos strani (čep) pa to uno lijepse estetski izgleda....
E evo i jedan videozapis na kojem bi trebao da se vidi an za mene prevelika količina dima koji izlazi iz auspuha i da se čuje neravnomjeran rad mašine .... ako mu ko zna išta .... nek mi odmah javi ovi ovde majtori nemaju pojma
http://www.youtube.com/watch?v=ZnoW6S6s5wQ
zabiljezis si "bosch" pumpu (inace bi trebala biti lucas) di stoji...i probaj je zamaknut za 1mm u jednu stranu pa upalit,ako nije dobro probaj u drug...treba se malo poigrat s time...najlakse je rec da treba reparatura....![]()
Izmerena kompresija i ide ovako 20,9,19,8.Deckonja piše:Za pocetak izmeri kompresiju, samo ce se kasti sta mu je.