Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Sierra Saphire 1.8 Turbodiesel

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
goran_nemesis
Poruka: 10
Član foruma od: nedelja, 31. jan. 2010. u 20:03h

Ford Sierra Saphire 1.8 Turbodiesel

Poruka od goran_nemesis » subota, 27. nov. 2010. u 15:40h

Ljudi šta da vam kažem, ovo je automobil koji sam kupio, u Januaru, moj prvi dizel :D ... nisam mislio da ću tako nešto ikada kupiti :D ali eto desilo se ... o karakteristikama ovog modela i neznam gotovo ništa ... rekli su mi da je rađeno svašta nešto na njemu, i da ima 110 KS hmmmm malo mi je to čudno, prijatelj mi je rekao da je nekad bio obični dizel i da mu je ubačena velika turbina ? ? ? ko će to znati ja se u to baš i ne razumijem. Znam da su mu gume 15-ke i da ide ko raketa, bar u odnosu na druge dizele. evo i nekih sličica a da treba i ovo da spomenem 1990god a za motor su mi rekli da je valjda 1993, da li je samo glava motora ili je čitav motor ubačen to neznam :D imam oko njega dosta nekih stvarčica koje se trebaju popravljati pa će mi trebati u narednom periodu vaša pomoć ...
Slika
Slika
Poslednja izmena: goran_nemesis, na dan subota, 27. nov. 2010. u 15:49h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21567
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Sierra Saphire 1.8 Turbodiesel

Poruka od Markedjani » subota, 27. nov. 2010. u 15:48h

Daj još neke slike...

Daj slike motora da vidimo tu "veliku" turbinu :)

I odakle taj podatak o 110ks... jel mereno na dyno ili je neko prst metodom Kamenka Katića pretpostavio da ima 110ks ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » subota, 27. nov. 2010. u 15:50h

ma odakle znam brate to mi je rekao lik na tehničkom :D :D :D ja ti se u to ne razumijem

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 27. nov. 2010. u 15:51h

Pozdravi ga i reci mu da je veliki papan.

Elem taj motor ima 75ks... čisto da znaš da se ne ložiš i da ti se ne smeju ljudi.
Slika

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » subota, 27. nov. 2010. u 15:57h

e blago meni :D mada mislim da sam se pošteno ogradio od priče tog čovjeka jer sam rekao lepo da se u motore ne razumijem prodato a evo i slike tog motora :D

Slika

e sad ako ko šta zna ovako gledajući u sliku nek mi kaže nešto o ovom motoru. Pa da mogu preći na ove kvarove, što me muče. Danas sam mu zamjenio grijače i to je moj prvi mehanički poduhvat na ovom automobilu. Do sad sam radio s benzincima tako da mi je ovo stvarno nepoznato područje.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 27. nov. 2010. u 16:10h

Klasičan 1.8 td sa 55kw... ne znam odakle u saobraćajnoj 66kw ;)

I nemoj da pišeš post za postom u tako kratkom vremenskom roku... ako si nešto zaboravio da napišeš koristi opciju uredi ;)
Slika

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » subota, 27. nov. 2010. u 16:47h

Moze li mi neko reći kakav je ovo deo automobila ???? I za šta on služi s njega idu 3 tanka creva na od kojih jedno ide na servo .... elem problem je u tome što je jedno od tih creva blindirano nekim drvcetom pa neznam gdje se kopča. Slika

Slika

Slika

i još jedan kvar imam pa neznam šta da radim ... naime ovo je taj uređaj imaju 3 zice koje idu iz jednog bunta a dvije su skopčane ... ako može neko da mi kaze šta je u stvari uloga ovog djela na boš pumpi, i da li je pametno da se zaletuje taj treći kabal
Slika

i još jedno kljucno pitanje je sta je s ovim crevom, jel treba negdje da se skopca ili ... posto ima problem neki s motorom, previse pusi kad je na ler-gasu ... govorili su mi da je do filtera, ja zamjenio sve opet isto ...
Slika

E evo i jedan videozapis na kojem bi trebao da se vidi an za mene prevelika količina dima koji izlazi iz auspuha i da se čuje neravnomjeran rad mašine .... ako mu ko zna išta .... nek mi odmah javi ovi ovde majtori nemaju pojma

http://www.youtube.com/watch?v=ZnoW6S6s5wQ

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 27. nov. 2010. u 18:00h

Sierra ljepo izgleda s vana. Daj malo slika i iznutra.
A onaj ''majstor'' što nabudži ono drvo, svaka mu čast, samo što bi mu ga ja radije gurno negdje drugo. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 27. nov. 2010. u 18:15h

To poslednje crevo koliko ja znam i treba da ima sraf u sebi, jer je to poslednje prelivno crevo, da nema srafa pisala bi nafta. Za ostalo vec ne znam.
Fiesta!!

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » subota, 27. nov. 2010. u 18:16h

I ja bih isto vjeruj mi samo sto mi je problem sad neznam gdje se kopča crevo war jeste ga ovaj prijasnji vlasnik rasturio uhhhh sad je na meni da saznam šta je šta i da se bacim na mechanic
a slike iznutra ce biti sutra ja se nadam :D

Dule .... ali ima i na početku isto crevo i ono je spojeno s boš pumpom .... nemislim baš da su forda napravili sa šarafom :D moralo je ići negdje

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 27. nov. 2010. u 23:32h

Mozda tu originalno nije bio sraf nego neki cep, ali to zadnje crevo mora da bude zapuseno jer nemas petu diznu ;)
Fiesta!!

Aca06

 
Poruka: 3129
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » nedelja, 28. nov. 2010. u 22:15h

Prijatelju lepa siera. Taj motor ima 55kw i isti je kao moj. Pogledacu na mom motoru kako je vezano ovo sto te interesuje pa cu ti poslati slike. Kod mene je zadnje crevo od preliva zapuseno cepom koji mi je drugar napravio na strugu. Inace moja Sierra je pocela da dimi ali crni dim i kad sam promenio filter vazduha dim se izgubio. thumbsuph
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » nedelja, 28. nov. 2010. u 22:57h

E pa tu mi i jeste problem, sivkast dim izbacuje, i ima neravnomjeran rad motora, sam sebi daje turu, i smanjuje je ... jedni kazu dizna, drugi kazu bos-pumpa, treci kazu karike ... elem nema dobrog majstora da ga pogleda ... vjerovatno cu ako ubrzo ne pronadjem resenje da odvezem auto do sarajeva pa da dole potrazim nekog majstora ... danas kad sam vidio koliko je crevo od filtera do bos pumpe poludio sam .... Frajer stavio crno neprovidno srevo dugačko 47cm ... 47cm ejj i jos ga smotao oko filtera i kocionog filtera ..... cekicko doslo mi da smaknem kad sam vidio ... kupim fino 15 cm providnog creva i nepovratni ventil i to zamjenim ...

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 29. nov. 2010. u 11:16h

Vidim ja ovde jedno lepo sredjivanje bos pumpe i dizni a nije na odmet i da se turbina proveri...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

goran_nemesis

Poruka od goran_nemesis » subota, 17. mar. 2012. u 21:40h

Aca06 Saznade li mi ikad gdje se kopča ono crevo sto je drvcetom zapušeno?

Stankovic Aleksa
Poruka: 42
Član foruma od: utorak, 3. jan. 2012. u 19:51h

Poruka od Stankovic Aleksa » nedelja, 18. mar. 2012. u 08:03h

Crevce na dizni i treba da bude zapuseno, zato sto nemas petu diznu. Tako je i kod mene i kod svih drugih sierra koje sam vidjao. Kod mene je stavljeno cak od nekog renoa zato sto mi je to crevce ispucalo i pustalo naftu i auto je imao neravnomeran rad zato sto je uvlacio vazduh. Samo nadji neki odgovarajuci metalni cep i to je to.
A to sto je kod tebe zapuseno drvcetom kod mene nije zapuseno uopste i nigde nije ukopcano.

Romano
Poruka: 164
Član foruma od: nedelja, 15. maj 2011. u 22:00h

Poruka od Romano » nedelja, 18. mar. 2012. u 09:23h

goran_nemesis piše:Moze li mi neko reći kakav je ovo deo automobila ???? I za šta on služi s njega idu 3 tanka creva na od kojih jedno ide na servo .... elem problem je u tome što je jedno od tih creva blindirano nekim drvcetom pa neznam gdje se kopča. Slika

Slika

Slika

to blindirano crijevo ti vjerojatno ide na EGR ventil....ostavi tako...to je dobro mrgreen

i još jedan kvar imam pa neznam šta da radim ... naime ovo je taj uređaj imaju 3 zice koje idu iz jednog bunta a dvije su skopčane ... ako može neko da mi kaze šta je u stvari uloga ovog djela na boš pumpi, i da li je pametno da se zaletuje taj treći kabal
Slika

također ti i ovo nist ne znaci...polozaj gasa za EGR ventil....njiga blokiraj ako vec nije...imas u mojoj temi...

i još jedno kljucno pitanje je sta je s ovim crevom, jel treba negdje da se skopca ili ... posto ima problem neki s motorom, previse pusi kad je na ler-gasu ... govorili su mi da je do filtera, ja zamjenio sve opet isto ...
Slika

ovo tako mora biti...samo sta se inace lijepo stavi crijevo koje je blokirana na jednos strani (čep) pa to uno lijepse estetski izgleda....

E evo i jedan videozapis na kojem bi trebao da se vidi an za mene prevelika količina dima koji izlazi iz auspuha i da se čuje neravnomjeran rad mašine .... ako mu ko zna išta .... nek mi odmah javi ovi ovde majtori nemaju pojma

http://www.youtube.com/watch?v=ZnoW6S6s5wQ

zabiljezis si "bosch" pumpu (inace bi trebala biti lucas) di stoji...i probaj je zamaknut za 1mm u jednu stranu pa upalit,ako nije dobro probaj u drug...treba se malo poigrat s time...najlakse je rec da treba reparatura.... thumbsuph
a sta se tice tuninga toga motora napisem vam uskoro u novoj temi....da se lijepo to "naturpijat" :bravo:

Maresy
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 3. nov. 2012. u 23:26h

Poruka od Maresy » nedelja, 18. nov. 2012. u 13:45h

Pozdrav drugari...Hitno mi treba pomoc...
Imam Ford Sierru 1.8 TD 1992. godiste,a evo u cemu je moj problem... Doslo je hladnije vreme i tesko pali...Nekad tek iz 7-8 put upali a nekad moram da prespajam akumulator jel ga skroz ispraznim..Kad verglam on daje znake kao da ce da upali ali nikako da upali,e kad prvi put upali onda je ok dok se ne ohladi i iznova problem. Stavio sam nove grejace,akumulator mi je dobar stvarno ne znam u cemu je problem!!!

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » nedelja, 18. nov. 2012. u 14:20h

Za pocetak izmeri kompresiju, samo ce se kasti sta mu je.

Maresy
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 3. nov. 2012. u 23:26h

Poruka od Maresy » utorak, 27. nov. 2012. u 18:29h

Deckonja piše:Za pocetak izmeri kompresiju, samo ce se kasti sta mu je.
Izmerena kompresija i ide ovako 20,9,19,8.
E sad cekam majstora da dodje da presteluje ventile...Nadam se da je to kraj mojih muka... :/

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 27. nov. 2012. u 19:08h

Po ovim rezultatima zreo je za generalnu :(

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“