Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Taunus 2.0 - 1.1 - 1.6 by Drazen

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Re: Ford Taunus 2.0 - 1.1 - 1.6 by Drazen

Poruka od Cedo » utorak, 4. jan. 2011. u 18:54h

Uzivanje je gledati ga ovako sredjenog,svaka cast thumbsuph ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » sreda, 5. jan. 2011. u 03:08h

taunus76 piše:Azmafon u raznim debljinama imaju ispod Kalemegdana gde je onaj tunel za voz kod Kapetanije. Tu se nalazi stovariste i mislim da ga nemaju na drugim mestima. Tabla 1*1 m je bila oko 700 din ali je odlican za izolaciju i zvucnu i toplotnu.

Rupe na vratima sam i ja zatvorio ali ako sredim ponovo svoj Taunus idu samo lajsne ispod prozora i nista vise.

Koji je ofset tih tvojih felni bas me interesuje.
Auu, daleko sam ja od Kalemegdana. Ali svakako cu da razmislim o toj opciji. Hvala na preporuci.
Ofset felni? Kako mislis ofset? Mislis oznaka boje felni?
cedo86 piše:Uzivanje je gledati ga ovako sredjenog,svaka cast thumbsuph ..
Hvala puno sugradjanine. Jesi ga video uzivo? Vozam se ovih dana bas dosta po gradu, pa reko mozda si video. :))

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 5. jan. 2011. u 03:15h

Offset ili ET je rastojanje srca felne od centra felne tj centralne ose.
Pise ti negde na felni koliki je pa pogledaj.

Slika
Fiesta!!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 5. jan. 2011. u 10:00h

Ofset kovori kolika je udaljeenost povrsine koja naleze na glavcinu do centra sirine felne . Sto je manj broj felne su izbacenije napolje , sto je veci , felne su uvucenije unutra .

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » sreda, 5. jan. 2011. u 10:58h

Ahaaa. Znam da je rec ofset vezana za stamparije i stampanje.... no nije ni bitno.

ET felni je 18 a sirina je 7J.

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » sreda, 5. jan. 2011. u 12:40h

DrazenNS piše:
cedo86 piše:Uzivanje je gledati ga ovako sredjenog,svaka cast thumbsuph ..
Hvala puno sugradjanine. Jesi ga video uzivo? Vozam se ovih dana bas dosta po gradu, pa reko mozda si video. :))
Nisam kolega,samo na ovim slikama,bas sam ovih dana bio van grada ali sve pokusavam da skontam gde je ovo slikano Slika..

Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 5. jan. 2011. u 15:04h

Pa tebi napred kaci tocka u rub pri skretanj ako je auto opterecen .
Jel cima volan levo-desno po neravnom putu ?

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » sreda, 5. jan. 2011. u 19:42h

Sa ET 18 ne bi trebalo da kaci napred ako su gume 195. Pozadi pod punim opterecenje mozda.

VAN: mislis li da cima vise zato sto je ET manji ili u principu zbog vece sirine guma i zato sto su 15-tice? Kod mene je isto sem ET koji je 38 a sa dobrim gumama napred nema nekog cimanja koje mi smeta preterano ...

van
VIP

Poruka od van » sreda, 5. jan. 2011. u 20:11h

Ovo pitam da vidim kako se ponasa . Mali zatur tocka , ako je los trap , zatim veliki nagib tocka ako je auto spusten , siroke gume i mali et , su kombinacija da se auto rita po putu , e sada sta od ovog je presudno , to ne znam . Zato me i interesuej koa se ponasa , jel su ovo veoma siroke felne i mali et . Covek je rekao da je sredjivao trap , tako da verujem da je tu sve ok ..

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » sreda, 5. jan. 2011. u 20:51h

To za cimanje, mene je jednos zeznulo kad mi je jedan naleteo pravo ne mene i ja sisao sa puta i malo me kao volan cimnuo na stranu, ali i meni trap nije bas najbolji, trebam ga uraditi,inace na ravnom je ok

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 6. jan. 2011. u 03:49h

van piše:Pa tebi napred kaci tocka u rub pri skretanj ako je auto opterecen .
Jel cima volan levo-desno po neravnom putu ?
Ne kaci mi nigde nikada. Pre sam imao gumu 205/55 i onda je kacilo rubove. Ali sada vise ne kaci s gumom 205/50. Trap je sredjen i dobar ali desava se da cima. Mada ne uvek. Ne znam zbog cega je to. U sustini po ravnom putu ne vuce, ne cima....i ne primeti se da imam vece felne i sire gume. Ali po neravnom putu hoce da zeza. Ja sam navikao a vozim ga samo ja, pa to meni nije problem. Ali da ga neko vozi prvi put, mislim da mu ne bi bilo prijatno.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 6. jan. 2011. u 11:26h

Ima nesto sto se zove zatur tocak . Posmatraj to ako nagib viljuske na biciklu i motorciklu . Kod taunusa je fabricki , jako mali taj ugao , nesto tipa 1.5 stepeni , od 2 stepena .To je ugao samocentriranja trapa , tj. ono kada pustis volan u krivini a on se sam ispravlja . Kod mene na s7 je taunusov trap ali ovoj ugao je 6 stepeni i auto je apsolutno ne osetljiv na neravnine . Kada ti odu selen blokovi kako kocnice koce , uvrcu viljuske t. gnjece selenblokove i oni smanjuju taj ugao . Isto se desava kada dignes zadnji deo , ili spustis prednji , ti si smanjio ovaj ugao u odnosu na put , a to je bitno . Najcesce cimanje je pri kocenju po talasastom putu . Bar je to kod mena bio slucaj . Sredio sma tako sto sam promenio sve selenblokove , i ugradio ih tako da gornej viljuske idu maksimalno unazad ,a donje unapred , jel se tako povecava ovaj ugao .
Druga stavar je resenja samog rukavaca , tj. dela koji se kaci na kugle a na koji ide glavcina tocka . Osa koja prolazi kroz kugle i ubada se u put i ose koja je sredina tocka , to rastojanje daje " osecaj " na volanu ". NA to rastojanje utice et felne , jer ono pomera centar u odnosu na glavcinu . Treca stvar je nagib tocka . Oko 0 j ene osetljiv na neravnine , sam mi se cini da moderna kola imaju to malo i u + , dok je -1.5 do -2 idealno za trkacku stazu i uletanje u krivine , ali po ravnom putu . Za neravni je katastrofa .
I na kraju sirina gume , kada siroka guma naidje na taalsast put moguce je da je jedan kraj optereceniji od drugog ,sto rezultira deformisanjem gume , tako da gume vise nije cilindricnog oblika nego kupastog . A kupa kada se rotira skrece u stranu . Sto je sira guma taj efekat je jaci , sto je rastojanje od osa kugli do centra felen vece , ova sila se pojacava ...
Ako imat kombinaciju svega ovaoga , dobili ste jarca , a ne auto . I posle ljudi kazu da taunus ima los trap .
Nema , po konceptu ima bolji prednji trap nego 3/4 modernih automobila ( isti koncept je i u formuli jedan i svakom super automobilu . Problem je sto je to vesanjanje izvedeno za udobnu voznju , i da bi bilo adekvatno za brzu voznju trebaju prepravke uglova .

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 6. jan. 2011. u 11:29h

cedo86 piše: Nisam kolega,samo na ovim slikama,bas sam ovih dana bio van grada ali sve pokusavam da skontam gde je ovo slikano
Hehe. To je slikano na parkingu Somborskog bulevara. Ovaj "novi" bulevar sto ide preko telepa. Malo dalje od tog mesta sam bio na pranju kola (i perac se nije bas proslavio) pa reko da ne vozim daleko, da ne prljam kola, slikao sam ga tu. Ako te zanima mozemo se naci negde u gradu, otici na pice, ili se videti na Miseluku ako ides ili......Nisam siguran koliko ima fordasa iz NS, ali napravimo neko mini mini mini okupljanje. :)))

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 6. jan. 2011. u 11:43h

van piše:Ima nesto sto se zove zatur tocak ...........Najcesce cimanje je pri kocenju po talasastom putu . Bar je to kod mena bio slucaj ........
Da. I meni se desava pri kocenju da cima. I to ono kada samo malo malo malo stisnem kocnicu. Tek tek da usporim. Kada prikocim jace nema problema. Koci ko zmaj. Ja neke sitnice vezano za sve to znam, ali u sustini mene to ne zanima pa se nikada nisam vise bavio time. I mehanikom na kolima se nikada nisam bavio jer me nikada nije zanimala. Poceo sam da radim eto na svom Fordu jer mi treba, ali to je to. Hvala na objasnjenju.

Kada sve uzmem u obzir vezano za svog forda od dana kada sam ga uzeo do sada, ja stvarno ali stvarno ne mogu da se pozalim. Mislim bilo je popravki, ali sam se i navozao. Isao sam i u Suboticu par puta, i u BG i u HR i do Backe Palanke milion puta i sada po gradu sam se bas bas navozao. I ja stvarno svuda idem kolima. I kada sve saberem ja sam prezadovoljan. Nikada me nije ostavio na putu. Nikada mi se nije desilo da sam negde u pizdincima sedeo i cekao slep sluzbu. I nisam bez razloga ulozio brdo para u njega. I nije mi zao. I meni je jasno da ne moze da se ima bas sve. Bilo bi pametno i dobro da skinem ove tockove, i stavim neke manje, a najbolje njegove fabricke, ali opet, izgled je izgled. Ne moze i ovce i novce. Ja se vozim kao gospodin covek u limuzini. I kada povezem nekoga ne razmisljam da li cemo se guzvati.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 6. jan. 2011. u 12:36h

Samo podesi nekako da ti nagim prednjih tockova bude 0 i da imas veci zatur , i neces imati problema sa cimanjima volana i automobila . E sada kako to uraditi , meni je badalo napamet svasta , od stelujuce gornj viljuske koju je tsko napraviti , do nekog adaptera koji se stavlaj izmedju gornje kugle i viljuske da pomeru kugli jedno 1 cm unazad i da ima mogucnost pomeranja par mm bocno da moze da se namesti nagib tocka .
Meni je auto cimao sa felnama od kaprija koje su et 28 i siroke su 5 1/2 sa gumama 185/70 13 . Ja sam se zeznuo pa sam skratio opruge i napravio jos goru stvar. tek kada sam sredio trap i stavio normalne flene i druge opruge , a to je postao normalan za voznju .A ako pliva p oputu , sto jeposledica koncepcije veza trapova , vise se ne rita i nema ne predvidivih cimova .

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » četvrtak, 6. jan. 2011. u 13:06h

DrazenNS piše:
cedo86 piše: Nisam kolega,samo na ovim slikama,bas sam ovih dana bio van grada ali sve pokusavam da skontam gde je ovo slikano
Hehe. To je slikano na parkingu Somborskog bulevara. Ovaj "novi" bulevar sto ide preko telepa. Malo dalje od tog mesta sam bio na pranju kola (i perac se nije bas proslavio) pa reko da ne vozim daleko, da ne prljam kola, slikao sam ga tu. Ako te zanima mozemo se naci negde u gradu, otici na pice, ili se videti na Miseluku ako ides ili......Nisam siguran koliko ima fordasa iz NS, ali napravimo neko mini mini mini okupljanje. :)))
Somborski mi je bio prvi u glavi,vidim siroka nova ulica a ima i kuca,al reko da ne lupam..ja sam redovno na Miseluku,samo zima,sneg,nema nikog,ceka se prolece...mada kazu sledecih par dana suncano i temperatura u +u pa bi moglo jedno mini okupljanje..ja sam za thumbsuph ..

Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 6. jan. 2011. u 13:20h

Izvinjavam se na Off-u, al da malo pomognem ide lepše vreme http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza ... p_id=13168 .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 6. jan. 2011. u 15:21h

ajde da ne blatimo coveku temu pa ako hocete neka neko otvori novu temu mini skup u ns-u pa da vidimo da li bi nas doslo i koliko..... ja sam za thumbsuph
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » četvrtak, 6. jan. 2011. u 19:54h

Pa tema za skup u Ns vec ima. Mozemo samo da je nastavimo. Ti si je bas i zapoceo. Pa da organizujemo nesto manje makar za nas iz NS (mada svi su dobrodosli) da se upoznamo i druzimo. Pa cemo posle videti za nesto vece kada dodje sunce. Sta kazete? Nastavicemo pricu u toj temi. :) A svakako mi ne blatite temu. :))

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » petak, 21. jan. 2011. u 20:12h

Evo jos nekih slicica. Evo kako to izgleda kada se rastavi s starih kola. :))

Slika

Naravno uz nove delove sve ce to da izgleda lepse. :)

Slika Slika

A i uz malo truda. :)

Slika Slika

I jos malo.... :)

Slika

Malo posla i eto novo na kolima. :)

Slika

Naravno moram da se zahvalim svom asistentu Amuru. Posebno sto me uvek balavio i grizao i gnjavio kada god sam radio nesto na kolima. :) A tu je motorni prostor pre...

Slika

..i motorni prostor posle... :)

Slika

I fordinjo odmah nakon farbanja. :))

Slika

:))))

van
VIP

Poruka od van » subota, 22. jan. 2011. u 23:35h

Strava 8)
Jel si delove trapa peskario ?

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 23. jan. 2011. u 03:17h

Neke jesam ali na zalost nisam sve. Splet okolnosti pa nisam mogao sve. Ali dobro, za koju godinu prilikom sl sredjivanja, znacu bolje sta i kako... :)))

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » nedelja, 23. jan. 2011. u 14:39h

ne rekoh ti na skupu da ti je do 00 auto thumbsuph
p.s. pucam od ljubomore kad vidim zdrav prednji vezni lim :D
rust is not a crime

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » subota, 2. jun 2012. u 18:29h

Posle toliko truda i vremena ulozenog u njega od kraja marta vise nije takav. Izleteo mi neki lik i razbio sam forda. A od skoro je i motor poceo da se opasno dimi tako da.... Ovo leto verovatno necu raditi nista, osim mozda sto cu kupiti jos jedna kola, a sl leto sve iz pocetka ali drugacije. Tako mi je barem plan. Pocevsi od peskarenja svega, svega, svega... Ako neo zna nekoga u NS ili makar blizu da radi peskarenje kola, neka prosledi broj. Neki savet ili nesto u vezi motora (nabavke delova) ili bilo sta slicno sam spreman da saslusam. :)

slobodan.palich
Poruka: 15
Član foruma od: petak, 1. jun 2012. u 10:30h
Kontakt:

Poruka od slobodan.palich » subota, 2. jun 2012. u 20:10h

pa kako da razbije ovaka kola bre?bas steta!

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“