Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od Daniel » četvrtak, 6. jan. 2011. u 23:23h

samo rapidshare koristim :) a ima ih na gomilu
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 7. jan. 2011. u 00:04h

Izvoli: http://isohunt.com/torrent_details/1500 ... ab=summary

Ja upravo instalirao i stvarno jeste pre-activated.. A tu imas i sav potreban alat za pravljenje bootabilnog diska..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 03:10h

To Dule, bravo, samo što nemam mesta na hardu, sve krcato filmovima :( Prekopiraću ih noćas na laptop pa ujutru skidam. hvala
Jedno pitanje za win 7 , da li je istina da ne vidi kako treba diskove od preko 1.5 TB ,npr od 2 tb ili veće?

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 7. jan. 2011. u 09:26h

Pa ko ce da ih prepozna ako on nece? Treba ti jedno 15Gb da bi instalirao WIn7..16Gb je preporucljivo..

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 7. jan. 2011. u 11:12h

@rs cabrio nije istina tj. licno nisam testirao ali nije istina :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 11:16h

zato i pitam zvuci neverovatno, a to mi rekoše sami prodavci hardvera.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 7. jan. 2011. u 14:24h

Razni prodaju hardver, samo tolikо ću da kažem.

Limiti od 2TB postoje (ne samo jedan), ali nisu nešto što se ne može relativno jednostavno zaobići.
http://blogs.technet.com/b/askcore/arch ... orage.aspx
http://carltonbale.com/how-to-break-the ... stem-limit

Najveći je "problem" hard disk sa kojeg se butuje sistem, gde Windows traži da bude particionisan po MBR sistemu, a taj sistem zaista ima ograničenje od 2.19TB... ali tako masivni diskovi i nisu za OS, nego za skladištenje velike količine podataka, a jefino je (i ima značajne prednosti) da se ubaci još jedan manji disk od npr. 80GB (pa još da je na 10k rpm, milina) koji će da služi samo i jedino za OS particiju.

Uzgred - može da se desi da neki malo stariji hardver ne ume da adresira više od 2TB, ali to već nije ograničenje W7.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 14:26h

Tu i jeste problem, ja sam na kraju naručio dva komada od 2tb.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 7. jan. 2011. u 15:17h

Prijatelju jel ti to planiraš da skladištit sve snimljenje filmove i oni koji će biti snimljeni do 2035? mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 15:20h

Nekako se sve brzo napuni i nemogu više da razmišljam da li imam mesta ,nemam, gde da kopiram, dal je bezicna mreza spora da prekipiram na laptop, dal CD je dobro narezao i slicno. Hocu takodje i da izbacim kilo nekih diskova koji se vuku po kući. Kad sve ovo uzmem u obzir ,činimi se kao najbolje rešenje da imam što veći prostor za skladištenje pa dokle traje. ..evo sad nemam mesta da skinem sve epizode top geara od 1989 pa ovamo i nervira me :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 7. jan. 2011. u 16:21h

Totalno se slazem sa nabavkom velikih hard-diskova, ja tako radim vec vise od godinu dana. DVD-u je mesto u kanti. Nepouzdano, sporo, i zauzima mesta. Ionako ne cuvam bitne podatke na tim hddovima, pa i da crknu nije smak sveta.

Slazem se sa BojanM-om - nece ti nista faliti sto si uzeo te od 2tb, radice normalno.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 16:25h

Zato dule pitam,jer nema logike da tako ozbiljna firma prodaje takvu opremu koja navodno ne može da radi. Istom logikom se vodim za veličinu diuskova, sve su to stvari koje se mogu naći online ako nešto pukne, dok se poslovni fajlovi backupuju a veliki kapacitet daje komfor u radu i eliminise bezbroj sitnih stresnih situacija (cutujem na USB a on se odjavi sa sistema u sred toga i fajl ostane neupotrebljiv na obe lokacije ili kao što juče kućni bioskop hteo da čita narezana tri CD-a )

Ima li ko iskustva sa iole ozbiljnim wireles umrežavanjem u gradskoj sredini,a između dva stana (dakle, ne lokalna obična ad hoc mreza)?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 7. jan. 2011. u 17:34h

Znam jasno mi je nego se malo šalim. I ja kažem, novaca i memorije za komp nikad dosta. Koliko god da imaš, treba još. Ja sad imam jedan od 1TB i nekako sam uspio godinu dana izdržati da ga ne napunim. Za sada je zauzeto malo više od 300 GB. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 17:51h

kad se setim samo koliko je to nekada bilo skupo, prosto mi milina da dam pare sada na još :) al čovek je proklet, uvek mu malo. Strašna vremena došla,vidiš ti kakvih ljudi ovde ima, nije im dovoljno ni za kola, nego nešto budže i dodaju hahahaha

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 7. jan. 2011. u 17:57h

Kad se setim kada sam kupovao hard za moj prvi komp.. Imao je ja mislim 1.2Gb i ja to napunim i odlucim da kupim nov. Najveci koji je tad postojao je bio Maxtor od 40Gb i kostao ja nesto tipa 200e. Niko nije verovao da ce raditi na mom kompu od 233Mhz,ali Siemens bese to. :) A sad se bacamo nekim terabajtima..

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 7. jan. 2011. u 19:17h

Neeeee olaksanje da si i ti imao Simensa. :D Ja sam imao Simens Nixdorf, unutra je bio Pentium Pro na 200MHz, 64 MB RAM, neka ATi grafička sa 4 MB i hard disk od oko 3 GB. Napunio sam ga za 4 dana. lol Instalirane 2 igrice i 700 MB muzike. lol E onda sam za 150€ kupio takođe Maxtor od 40 GB što je tad bila pozamšana količina memorije, a bio je u ponudi i 80 GB samo je bio papreno skup. mrgreen Al' eto taj Maxtor je kupljen 2001. ili 2002. Kasnije sam ga prebacio u novi komp i dokupio još jedan od 120 GB.

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » petak, 7. jan. 2011. u 19:41h

Imao sam i ja Maxtor od 80 GB (rekli mi da je maxtor dobra marka) pa je crko posle nekih godinu i kusur dana a WD od 20GB u starom kompu i dan danas radi - S.M.A.R.T. data kaze da je radio 3+godine (kada se isprebaci iz casova u godine) tj u prevodu 5+kusur godina :)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 7. jan. 2011. u 19:52h

Da,da,da,tad je Maxtor bio vrh,barem su tako pricali. lol Meni je riknuo posle 2-3godine.

Kupljen je bio 2000-te ako se dobro secam,nije bilo niceg veceg.. 256igara na disku i cepaj ceo dan..eh,to su bila vremena.. clap

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 7. jan. 2011. u 20:03h

To onih 256 igara koje su skinute sa Sege, Nitenda i onih aparata što su bili po igraonicama. :D To sam i ja igrao danima. :D Ali su bile na CD-u pa nisam morao i njima da zatrpavam komp. :D

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 7. jan. 2011. u 20:09h

To je bio disk koji ja ispustao nisam,da mi ga neko ne pokvari! :D I dam kumu i on mi sjebe sign0023 Posle se pojavilo kao 512igara na disku,ali to uopste nije bila fora! mrgreen

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 7. jan. 2011. u 20:26h

Heh i kod mene ista situacija, dosta ih je tražilo, ali sam izmišljao razne razloge da ga ne dobiju. :D Tipa: igram ja stalno ne mogu ti posuditi, to je ćale našao taj disk i rekao nemoj ga nikom posuđivat, loš je to CD nema tu šta da se igra ima 5 od tih 256 da valja itd. mrgreen

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 7. jan. 2011. u 22:04h

Ja se jasno sećam vremena i raznoraznih softova po beogradu kada se CD tek pojavio kao tehnologija, pa je sam player koštao neke silne hiljade maraka,a ljudi koju su ga imali su dobro zarađivali snimajući igrice na diskete i reklamirajući se u svetu kompjutera npr.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 7. jan. 2011. u 22:32h

evo meni se ucinio kao zanimljiv sajt a mozda i nekome nesto pomogne....
http://www.streetbeatcustoms.com/Car-Interior-Parts/
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 8. jan. 2011. u 18:26h

jedno glupo pitanje, sta je torent, kako se skida i cemu sluzi, uvek sam skidao sa one click muvies, neznam sta je to torent...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 8. jan. 2011. u 19:13h

Torent ti je način razmjene fajlova preko interneta. Radi na principu ti najjednostavnije rečeno uzimaš od mene, ja od tebe. :D Dakle, skineš prvo jedan od programa Bit Torrent, uTorrent i slično. Nakon toga odeš na stranicu, thepiratebay,torentz, monova... Na jednom od tih sajtova nađeš ono što želiš da downloaduješ. Ideš download by torrent, on onda ponudi da otvoriš jedan fajl koji ćeš otvoriti preko programa Bit Torrent ili koji si već instalirao. Kada tražiš ono što želiš da skineš gledaj da ima što više seed-era jer ona će ti biti veća brzina. U programu ograniči upload na 1 Kbps inače će ti zagušiti net, a download ograničavaj po potrebi ili ako staviš 0 onda ide najvećom brzinom tvog interneta.
Eto to je ono što mi sad pada trenutno na pamet. Možda nisam opisao baš na najbolji način, ako ima nešto ne jasno pitaj. ;)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“