Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 15:05h

Sticajem okolnosti znam informacije i to za velike prodavce i koliko je sve to farsa nad farsama i kako propadaju. Inace male nisam ni zvao sada da se posle ne zezam za garancije i slicno, govorim samo o ovim velikima . I posle zivkanja telefonom,imam utisak da nabavljaju svi sa istog mesta,jer identican odgovor dobijam kod vecine njih. Mozda gresim,ne znam,ali je cinjenica da sve sto reklamiraju je naduvano i nemaju na lageru i pri tome nisam trazio nista extravagantno,naprotiv,mnogo manje od onoga što nude.

Da dodam samo na tu pricu.Nije samo kod kompjutera , risivere isto nikakva ponuda ili jako mala bio sma u Neptunu,nemaju aba maš ništa, gledjau me belo šta tražim. U tehnomaniji i to što kažu da može da se naruči kada tražiš ne može uopšte,a nemaju ni izbor boja onoga što je na lageru. Neverovatno ,ali istinito. Na kraju budeš srećan da smao nešto približno kupiš tako da biram sad između neke Yamahe i Denon-a koje imaju na stanju jer je to jedini način.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. jan. 2011. u 17:00h

Jer si zvao player za risivere?
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. jan. 2011. u 17:09h

Evo svima jedan jeftin, quick'n'dirty trik kako mogu jednostavno da prepoznaju "velike" čak i među "malima", a takođe i one koji se samo prodaju za "velike" u Srbiji u ovom trenutku: pogledajte da li dotični prodavac ima online shop (korpu za naručivanje) na svom sajtu, i da li omogućava plaćanje putem interneta online platnim karticama (trebalo bi da stoji logo procesora kartica kao i "Verified by..." VISA i/ili MasterCard logo na svakoj strani; obično bude na kraju, ispod svega ostalog).

Rezon? Prvo, dobiti "licencu" da radiš to je mukotrpno i užas blagi skupo, a izgubiti ugovor jer izlažeš banku neopravdanom riziku vrlo lako, tako da se šalabajzeri uopšte ne bakću time. Drugo, kad ti neko nešto naručuje preko sajta, ti u principu ne smeš da diskriminišeš šta može a šta ne može da se kupi karticom - a sa druge strane, ako ti neko kupi to tako a ti nemaš robu da isporučiš, u velikom si problemu. Loše je kada mora da se stornira transakcija (procedura je ukomplikovana do bola i treba više dana da se pare vrate na karticu kupca, za koje doba ti on sedi svakodnevno na kičmi), loše je za reputaciju prodavca (ionako su ljudi nepoverljivi prema kupovini preko interneta, a uložio si u to ozbiljne pare), a loše je i na izveštaju banke (provizija se povećava ako nisi dobar partner = gubiš i ono malo zarade).

Jedini ispravan način kako to može da se radi je da robu koju nudiš na sajtu realno imaš u radnji ili da je zaista dostupna u bilo kom trenutku, bez mogućnosti greške. Zato posle svih ovih godina možeš na prste obe ruke da izbrojiš prodavce hardvera koji nude tu opciju, i "za divno čudo" nisu to oni koji prave najveći promet na tržištu, a tih koji najviše mažu oči nema na tom spisku. ;)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 17:48h

Ja ne znam ko ima funkcionalno placanje karticom. Pakom (predpostavljam jer sus vojevremeno razvijali svoj platni sistem), i thenomanija,a kod njih cu i da kupim. Ne znam za ostale

dule: ne znam koji su, išao sma i u 4audio. Daj link ako imaš,mada sam se već odlučio šta ću.

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 13. jan. 2011. u 17:53h

Mickey038 piše:Nikako nisam za touchpad. Cak i na laptopu ga ne koristim vec sam uzeo bezicnog misa. Ima ljudi koji su se navikli, pa ga redovno koriste. Ja nisam uspeo.

Touchpad je krsh. Ja imam misa tastaturu i tablet. Tablet je kul, ali touchpad je krsh.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. jan. 2011. u 18:04h

RS_cabrio piše:dule: ne znam koji su, išao sma i u 4audio. Daj link ako imaš,mada sam se već odlučio šta ću.
Dao sam link na prethodnoj strani gde sam komentarisao za slusalice:
http://www.player.rs/
Jesu im jake cene ali sam kod njih nalazio stvari koje drugi nemaju.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 20:01h

Prevideo sam taj tvoj post. Imaju samo onkyo i denon. Za denon sam se vec odlucio i poslao mail tehnomaniji da ga sacuvaju.Hvala
Nego kad smo već kod slušalica, jel posotji način da se wireless slučalice zakače na risiver kada gledaš tv recimo?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. jan. 2011. u 20:39h

Ne vidim sto ne bi moglo, naravno ako su slusalice normalne i imaju normalan prikljucak... Sad one logitech 7.1 nisam siguran da imaju obicnu 3.5 ili 6.5mm bananicu.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:37h

Pa kako , moraju da imaju predajnik koji je kod tog logitecha u obliku štapića koji ie na usb. Na šta da zakačiš predajnik na risiveru?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:44h

Kad sam ti predlozio Sennheiser sluske, nisam to uradio slucajno, vec zato sto mislim da su stvarno bolje od Logitecha. Jedan od razloga je taj, sto logitech se kaci na usb (sluske koje se kace na usb - glupost po mom misljenju). Znaci te Logitech mozes da koristis samo na racunaru.

http://www.player.rs/product.php?ID=571

Obrati paznju jos jednom sta imaju Sennheiser: "Transmitter with audio cable (3.5 mm jack plug)"
Znaci moci ces da ih koristis sa bilo cime sto ima standardan izlaz za sluske, a posto uz pakovanje ide i: "Adaptor to ¼” jack plug" znaci da ces moci da ga koristis sa svakim pojacalom koje mozda nema 3.5mm stadradno vec 6.5mm (¼ inch).
Ja svoje sluske ne koristim iskljucivo sa racunarom, zato i smatram da je glupost ako idu na usb.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:48h

Zavisi od potreba, recimo tebi ne rade posao... ali nekada te koje idu na USB imaju bolji zvuk nego iste takve koje klasičnom bananicom idu u neku skrnavu integrisanu zvučnu - pošto su u suštini one sopstvena zvučna kartica, pojačalo i izlaz (zvučnici).
RS_cabrio piše:Ja ne znam ko ima funkcionalno placanje karticom. Pakom (predpostavljam jer sus vojevremeno razvijali svoj platni sistem), i thenomanija,a kod njih cu i da kupim. Ne znam za ostale
Na primer ovi: http://www.bancaintesabeograd.com/code/ ... spx?Id=537 - a Intesa je samo jedan (mada najveći) procesor online kartica koji radi kod nas.

EDIT: Uzgred budi, pošto ne znam šta je Pakom na kraju uradio sa tim, zna li iko da li su se mrdnuli dalje od Diners kartica?
Poslednja izmena: BojanM, na dan četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:54h

Slazem se sa tobom... Ali jbg ja sam pomalo audiofil pa se trudim da mi sve sto kupujem bude ok i kvalitetno, moje sluske imaju uglavnom dobar izvor zvuka, bez smetnji :)
Ali posto je naveo da bi ih koristio i sa pojacalom, onda mu usb ne radi posao.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. jan. 2011. u 21:58h

True, true... eh, samo je pitanje vremena kada će neko da napravi adapter iz 3.5/6.35mm stereo priključka na USB. vid budale
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 22:01h

Eh kada bi jos znao kako posluju neki od ovih koji stoje navedeni za kompjutere, siguran sam da bi se predomislio da je processor kartica merilo njihove uspešnosti. A i jadni oni svi kad su intezi dali da im procesira. Lopovi nad lopovima,a sa njima radim vec skoro 10 godina i otvoreno tvrdim da kradu , da sada ne pisem sta i kako,ali meni to licno rade. Na sitno, naravno,ali mogu misliti koliko nas je takvih.

Dule,što se tiče sluški to je ok, mada meni je jedina primena koju mogu da predvidim slušanje TV'a,što mi nije neophodno,i mislim da bi se pre pdlučio za one logitech zbog ergonomije i gamerskih funkcija ( i vizeulno mi se više dopadaju) kao rešenje ,ali ako bi možda postojale neki sličan gamerski model sa ransmiterom? sad cu da pogledma na netu.

EDIT: Drug mi je direktor u pakomu pa mogu pitam,ali radije ne bih jer treba da mu zavrsim neke transfere,a mrzi me :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. jan. 2011. u 22:11h

Možeš da mi veruješ na reč, jer sam radio skoro dve godine upravo u internet prodaji jedne "male" domaće IT firme. A i ne moraš. thumbup A da su najgori (Intesa) - ma nisu, tek su najmanje loši za ovaj posao... Plus, bankarski sistem je po definiciji lopovluk, ali da ne idemo predaleko u off... mrgreen

Ovo za Pakom bih i sam izburgijao, samo da se zainatim, ali nešto me trenutno ne pogađa. :) Tako da - fala, nemoj da se cimaš.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 13. jan. 2011. u 22:19h

ne kazem da su najgori samo da su lopovi. Zato ja ne radim ovde vise nista i upravo sam u poslu procesiranja kartica i online naplate zadnjih 4 ili 5 godina i to samo sa inostranstvom. to je ujedno bila i najbolja odluka u mom zivotu da se batalim bilo kakvog poslovanja ovde.

E Dule, na ovim sluškama ima nekih tastera . Za šta služe? Šta imaš od opcija i jel ide neki mikrofon sa njima?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 14. jan. 2011. u 04:15h

Mozda si me pogresno razumeo, nemam ja ove sluske nego mislim da su jedne od najboljih bezicnih koje mogu da se nadju kod nas, zato sam ih i preporucio :)
A sta imaju od tastera i da li imaju mikrofon - ne znam. Mada sam za mikrofon 99.9% siguran da nemaju, ipak su ovo Hi-Fi a ne gaming sluske :)
Fiesta!!

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » petak, 14. jan. 2011. u 09:32h

Sennheiser je dobro poznata marka i kupovinom njihovih slusalica sigurno je da neces pogresiti. Sto se USB slusalica tice dobra stvar je sto ti za predajnik za takve slusalice nije potrebno dodatno napajanje jer struju dobija preko USB-a. Predajnik za bezicne slusalice koje idu na 'bananu' trazi dodatno napajanje. Ali je zato kvalitet zvuka koji kompjuter salje na USB, manjeg kvaliteta nego onaj koji ide direktno sa zvucne kartice na 'banana' izlaz. U praksi se to tesko primecuje pa ako ti bas i nije potrebno da imas perfektan zvuk, onda to i ne igra neku veliku ulogu u odluci sta kupiti.

Neko je pomenuo da je stekao utisak da svi nabavljaju robu iz istog izvora. I utisak ga nije prevario jer monopol na uvoz tehnicke robe drzi jedan covek/firma ili kako god da se nazove a svi ostali su samo karike u lancu. No da ne ulazimo u politiku, ako nesto hoces da kupis sto nije 'u trendu' vec malo specificnija stvar, pripremi se na dugotrajnu i mukotrpnu potragu. I nije Srbija jedina, jer slicne stvari se desavaju svugde u svetu. Na primer kod mene sam trazio micro USB memory stick od 8GB (nesto ovako: http://www.digitalpromo.co.uk/traxdata- ... -5317.html) i nisam uspeo da ga nadjem pa sam bio primoran da ga narucim iz Engleske.

O bankama necu ni da pricam. Ta prica bi bila tuzna i ruzna
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » petak, 14. jan. 2011. u 10:25h

A bre brate ako oces dobar zvuk batali wireless. Nista kao stari dobri kabli za to....

I to jedno pet metra istog. Ali kvalitetnog :)
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 14. jan. 2011. u 11:15h

Mickey038 piše:Ali je zato kvalitet zvuka koji kompjuter salje na USB, manjeg kvaliteta nego onaj koji ide direktno sa zvucne kartice na 'banana' izlaz. U praksi se to tesko primecuje
:-| Jesi li ti to na neki način izmerio pa zaključio... ili ti onako samo tako deluje? Jerbo koliko je meni poznato, to ne radi baš na taj način, ali možda ja loše rezonujem.
pozdrav, Bojan

Slika

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » petak, 14. jan. 2011. u 12:43h

Rezon je u samoj arhitekturi hardwer-a. USB je prikljucak na maticnoj ploci, dok je 'banana' na samoj zvucnoj kartici odakle zvuk i 'dolazi'.

Imam par zvucnika koji idu na USB i koji su strasno podlozniji shumu od slicnog seta koji ide na klasican 'banana' prikljucak. Ne retko se desava da na USB zvucnicima cujem 'kako radi' interni HD.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 14. jan. 2011. u 18:09h

Loš rezon, USB je digitalni priključak do kojeg dolazi neizmenjeni (nekompresovani, ili kompresovan lossless metodom) digitalni signal, dok je "banana" na zvučnoj kartici analogni priključak do kojeg isti signal mora da prođe jednu D/A konverziju, gde kao i kod svake konverzije, neminovno dođe do neke distorzije izvornog signala. Da USB toliko nije dobar, ne bi se gomila profesionalnih zvučnih kartica kačila na USB 2.0 ili FireWire izlaze (zbog propusnog opsega za tok podataka, inače sam tip konekcije u principu ne bi trebalo da igra bilo kakvu ulogu)... E sad, šta pojedini spoljni USB audio device uradi sa tim digitalnim tokom podataka, o tome već može da se diskutuje, ali to nije problem ni kompjutera ni same USB konekcije.

Ti recimo čuješ "zujanje" i "brujanje", što su analogne induktivne smetnje koje možda prenosi ili u sebi stvara USB kabl u nekom EM polju ali sumnjam da imaju veze sa samim signalom koji u njega ulazi, već je nešto treće po sredi: loše filtiran napon do njega, slaba oklopljenost samih zvučnika na elektromagnetne smetnje itd itd.

Ne jednom mi se desilo da ubodem relativno moćne "analogne" zvučnike u 3.5mm džek na računaru i da mi hvataju komunikaciju mobilnog telefona sa baznom stanicom na spratu ispod... a sa druge strane da USB zvučnici od 5-10 € budu potpuno imuni na sve to, ne zuje, daju relativno čist zvuk (opet, naspram svojih mogućnosti)...

EDIT: Glupa štumpirska griška.
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 15. jan. 2011. u 11:18h. Ukupno izmenjeno 1 put.
pozdrav, Bojan

Slika

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » petak, 14. jan. 2011. u 22:52h

Nisam siguran da se razumemo. Jedno je kada 'zvuk' ide sa zvucne kartice preko ploce na USB izlaz u zvucnike a drugo kada se sama zvucna kartica povezuje na USB. Kad pomenu kartice koje se vezuju na USB: koji je prikljucak na toj zvucnoj kartici na koji se povezuju zvucnici/pojacalo?

Ja nisam merio pa ne mogu da iznosim cinjenice u korist bilo koje tvrdnje.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 15. jan. 2011. u 11:16h

Ne, vidiš, zabuna je u tome što nema razloga da "'zvuk' ide sa zvucne kartice preko ploce na USB izlaz".

Kratak odgovor na postavljeno pitanje bi bio, isti tip priključka kojim se na isti tip zvučne kartice povezuje isti tip zvučnika/pojačala. Za duži odgovor bi morao i ti meni da odgovoriš na jedno pitanje: više ljudi dobije toplotni udar leti, i više sladoleda se jede leti... dakle, ne treba jesti sladoled jer će se od toga dobiti toplotni udar. Tačno ili netačno?

(Naravno da je to začkoljica, ali da bih ti potpuno odgovorio na onako postavljeno pitanje morao bih da napišem jedno 50 redova teksta, a mislim da je to previše za diskusiju u kojoj smo samo nas dvojica učesnici... ako želiš, možemo da nastavimo na PP, ili ako ima još interesenata administratori mogu da prenesu ovaj deo diskusije na neko drugo mesto na forumu.)
pozdrav, Bojan

Slika

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » subota, 15. jan. 2011. u 18:17h

Ne, nemam nameru da diskutujem u nedogled. Pogotovo ne na PP jer ja ne smatram da trebam sa tobom da se ubedjujem o tome sta i kako, vec jednostavno da damo konkretne odgovore na pitanja koja se nalaze u ovoj temi.
Nisam bas siguran sta si konkretno hteo sa tvojim pitanjem niti vidim neke veze sa onim sto pricamo. Ali da pojasnim ono sto sam prethodno napisao. Naveo si da se profesionalne zvucne kartice sve vise vezuju na USB, ali ja sam mislio da ovde pricamo o vezi izmedju procesora zvuka i zvucnika.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“