... obrtaja posle sat-sat i po vožnje po auto putu!?! 90.000 km
Moš misliti, nisam ga još ni oprao prvi put a već problem. Vozim se, gledam svoja posla i odjedno kao da sam pustio gas - obrtaji padnu na 700-totinjak.. pritiskaj papučicu. puštaj, drndaj, ništa. Polako gubi brzinu... stanem u zaustavnu traku, ugasim - upalim... ko nov. I tako sledećih 200km i opet. Ovog puta nisam ništa stiskao ni puštao nego sam odma' ugasio i ponovo upalio, možda sam sa 130 pao na 100 dok sam obavio operaciju. Stigao na odredište, (otišao u Ford servis prikačili na komp - NIŠTA ne prikazuje) vozio se po gradu nekoliko dana, krenuo natrag, ovog puta magistralni putevi 600km, SVE U REDU ?!? Poslednjih 180 km autoput... dva puta ista stvar.
Odem kod preporučenog stručnjaka u obližnjem gradu koji je, incidentno, bio na obuci u servisu u Kelnu u kom je i moj auto kupljen i servisiran... opet na kompjuter i opet ništa. Brlja momak jedno 15min po lap topu... kaže: imam jednu dobru i jednu lošu vest, motor je super ali nemam pojma šta mu je!?!
Sad dođe pomoćnik skine onu plastiku što pokriva motor krenemo da čačkamo i gledamo.. posle 10-ak minuta primetimo da u crevu koje vodi ka pumpi ima mehurića i da se na samom prevoju pre pumpe nakupilo vazduha kao u osrednjoj libeli. Pogledamo na crevo na izlasku iz kućišta filtera, ista scena - sitni mehurići.
Kaže majstor, ili je crevo do filtera ili samo kućište filtera. Ima neki O-ring unutra koji se (naravno) ne menja pa ako je do njega mora celo kućište da ide.
Dovodno crevo 40 E, kućište sa filterom i rukama 100 Evra. Poručimo oba, stigne za par dana, probamo crevo, nema promena, vratimo staro - promenimo kućište s filterom, BINGO.
Sledeći dan otišao na put od 1000km autoputem, SVE U REDU!!!
p.s. auto je, inače, sve vreme išao kao metak. Pretpostavljam da se falš vazduh skupljao na tom prevoju pred pumpom i kad ga se dovoljno skupi prolazio do pumpe i pravio prekid u dovodu goriva što je kompjuter tumačio kao nestanak dovoda goriva. Zašto se ništa nije očitavvalo ostaje misterija. Do duše u oba slučaja pre kačenja na kompjuter je prošlo nekoliko dana...
Od svih automobila najbolji je RENT-A-CAR!
FOCUS 2.0 TDCI 2009, GUBI GAS NA 2000
Moderator: Dragomir
- tocrank
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 24. maj 2013. u 14:22h
- tocrank
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 24. maj 2013. u 14:22h
Re: FOCUS 2.0 TDCI 2009, GUBI GAS NA 2000
Zaboravih da spomenem da je prvi servis u koji sam išao bio u Splitu, Ford Auto Ivan, Zrinsko Frankopanska 157, odmah posle Poljuda s leve strane. Veoma ljubazan momak, primio me posle radnog vremena nije hteo da naplati sat vremena drndanja oko kola... ukoliko se nekom, ne daj bože, nešto desi u okolini Splita mislim da je ovo adresa za pomoć. +385 (0)91 527 62 64