Ja svaki dan ...
Danas sam zavario donju gredu koja drzi masku i farove, malo je starija pa varena ali nekako sam je uklopio.
Zatim zavarene rupe napred cudio sam se da je tu propalo medjutim ako vam jos nije krenula trulez odmah premazite ivice nekom diht pastom zato sto se od uvijanja poda odvajaju nepunktovani delovi i tu ulazi voda. Kod mene su propale obe strane pa sam to povario i sutra stavljam osnovnu i diht masu. Isto se desava na spojevima greda i koseva pa i to treba popuniti svuda diht masom jer fabricki to nisu radili pa trule kosevi na preklopu sa gredom.
Odlucio sam i da sredim delove koseva koji dolaze do soferke i vrata
ali malo po malo otvori se najveci uzas kad sam vec mislio da stavljam i uklapam haubu i gornju gredu. Vec ranije sam video da mi se sliva voda uz gredu gde su kacena vrata. Kad sam skinuo kos videli ste istruleli deo na spoju pa sam pomislio da je tu. Nazalost to je samo posledica izgleda neceg drugog. Na 5 cm od coska prednje soferke (sa vozaceve strane) je jedna rupa koja verovatno sluzi, ispravno, da se voda koja eventualno prodje ispod kedera slije na sasiju a zatim otcuri ispod brisaca u motorni prostor. Medjutim kad se gurne prst do rupe (bez zadnjih misli molim

) tu se lim koji ide sa strane prekida i umesto da padne na njega pa iscuri napolje ona ISPOD njega krene i tece niz bocnu gredu i negde iznad srafova koji drze vrata krece nadole u kabinu stvarajuci koroziju svuda gde naidje.
ja secem a on se ne da
ja secem jos a jos rdje se pojavljuje
dok nisam dosao do prilicno zdravog dela koji ce omoguciti varenje

.
Delovi koji su bili ispod soferke su zdravi i njih sam sacuvao pa cu ih vracati a takodje i delove vertikalne grede. Ostatak cu sutra iskrojiti pa zavariti a onda jedno litar reaktivne antikorozivne pa da sve zalijem ali da mi ostanu svi prolazi slobodni.
Mislim da i oni koji imaju po svom uverenju zdrave automobile povremeno ogule spojeve gde su varovi i da ih ociste pa zadihtuju i prefarbaju narocito na slicnim mestima jer ce im se pre ili kasnije ovo desiti. Druga stvar su kederi koji su od najvece vaznosti bas za najskrivenije delove limarije. Ako voda procuri ispod njih obrali smo zelen bostan a 80% sam siguran da sva korozija koja se javlja bocno kod prednjih vrata potice od vode ispod kedera. Na nasim automobilima od pre trideset godina kederi ma kako izgledali vise ne valjaju i treba ih menjati jer je to jeftinije od ovakvih radova - pogotovo kad ih izvodi limar koji se placa. Pre ce vam neko zameniti keder nego sto cete naci limara za ovakav rad...