Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FOCUS 1.8TDCi

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
rajkox
Poruka: 94
Član foruma od: četvrtak, 21. maj 2009. u 07:52h

FOCUS 1.8TDCi

Poruka od rajkox » četvrtak, 21. maj 2009. u 23:29h

Evo i mog ljubimca...

Slika

Pozdrav!

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: FOCUS 1.8TDCi

Poruka od Neša » petak, 22. maj 2009. u 00:06h

Lep auto reklo bi se ovako iz daljine...Moze li jos neka slika?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

rajkox

Poruka od rajkox » petak, 22. maj 2009. u 08:19h

Bice cim ga operem lol

urosr
Poruka: 19
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 18:07h

Poruka od urosr » petak, 22. maj 2009. u 10:38h

Moj dobar drug (posto je video kako je moj Focus podvozan i sasvim ok) zapalio se da kupi Focusa ali mu treba karavan (muzicar je pa vuce stalno zvucnike, klavijature i mixete) pa ako mozes slikaj i gepek kad se otvori. Koji ti je paket opreme?

btw, ovako izdalje mi se svidja..
Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 22. maj 2009. u 13:10h

Pa kliknite na sliku (pa onda još jednom) da ga vidite i izbliže ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

rajkox

Poruka od rajkox » petak, 22. maj 2009. u 23:05h

Evo jos par slika....

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Crveno na trecoj slici odozgo sam obelezio mesto gde sam ga markirao da je samo moj lol

PS I meni auto sluzi za posao, ima ogroman gepek, slikacu ga sutra, ali nije veliki koliko je recimo na stilu karavanu...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 22. maj 2009. u 23:17h

Odlican je Focus! :)
Jedino sto bi mozda mogao da zamenis je kasetofon, tj da uzmes neki mp3 player, i nista vise sve ostalo je ok.
Fiesta!!

rajkox

Poruka od rajkox » petak, 22. maj 2009. u 23:20h

Citas mi misli Dule.... lol lol lol

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 23. maj 2009. u 09:28h

E, a sto se tice paketa opreme nemam pojma, Ali u nekom papiru iz inostranstva mu pise ovo "Ford Focus 1.8 Duratorq TDCi ESTATE", a vi onda meni recite koju opremu nosi. Nema one pipke za kasetofon s leve strane volana kao ghia niti bord komp :( to je sve sto ja znam... e da, jos jedno pitanje... ako pazarim polovnu instrument tablu sa ghia-e dal bi radio bord komp kod mene? tj jel ima prikljucke, ako je neko iskusan u ovome neka razjasni malo, to sam uradio na golfu2 i funkcionisalo je (instrument tablu sa satom sam zamenio sa tablom sa obrtaljkom).

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 23. maj 2009. u 09:43h

rajkox piše:E, a sto se tice paketa opreme nemam pojma, Ali u nekom papiru iz inostranstva mu pise ovo "Ford Focus 1.8 Duratorq TDCi ESTATE", a vi onda meni recite koju opremu nosi. Nema one pipke za kasetofon s leve strane volana kao ghia niti bord komp :( to je sve sto ja znam... e da, jos jedno pitanje... ako pazarim polovnu instrument tablu sa ghia-e dal bi radio bord komp kod mene? tj jel ima prikljucke, ako je neko iskusan u ovome neka razjasni malo, to sam uradio na golfu2 i funkcionisalo je (instrument tablu sa satom sam zamenio sa tablom sa obrtaljkom).
Estate ti je Fordov način da se kaže "karavan". Oprema ti očigledno nije deo imena.
Najbolje je da odeš lepo na neki od poznatih sajtova/foruma koji se bave Focusom, npr. http://www.focusowners.com/forum ili http://www.ffoc.co.uk/forum/index.php i tamo saznaš sve što te zanima od detalja koje si naveo. Iz mog krstarenja tim sajtovima kao i čuvenim http://www.fordmondeo.org/forum/index.php? iz doba dok sam imao Mondeo TDCi čini mi se da je pitanje Bord compa rešivo stavljanjem Ghia instrument table. Kod Mondea je još dodatno komplikovano jer je i ručka sa leve strane volana (migavac, dugo, ablend) drugačija kad imaš Bord comp, tj. ima čuveni Info button.

Usput spremi se da nova (tj. polovna Ghia) tabla nije jeftina stvar, a što se tiče daljinskog za muziku... mislim da ti je isplativije da nađeš neku ne-Ford muziku sa daljincem. Novi, odlični, modeli muzike ne staju bez velikih (i pipavih) dorada u prostor koji je kod tebe predviđen (Fordovo klasično jajarenje), a opet nabavka nekog polovnog Ford mp3 iz stare serije 6000 može da se ispostavi kao skupa/neisplativa (po kvalitetu) investicija.

Šta još ima od opeme tvoj Foki? El. podizače? El. retrovizore?

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 23. maj 2009. u 09:48h

E da, ima i napred i pozadi el podizace, (ne smejte se...ovo mozda imaju svi fokusi) kod kljuc, fordov alarm, 4x airbag, nema elektricna ogledala nego na sajlu, nemam pojma sta jos, abs, ac klimu, aj seticu se jos....

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 23. maj 2009. u 11:09h

To je verovatno neki Zetec trim, zapravo, skoro sigurno. 8)

p.s.
rajkox piše:ac klimu
Šta ovo znači? lol
Jel ima neka klima da nije "ac"? ;)

p.p.s. ac = air conditioning

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 23. maj 2009. u 12:20h

ac klima, nije mi palo napamet, xaxaxaxa, rekoh ne smejte se....

evo slike gepeka

Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 23. maj 2009. u 12:34h

Ma cool, nego, više godinama gledam po oglasima kao najznačajniji momenat kod prodaje automobila je da isti ima "A-CE-KLIMU" :D
Zovem i pitam - "dakle auto ima klimu?" i odgovor je "Da, i to A-CE KLIMU!"
lol

Ajde, da se to koristi kad, recimo, skraćenica i ima smisla, npr. kad je automatska "digitalna" ;) klima (ACC - Automatic climate control), al koriste je svi za sve vrste klima :P

Sa slika bih rekao da imaš MCC (Manual climate control) odnosno, kako ga negde skraćuju i samo, CC (climate control) :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 23. maj 2009. u 23:21h

Ma to je isti slucaj kao kad za CD kazu Compact CD (Disc) lol

Mozda mi se cini, ali ovaj Focus bas ima pristojan prtljaznik :)
Fiesta!!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 24. maj 2009. u 08:03h

Ekstremno pristojan prtljažnik. 8)
Moji komšije na moru imaju takvog i ne zna se šta sve može u njega da stane. Mislim da je upravo Focus mk1 Estate idealan izbor za porodicu koja bi za ne puno para htela da ima kvalitetan automobil u koji može da se strpa pola kućnog inventara kad se krene na put (a da tata i dalje ima filing da vozi "vozački" auto) :D

MarijanMK
Poruka: 39
Član foruma od: utorak, 5. maj 2009. u 17:32h

Poruka od MarijanMK » nedelja, 24. maj 2009. u 21:52h

Ubavo kolice, praat merak karavani za praenje bidejki imaat dosta mesto za stavanje raboti vo niv :D
Street racing isn't a sport-Its A Lifestyle!

darkony
Poruka: 46
Član foruma od: nedelja, 17. maj 2009. u 19:45h

Poruka od darkony » ponedeljak, 25. maj 2009. u 12:30h

Lep auto,nema sta :D Mozda samo da stavis druge felne ;)

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 27. jun 2009. u 00:38h

E pa ovako....

Kad sam uzeo auto pre tri meseca, bio sam opsednut njime. Lickao sam ga, pickao itd... odatle i zelja da se druzim sa ljudima slicnih afiniteta, te sam postao clan ovog kluba. Ekipa ovde je na nivou, sve pohvale, medjutim .....................

posle mesec dana i jace konstantnog boravka po raznoraznim majstorima, i izbijenih iz dzepa 1200+ eura za popravke, i konstantnih kvarova koji se javljaju kao pecurke posle kise, mogu da kazem samo jedno...... Ovo moje GOVNO (da dobro ste videli, psovka) definitivno ne zasluzuje ime FORD, a kamoli FOCUS. Poserem se na auto kome rikne pumpa za vodu posle 5 god, poserem se na auto kome se upali ABS kad prodjes kroz baru, popisam mu se na turbinu, remenicu (plivajucu), instrument tablu, A/C klimu, sva creva, EGR ventil i ostala sranja koja su se u medjuvremenu kvarila.... Poceo sam zbog njega da ne spavavam i da pijem tablete za smirenje, da smaram ljude oko sebe (rsforddragomir zna o cemu pricam :) ), umesto da opusteno zivim u slobodno vreme posto ionako radim ko magarac, ja obilazim majstore, i ono sto zaradim za 5 dana dam na jedan servis.

Zao mi je sto je bas meni zapao on, jer znam 10ak ljudi koji voze fordove na fazon sipam i ne mislim.... Sto se mene tice, nije "on" kadar da izmeni moje misljenje o fordu, "on" je samo jedno nedonosce, u moru normalnih i zdravih automobila koji sa ponosom nose naziv ford.

Od mene toliko, mozda ce nesto da se promeni kasnije, pa cu mozda i da demantujem sam sebe, ali trenutno tako stoje stvari...

PS. I sto je najvaznije, razocarenje je jos vece, jer sam shvatio da sam uz k**ac iso u skolu 20 godina, da sam majstor mehanicar bajo, je** bi ga lose, rasturio bi ga u sraf, i napravio bi od njega raketu....

Aj u zdravlje!!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 27. jun 2009. u 01:43h

Koliko sam ja zakljucio nije tu problem do auta (svaki auto se kvari)nego do majstora.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 27. jun 2009. u 02:04h

Ili mu je jednostavno zapao jako loš primerak.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21562
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 27. jun 2009. u 02:37h

Generalno ti dizeli iz uvoza su veeeeeelika mačka u džaku... u inostranstvu kad kupuju dizela oni misle sa njim da prelaze velike kilometraže ;)

U Nemačkoj bez pardona možeš naći auto star dve godine a prešao 250-300k km...

Moje mišljenje... kupio si auto koji je prešao stvarno puno kilometara za vrlo kratko vreme (vraćena ti je kilometraža i to debelo,vidim piše samo 109k km na satu)... pa zato izgleda tako očuvano ali jednostavno sve ostalo ti strada ;)

Ne kaže se za džaba da je dizel iz uvoza mač sa dve oštrice... ono što uštediš na gorivu,stići će te na servisu ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 27. jun 2009. u 07:45h

Neznam.... auto je od novembra 2007 u srbiji, covek koji mi ga je prodao je opet kupio fokusa samo dvojku noviju, sto znaci da je covek zadovoljan fordom....(inace sam kupio od vlasnilka, ne na placu) ma sta da kazem kad meni na autoputu pukne guma pre neki dan i tada ustanovim da ono dole nikad nije otvarano, nedirnuta dizalica, kjuc nov sija se, guma jos ima one bele nalepnice, nego sam ja izgleda maler u celoj ovoj prici....

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 27. jun 2009. u 11:47h

Jedan dobar i temeljan servis i ne bi trebalo dugo vremena da imas ikakvih problema. Moguce da je ogromna kilometraza u pitanju... Jesi radio kompletan veliki servis nakon kupovine?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

rajkox

Poruka od rajkox » subota, 27. jun 2009. u 13:36h

radjen je pre nego sam kupio auto, a potvrdili su mi u Nisu kad su menjali pumpu za vodu, da su spaneri i zupcasti novi, i remen je nov tj preso je posle velikog servisa oko 10-12k km. Na velikom servisu je radjen i set kvacila... sto se tice jednog dobrog i temeljnog servisa.... svaki put kad odem kod majstora kazem dobro i temeljno pregledaj SVE na autu, nije vazno kolko ce da kosta... al izgleda jos nisam naisao na dobrog majstora ovde u KS, mada ni oni u Nisu, Cacku i pogotovo Cupriji nisu od poverenja, oni rade od radnog sata.....za zamenu interkuler creva mi uzeli 1000+ din ruke a to sam ja mogo ladno da narucim ovde i sam da zamenim, ali je*iga ovca se sisa kad joj poraste vuna....

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“