Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 TDCI

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
zippo
Poruka: 5
Član foruma od: nedelja, 28. avg. 2011. u 13:37h

Focus 1.8 TDCI

Poruka od zippo » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 02:30h

Zovem se Zlatko i živim u Skoplju. Sticajem okolnosti (slupao do koske predhodni auto, a Boga mi i sebe :ozid: , pa od pre mesec dana postao sam vlasnik novog Focusa sa 1.8 TDCI motorom, pa imajući u vidu da me Focus nije nikad privlačio sign0007 - skoro nikad nisam obraćao neku posebnu pažnju na ovaj model (čak šta više ružan mi je bio - posebno zadnji deo), pa eto rešio sam da se učlanim i na ovom forumu, kako bi nešto više saznao o dotičnom modelu. U međuvremenu naišao sam na popriličan broj testova ovog modela, gde su kritike uglavnom pozitivne, ali eto hteo sam da čujem i lična iskustva vlasnika konkretnog modela.

Dosada sam prošao “samo“ 1000 km (“opravdano“ - levom rukom jedva otvaram vrata :( , a i primetio sam da je servo nešto slabiji, u prvi mah sam pomislio da je to zbog bolova u rebra sa leve strane :'( , ali sam kasnije negde pročitao da je servo-podrška malo slabija, nego kod drugih modela). Kako I da je moj prvi utisci su da je ovaj auto neka kombinacija sva tri zadnja modela koi sam dosad imao - Megana sa 1.9 dti motorom - (ovde sličnost vidim da ponekad zna da zatrese kad ga ugasiš, kao i to da sam i Megana kupio početkom 2002 god., isto kao i sada i tada to su bili zadnje zalihe, jer tada samo što je izašao Megan druge generacije, dalje sama završna izrada karoserije ovog Focusa, me poprilično podseča na njega :mad: ), - što se tiče ponašanje u vožnji u nekim elementima me podseća na Oktaviju 1.9 TDI PD 105, tu pre svega mislim na ono naglo buđenje motora thumbsuph kako i sama buka koju motor stvara, kako i velika je sličnost u pogledu kvaliteta unutršnjosti (u pozitivnom smislu) thumbsuph , i na kraju sa ovim zadnjim koj sam slupao - Golf 6 1.6 TDI 105, sličnost vidim u preciznom upravljaču koi pri velikim brzinama daje ti dovoljno povratnih informacija (e sad što sam ja malo precenio Golfa u tom pogledu j....a :ozid: ). Šalu na stranu zaista sam pozitivno iznenađen ponašanjem Fokus - (jednostavno plače za Ibarsku magistralu ili vožnju kroz kanjone Morače). Ipak možda je rano, ali čini mi se da je filing pri vožnje čak bolji kod Fokusa (mislim na preciznost upravljača), mada je rano za ovakvu ocenu imajući u vidu da ga još onako pošteno ne ganjam, što zbog faze razradjivanje samog motora, što zbog još uvek sveže memorije smrskavanje 6-ce mrgreen .

Toliko zasada i na kraju samo da napomenem da se radi o solidno opremljenom vozilu, mislim paket trend ili tako nešto, bela boja, aluminiumske felne 16, manuelna klima, radio-uređaj Ford 6000 (sasvim solidan), kožni četvorokrak volan sa komandima na njemu....... i jedna novina bar za mene "tempomat"(koga najverojatnije nikada neću koristiti).

Ali kako što rekoh i na početku pošto nisam bio neki ljubitelj Focusa, presudna je bila cena od 13300 evra, jer za taj novac nije se mogao naći auto niže klase, a da ne govorim o kompakt klasi (mislim na auto sa dizel motorom i sličnom opremom).

Ево и лично њега:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

(e otvaranje haube, me totalno iznenadilo :wtf: /zbunilo)
Slika
Slika

Jedino što planiram da uradim na Fokusu je da ofarbam zadnji spojler u boju karoserije....
Slika
....kako i da ofarbam ovaj žuti deo kod felne....
Slika
....i eventualno da kupim krovne držače, kako i središnji naslon za ruku.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Focus 1.8 TDCI

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 10:41h

odlican ti je Focus :bravo:

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 10:57h

thumbsuph
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 18:48h

thumbsuph Odlicna motorizacija.
A ovo resenje za otvaranje haube je fenomenalno i originalno ali i bezbedno zato sto moras da izvadis kljuc i onda ne moze niko da te pregazi ;) A ne ono praistorijsko vuces sajlu da bi otvorio haubu,zamisli sajlom da otvaras gepek... :D
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 21:18h

Lep Focus,i ja bih isto prefarbao taj spojler da imam takvog,to mi je bas nelogicno...

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 21:52h

Nesa piše:thumbsuph Odlicna motorizacija.
A ovo resenje za otvaranje haube je fenomenalno i originalno ali i bezbedno zato sto moras da izvadis kljuc i onda ne moze niko da te pregazi ;) A ne ono praistorijsko vuces sajlu da bi otvorio haubu,zamisli sajlom da otvaras gepek... :D
mogli su i bez tog fenomenalnog rješenja. :D

dobar Focus, btw. thumbsuph

zippo

Poruka od zippo » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 23:53h

Sale Sk piše:
Nesa piše:thumbsuph Odlicna motorizacija.
mogli su i bez tog fenomenalnog rješenja. :D

dobar Focus, btw. thumbsuph
kad sam preuzimao auto u salonu, prvo što su mi objašnjavali bilo je baš to otvaranje haube - u tom trenutku prvo što mi je palo na pamet - šta če sad, da izvadi kurblu i zavergla auto :D

zekavr
Poruka: 440
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 10:16h

Poruka od zekavr » utorak, 30. avg. 2011. u 01:11h

nije humano koliko je dobar,u zdravlju da ga vozis!!! :)

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » utorak, 30. avg. 2011. u 17:54h

Opasan Focus,u zdravlju da te sluzi. Sta je ostalo od Golfa kad si ti tako povredjen? :wtf:

zippo

Poruka od zippo » utorak, 30. avg. 2011. u 23:42h

kubura16v piše:Opasan Focus,u zdravlju da te sluzi. Sta je ostalo od Golfa kad si ti tako povredjen? :wtf:
pa sad da je Focus opasan :) , ali hvala u svakom slučaju na lepim željama, a što se tiče Golfa ostao je samo motor bez velikih oštečenja - dali jedan držač motora je otišo i još neke sitnice, a što se tiče karoserije - nemoguće je objasniti. Jedino koliko sam ga oštetio, možda mogu ti doloviti oficijalnom ponudom ovlašćenog servisa za popravak - 12750 evra + farbanje + radna ruka. Eto toliko sam ga oštetio.

Kako i da je trudim se da zaboravim na to, hvala Bogu što sam ostao živ, što sam bio sam u kolima, kako i to što nikoga nisam sa strane povredio, niti neki drugi auto udario u tom trenutku (nesreća je bila na autoputu).

p.s. kad kažu da je to sekund - lažu, to je mnogo, mnogo manje od sekunde, zato prijatelji moi kada vozite svoje ljubimce, imajte na umu onaj natpis po auto-putevima - NIKADA NE VOZITE BRŽE OD ŽIVOTA.

pozz

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » utorak, 30. avg. 2011. u 23:59h

Imas sliku neku? :/
Jbga,najteze je uciti na svojim greskama,al dobro,vazno da je glava na mestu i da sad vozis pravu marku :D

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 31. avg. 2011. u 00:30h

Nadam se da ti nisu ostale neke posledice tog udesa u glavi (neka doza straha od voznje, ili nesto slicno)?
Bitno je da si se izvukao, a te pare za "popravku" bi zaradio za neko vreme.
Ovo gore te pitam jer sam ja posle udesa imao takav "mali" problem. Ne mogu bas reci da sam se plasio da sednem za volan, ali mi se svakodnevno vracala slika onog trenutka kad me udario od pozadi, i one buke. Najgore je sto skoro svaki dan moram da prolazim pored tog mesta. I onda letos mi je cak bilo da je pocelo da me steze u grudima posle preticanja. Tu je bilo ogranicenje 80, a da bih pretekao 1 kola, manji i veliki kamion, ja sam morao da ubrzam do oko 140 (toliko je bilo kad sam pogedao), vratio se uvoju traku, sve ok, i odmah mi nailaze u susret vozila iz suprotnog smera. Video sam da je jos neko bio u mojoj traci, ali u suprotnom smeru (a nisam jos uspeo da usporim, mozda sam isao oko 110), i momentalno sam osetio neku slabost, i da me steze u grudima. Sva sreca pa se nista nije desilo (taj covek se vratio u svoju traku, a ja malo otvorio prozor i dublje disao, pa mi je bilo bolje).
Izvini na OFF-u, samo sam hteo da iznesem nesto slicno sto se meni desilo, i posledice toga. Znam smo da posle kad sam izasao na auto put, nisam mogao da odrzavam brzinu od 130 ( da li je strah i dalje ili ne znam sta je tacno...)
Inace, Focus je jako lep, i finu motorizaciju si izabrao! Neka te u zdravlju sluzi, i da taj Focus dozivi duboku starost, kao i ti! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

zippo

Poruka od zippo » sreda, 31. avg. 2011. u 01:17h

kubura16v piše:Imas sliku neku? :/
sliku imam samo u glavi, koja svakog dana sve više i više bledi (hvala Bogu). Jedino kad dođe vreme da Javni tužitelj pokrene postupak protiv mene, dužan je da suprotnoj strani (meni) dostavi sav dokazan materijal u kojem će najverovatnije biti i slike Golfa, pa ako oćeš mogu ti poslati neku mrgreen .

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » sreda, 31. avg. 2011. u 01:32h

Inace ne volim ovu belu boju ali sa ovim felnama mu je bas cucnula. Ne znam zasto ali felne su mi najupecatljiviji deo auta. Srecno u buducnosti sa novim autom :) thumbsuph

zippo

Poruka od zippo » sreda, 31. avg. 2011. u 02:03h

dax92 piše:Nadam se da ti nisu ostale neke posledice tog udesa u glavi (neka doza straha od voznje, ili nesto slicno)?
Bitno je da si se izvukao, a te pare za "popravku" bi zaradio za neko vreme.
Ovo gore te pitam jer sam ja posle udesa imao takav "mali" problem. Ne mogu bas reci da sam se plasio da sednem za volan, ali mi se svakodnevno vracala slika onog trenutka kad me udario od pozadi, i one buke. Najgore je sto skoro svaki dan moram da prolazim pored tog mesta. I onda letos mi je cak bilo da je pocelo da me steze u grudima posle preticanja. Tu je bilo ogranicenje 80, a da bih pretekao 1 kola, manji i veliki kamion, ja sam morao da ubrzam do oko 140 (toliko je bilo kad sam pogedao), vratio se uvoju traku, sve ok, i odmah mi nailaze u susret vozila iz suprotnog smera. Video sam da je jos neko bio u mojoj traci, ali u suprotnom smeru (a nisam jos uspeo da usporim, mozda sam isao oko 110), i momentalno sam osetio neku slabost, i da me steze u grudima. Sva sreca pa se nista nije desilo (taj covek se vratio u svoju traku, a ja malo otvorio prozor i dublje disao, pa mi je bilo bolje).
Izvini na OFF-u, samo sam hteo da iznesem nesto slicno sto se meni desilo, i posledice toga. Znam smo da posle kad sam izasao na auto put, nisam mogao da odrzavam brzinu od 130 ( da li je strah i dalje ili ne znam sta je tacno...)
Inace, Focus je jako lep, i finu motorizaciju si izabrao! Neka te u zdravlju sluzi, i da taj Focus dozivi duboku starost, kao i ti! thumbsuph
Malo je komplikovano da sad objašnjavam događaj i to iz više razloga, jer u sve ovo umešana je i treća strana koja je sada za sada nedodirljiva (a ti pogodi ko u takvoj situacii može da bude nedodirljiv). A što se tiče onog dela oko "straha" i sl. sada za sada nemam nikakvog problema, čak šta više u zadnje vreme i često prolazim tamo, iako nemam razlog za to........ne znam zaista šta da ti kažem, a i iskreno ne bih o tome dalje pričao (jedino se sav naježim na pomisao da su u kola bile moje dve ćerkice i supruga, jer 2-3 dana pre toga vratili smo se iz Crne Gore........mislim glupo mi je o ovome pričati) .

A ti nemaš se čega bojati, nikakve posledice nemaš i nema potrebe od toga, normalno je da si se u tom trenutku uplašio i da kad-tad podsvest proradi i osećaš se nelagodno. E i ovo je glupo što ti pišem, svaki čovek različito reagira.......eto ja kad je Zvezda izgubila 2:1 od Rena u Beogradu, totalno sam popizdeo i nisam osećao nikakav bol (iako imam bolove), a kad je u revanš utakmicu primila i drugi gol, ustao sam, obuko se, upalio Focusa i spičio ga da iz sebe iznesem gnev. Eto
Poslednja izmena: zippo, na dan sreda, 31. avg. 2011. u 02:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.

zippo

Poruka od zippo » sreda, 31. avg. 2011. u 02:10h

makinjo piše:Inace ne volim ovu belu boju ali sa ovim felnama mu je bas cucnula. Ne znam zasto ali felne su mi najupecatljiviji deo auta. Srecno u buducnosti sa novim autom :) thumbsuph
ma ne volim je ni ja, ali jedino se za nju ne doplaćuje :D , a to što su ti felne najupecatljiviji deo auta da nije to zbog ove rđe Slika :haha:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 31. avg. 2011. u 10:55h

ta rdja ce uskoro da potamni pa nece biti toliko ocigledna jer ti je auto tek prosao dve kise i dva pranja :) a nije mi jasno sto samo za kola vise klase rade diskove kojima ne rdja taj centralni deo, sigurno je izrada malo skuplja al mi nije jasno da do te mere stede :)

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » sreda, 31. avg. 2011. u 14:04h

zippo piše:
makinjo piše:Inace ne volim ovu belu boju ali sa ovim felnama mu je bas cucnula. Ne znam zasto ali felne su mi najupecatljiviji deo auta. Srecno u buducnosti sa novim autom :) thumbsuph
ma ne volim je ni ja, ali jedino se za nju ne doplaćuje :D , a to što su ti felne najupecatljiviji deo auta da nije to zbog ove rđe Slika :haha:
Ma tako nesto zbog kontrasta :) . Ne znam jednostavno ove felne Su mi bruka thumbsuph

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 31. avg. 2011. u 20:39h

Šta reći....novo je nooooovo.
Sad samo :gears:
Slika Slika

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od mezzano » četvrtak, 1. sep. 2011. u 22:29h

Prelep je. Da nisi mozda bio u Ohridu, pre nekoliko dana? Slikao sam se pored jednog istog takvog belog sa SK registracijom, na plazi Slavija. Mozda je bas bio tvoj? lol

edit: sad videh da je onaj sa belim spojlerom. Dakle, nije tvoj. :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“