pa spric git 2 sloja - zeznuo sam se sto sam koristio onaj najjeftiniji pistolj posto sam kupio malo skuplji na Bubnju - razlika u kvalitetu je ogromna a ubacen je i eko-alternativni rezervoar za TNG ...

a onda jos puno smirglanja - razlog gore naveden a drugi je sto sam spricao git po suncu pa se odmah stvrdnjavao i pravio pomorandzinu koru - sta je bilo u hladu lepo se razlivalo. Sve sam osmirglao na suvo sa gradacijom 500.
Vrata sam sa unutrasnje strane samo prespricao spric-gitom i to se lepo razlilo jer sam radio po hladovini i nisam smirglao vec sutradan prespricao bojom i lakom. Znaci bez ikakve obrade spric gita to izgleda ovako

opet kazem - ogromna razlika izmedju pistolja najjeftinijeg i malo skupljeg - na Bubnju sam ga platio 3000 din + filter vazduha koji se pokazao kao dobra investicija iako kosta samo 400 din. Inace na kompresor sam dodatno montirao moju bivsu vazdusnu grupu sa separatorom vlage i to je odmah dalo rezultate jer mi se vise nisu pojavljivale kapljice vode iz pistolja. Druga stvar je da sam uzeo HVLP pistolj pa je pritisak za farbanje oko 2 bara sto opmogucava bolje iskoriscenje vazduha iz ionako male kompresorske boce...

Veceras kasno sam prespricao i okvire vrata na skoljki i delove prednjih krila ispod haube. Sutra cu vrata i krila montirati pa onda farbati ceo auto u komadu. Pre montaze vrata sam kabinu ocistio sto bolje, vratio izolaciju i tepih i ubacio prednja sedista - prosli put kad sam ih ubacivao ogrebao sam farbu svuda oko vrata. Mislim i da ih je bolje ubaciti pre montaze vrata jer posle montaze ima jos manje prostora.

Do kraja nedelje jos sledi registracija a posto sam i zvanicno kriv za saobracajku bas me interesuje da li je stupilo na snagu s...e o povecanju osiguranja za nas prestupnike ...