Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Re: Taunus76

Poruka od taunus76 » nedelja, 2. okt. 2011. u 20:05h

Puno smirglanja i sredjivanja svih rupica i losih mesta - medjutim nije bas lako kada se radi bez garaze i malo vise alata ali nekako ide - sve osmirglano i prelepljeno.
Slika

pa spric git 2 sloja - zeznuo sam se sto sam koristio onaj najjeftiniji pistolj posto sam kupio malo skuplji na Bubnju - razlika u kvalitetu je ogromna a ubacen je i eko-alternativni rezervoar za TNG ...
Slika

a onda jos puno smirglanja - razlog gore naveden a drugi je sto sam spricao git po suncu pa se odmah stvrdnjavao i pravio pomorandzinu koru - sta je bilo u hladu lepo se razlivalo. Sve sam osmirglao na suvo sa gradacijom 500.

Vrata sam sa unutrasnje strane samo prespricao spric-gitom i to se lepo razlilo jer sam radio po hladovini i nisam smirglao vec sutradan prespricao bojom i lakom. Znaci bez ikakve obrade spric gita to izgleda ovako
Slika
opet kazem - ogromna razlika izmedju pistolja najjeftinijeg i malo skupljeg - na Bubnju sam ga platio 3000 din + filter vazduha koji se pokazao kao dobra investicija iako kosta samo 400 din. Inace na kompresor sam dodatno montirao moju bivsu vazdusnu grupu sa separatorom vlage i to je odmah dalo rezultate jer mi se vise nisu pojavljivale kapljice vode iz pistolja. Druga stvar je da sam uzeo HVLP pistolj pa je pritisak za farbanje oko 2 bara sto opmogucava bolje iskoriscenje vazduha iz ionako male kompresorske boce...
Slika

Veceras kasno sam prespricao i okvire vrata na skoljki i delove prednjih krila ispod haube. Sutra cu vrata i krila montirati pa onda farbati ceo auto u komadu. Pre montaze vrata sam kabinu ocistio sto bolje, vratio izolaciju i tepih i ubacio prednja sedista - prosli put kad sam ih ubacivao ogrebao sam farbu svuda oko vrata. Mislim i da ih je bolje ubaciti pre montaze vrata jer posle montaze ima jos manje prostora.
Slika

Do kraja nedelje jos sledi registracija a posto sam i zvanicno kriv za saobracajku bas me interesuje da li je stupilo na snagu s...e o povecanju osiguranja za nas prestupnike ...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 14:33h

Auto je malo farban malo pakovan nisam stizao da okacim slike a par komada u toku farbanja sam greskom obrisao ali je ostala jedna ...

Slika
Postavio sam tendu da ne bije sunce direktno u auto, a ovde to jos nije uradjeno, ali sam sve stranice zatvorio najlonom pa sam bar koliko toliko smanjio uticaj vetra i prasine na samo farbanje. Sam sloj boje je ispao odlican bez curotina i sa par pikni od prasine kao i prva ruka laka (da sam ga tako ostavio bilo bi super, medjutim kako je farbano u petak bas pred zahladjenje i kisu poceo je vetar da duva i na drugom sloju laka mi je pozadi na zadnjim vratima naneo u jednom udaru puno prasine - nije nista strasno ionako kod ovakvog farbanja a cesto i kod mnogo boljih uslova ide smirgla pa poliranje. Jedino me nervira to sto ma sta uradio na kolima kad ih isteras na ulicu niko ne gleda rad i trud vec samo boju.

Boja je u svakom slucaju super - preliva se od svetlije plave do skoro crne u zavisnosti od svetla. Najbolje je na suncu jer se tada najvise vidi perla a po obicnom svetlu je gotovo crn.
Slika

Ova mat slajfna napred na haubi je sloj paste za poliranje hocu da probam da vidim kako ce da ispadne - a i da li ce manje da kupi prasinu na tim delovima ko da je postao magnet za istu nikako da ga obrisem ...

Ofarbao sam okvire prozora u belo i jos fale hrom lajsne ispod istih i to je to.
Slika

Sad je na redu prednja maska i okviri oko farova pa da zavrsavam. Inace struja je povezana, motor pali i radi odlicno auto ide pa cemo videti ...
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 15:00h

Odlična je boja thumbsuph :clap:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 15:03h

Zahvaljujem a za pohvale sleduje pivce i rostilj ... party0021 :beer:

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 15:06h

I meni se bas svidja.Uredio si ga za medalju!
Daj nabacaj jos slika...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 15:33h

Ispoliraj ove migavce napred, a mogao bi i svetla zadnja.
Sad će biti seksanja oko prednje maske... 8)
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 15:41h

Cuj kolega, ti pivce i rostilj dobijas i sa kritikom, a za vise slika moram da ga isteram iz dvorista pa okolo i unutra... Ima tu jos posla ali vazno je da sad moze na ulicu. Sledi neka test voznja jedno 200 kom (do N. Sada i nazad) pa ako sve bude ok morace malo enterijer da se sredjuje narocito zadnja klupa koja je prilicno propala (i pre saobracajke).

Sad moram kad se dohvatim plastike za oko farova da izgleda uradim i dasku (jel se tako zove?) pozadi ona je od udarca prsla na desnom delu a od neke iverice je ne moze joj covek pomoci da se oporavi pa ako ko ima viska mozemo da sklopimo posao.. ...

Migavce cu da ispoliram ima na njima i boje kao i pozadi svetla, kazem ima tu posla a i nije sve savrseno odradjeno mora malo da se dotera ali ce biti na kraju odlicno vozilo za svaki dan (tj kad odredim potrosnju mozda bude samo za vikend ....). Prednja maska nije problem, bice ovako kao na kolima, sad je samo stavljena reda radi ali ide taj krst i mrezica pozadi. Veci problem mi je oko farova ali tu radi stakloplastika pa cemo videti krajnji razultat.

Inace sve spojeve krila i sasije kao i dihtovanja sam odradio sa Ceresit lepkom (ili diht masom - oba su naziva na kutiji) - FT101 ista stvar kao i Sikafleks 11 i ODLICNA je stvar. Na hladnoci ostaje gumen kao i na toploti otporan na hemikalije a u isto vreme radi kao lepak - zalepio sam dva parceta kedera za soferku drzi kao lud a samo se rasteze. Videcemo do proleca kako se drzi ali se lepi i za staklo i metal i boju (ne i na lak - mora da se matira).

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 16:23h

svaka cast (pogotovu na hrabrosti za farbanje pod tendom)... odlicno odradjen posao

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 21:31h

Sigurno bi lepse ispalo da sam ga oterao da ga prefarbaju i to za sitne pare i rade ali sam hteo sam a i kad imam kompresor itd... Ipak definitivno najveci problem je prasina (kod mene je cak i to gde stoji auto nebetonirano) ali sve se da srediti sa malo smirgle i poliranja sto se toga tice. Drugo ako ga budemo vozili i sin i ja pasce tu jos dofarbavanja, popravljanja ogrebotina itd ...

Da mi je samo znati ko je osmislio sistem za otvaranje haube pozadi sa natezanjem onih sipki ubio bih ga... Danas sam prebacivao na donji zub - kad mi je iskliznulo iz klesta da su mi prsti bili iznad sad bih bio u gipsu ...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 22:48h

Ni meni nije jasan taj sistem, '60-ih su lepo koristili po dva velika federa sa strane, koji se mnogo lakše skidaju i nameštaju, a isto rade posao. Dobro, i posle mnogo godina škripe kao stari bakin ormar :D
Ford weist den Weg.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 18. okt. 2011. u 14:16h

Ovaj "momak" sve radnje radi thumbsuph
Jos i taj rostilj da probamo pa da se razilazimo hahahaha

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 18. okt. 2011. u 18:21h

E vala Deckonja ti si jednom omasio ali sad si siguran... Stavljen sav enterijer ali je zadnja klupa u stanju raspadanja mora pod hitno na sredjivanje i tapaciranje, Ostao je prednji branik i onda je to to...

Ko ima nameru da radi dihtovanje sa Sikafleksom 11 ili Ceresitom FT 101 neka obrati paznju na sledece: ja sam istisnuo masu na npr. spoj kosa i krila i napasovao krilo i zasrafio. Sada sam hteo krilo malo da pomerim (pomerao sam vrata dole su malo "zinula") ali se sve zalepilo moracu skalperom da rasecem (posto je skroz gumen posle cu samo da zasrafim). Znaci najbolje je masu istisnuti i to ne mnogo debelo, sacekati da se rasusi pa onda srafiti jer se tada ne zalepi. Inace je odllicno za te stvari nije kao BODY koji se odmah stvrdne i postane kao kamen.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 20. okt. 2011. u 18:16h

Kazu da ce sutra i preksutra kisa pa mu to dodje kao prvi test za odradjene stvari a prvenstveno za stavljanje soferki u sopstvenoj reziji. Prednji keder je odlican polovan a pozadi sam iskoristio stari koji sam malo "doradio" sa ovim lepkom koji sam koristio za dihtovanje. Polivano vodom ali nigde ne pusta za sada.

Slika

Slikao sam auto veceras bez blica (ko zna zasto nije radio) ali se vidi da sam stavio osigurace na prednji (a i na zadnji) keder i bas lepo nategnu isti. Stavio sam i alu lajsne koje idu ispod prozora a razmisljam da li da krenem u potragu i za donjim lajsnama koje idu preko vrata. Posto cu narucivati zadnji keder (a verovatno i jos par stvari) sa Motomobil-a mozda i to uzmem ako niko nema na prodaju...

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 20. okt. 2011. u 19:54h

Uh dobar je, svaka cast za posao..boja je odlicna, jbt nijansa je kao kod mene na Mondeu, vidim i da menja raspolozenje u zavisnosti od kolicine svetlosti :) ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 2. nov. 2011. u 18:49h

P evo ovako posle malo stajanja - u subotu auto isteran do Bulevara da se spoji auspuh (urlao ko lud do servisa) i to odradjeno, islo se samo na benzin nije bilo lose a danas zvanicno dobio dozvole za upotrebu pa bilo par kracih voznji. E sad ide ko zmaj (malo zezao plin ali video da nisam dotegao cevi za plin na ventilu gde je i filter pa to sredio u voznji ali (ovo prethodno svakako nije uzrok) drugi i to mnogo veci problem - NABIJA KOMPRESIJU U SISTEM ZA HLADJENJE.

Simptomi su sledeci - termostat otvara i voda cirkulise ali se i gubi - nestaje je iz sistema. Ako se naglo otvori cep izlece vodoskok a ako se otvori malo pusta samo paru. I u jednom i drugom slucaju posle toga je manjak vode u sistemu. Cak i kad izlazi gomila pare (ili cega vec) creva mogu da se drze rukom - ne bas dugo ali nisu 100 stepeni. Creva do malog hladnjaka su vrela kao i ostala ali ne duva topao vazduh kad ukljucim grejanje. Na cepu ulja nema majoneza i voda je cista a para koja izlazi ne smrdi na izduvne gasove (iako mu ovo mozda dodje ko nargile)

Aj mi recite nesto a da nije dihtung glave...

Deckonja jel znas da li je pre vadjenja imao ovakve simptome ...

Joe
Poruka: 30
Član foruma od: četvrtak, 13. maj 2010. u 15:04h

Poruka od Joe » sreda, 2. nov. 2011. u 19:05h

Moguce da ti je ostao vazduh u sistemu.Imao slicne simptome na manti.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 2. nov. 2011. u 19:15h

Vozio vise od pola sata pa otvarao cep vise puta, dolivao vodu, tu moram da kazem da sam pre paljenja motora uopste nasuo vode pa posle svakog paljenja uvek jos, valjda se punio sistem, i voda je bila cista, danas kad je procirkulisalo bila je poprilicno rdjava, znate na sta mislim, sva braon. Cudi me da ne duva topao vazduh kad ukljucim grejanje a tu negde oko malog hladnjaka se i posle gasenja motora cuje grgoljanje vode. Kad otvorim cep na hladnjaku to se smanji pa nestane.

Inace vodena pumpa tera mnogo jace vodu nego na 2.0 V6 motoru a kad radi motor i otvorim cep izlazi pare ko iz lokomotive parnjace, pa povremeno voda pocne da prska kroz cep pa to prestane pa za 5-10 sek ponovo pa nestane a onda se npr naglo digne nivo vode (znaci ne prska nego bas nivo) pa opadne. Za svo to vreme je termostat otvoren...

Inace u sistemu je voda ...

Da li je moguce da je sistem za hladjenje kroz sam motor zapusen da toliko malo vode prolazi pa odmah isparava i nabija pritisak? Drugo da li smrdi na izduvne gasove para iz hladnjaka ako je otisao neki dihtung glave?

goja

Poruka od goja » sreda, 2. nov. 2011. u 21:24h

Da bi bio siguran da je sistem naliven,okreni ga na nizbrdicu,skini gornje crevo sa malog hladnjacka i nalivaj kroz njega vodu dok ne krene voda iz hladnjacka da ide,tad je 100% naliven.Ne skidaj cep u toku rada jer voda pod pritiskim kasnije kljuca a cim skines cep prokuvava momentalno.nalij bilo kakav antifriz da bi eliminisao tih par stepeni razlike i bio siguran da ni to ne zeza. skini termostat i probaj ga pa odmah probaj i bez njega..creva moraju biti malo tvrdja pri zagrijaoj vodi,zbog sirenja iste,jelte ali ne bas previse..kako znas da termostat otvara? vidis vodu kako ide preko hladnjaka ili? kakav je termostat,jel onaj sa rupicom ili bez?ako je sa njom,moze biti da ne otvara vec kroz rupicu ide voda pa istu vidis...cudno mi je da nemas grijanja,znaci ili nema vode ili je ztvoren sistem negdje...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 2. nov. 2011. u 21:57h

Ovako cu da probam da nalijem sutra vodu, a otvarao sam u toku rada i stvarno momentalno prokljuca ... Termostat ne mogu da se setim da li je sa rupicom ili bez ali kad krene da se zagreva pipao sam donje crevo od termostata prema hladnjaku i hladno je a zatim, valjda kad otvori termostat ono dobije istu temperaturu kao gornje pa valjda termostat radi. Drugo siklja voda iz gornjeg creva (mozda to tako uvek radi - i sa otvorenim termostatom i bez otvorenog termostata?) Prvo cu da naspem tecnost za pranje hladnjaka pa da vidim sta ce se desavati sami kanali su bili sa prilicno kamenca (ono sto se videlo) i ko zna kakva je prljavstina jos tu. Izvadicu i mali hladnjak da vidim da li se greje ili ima neki prekid. Ima li sanse da voda cirkulise samo kroz creva a kroz motor sem oko pumpe i termostata ne cirkulise?

Kakvae su indikacije kod crkavanja dihtunga glave? Da li obavezno mesa ulje i vodu ili ne? Moze li se merenjem kompresije proveriti koja je glava otisla?

goja

Poruka od goja » četvrtak, 3. nov. 2011. u 00:38h

Nema sanse.to je velik prostor sa velikim otvorima i nemoguce je da nema vode u bloku.
Ne mjesa vodu i ulje kad izgori dihtung na v motorima.. dihtunzi vrisnu izmedju dva klipa ili izmedju klipa i vodenog prostora a tu nema ulja sem onog koji klip izbaci sa sobom i onog koji prodje pored gumica ventila pa ga ne moze biti u vodi niti vode u ulju.ako je izgorio izmedju klipova,mjerenjem kompresije ce ti pokazati manju kompresiju na ta dva susjedna klipa i kazace ti se samo gdje je izgorio a ko je izmedju klipa i vodenog prostora kompresiju druka u vodeni prostor i pravi pritisak od kog pucaju creva..ako hoces da vidis druka li u vodeni prostor na tvom motoru,skini opet ono crevo sa malog hladnjacka,zatvoti dlanom rupu na hladnjacku a drugom rukom(palcem) crevo,ko bastensko...ako druka.tj ako je dihtung izgorio izmedju klipa i vodenog djela pod palcem ces osjetiti a i viditi vodu pod pritiskom koja i\bija neprekidno...u tom slucaju,samo jedan klip ima losiju kompresiju... mjerenje iste je jedini nacin da saznas sta je i kako je i ucini to sto prije...

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » četvrtak, 3. nov. 2011. u 01:08h

e i ja sam imao iste muke, mislio sam da je dihtung glave na motoru iste znakove kao kod tebe, a i motor je dugo stajao nije radio. tri puta sam menjao dihtung i glave, i na kraju se ispostavilo da je hladnjak zapusen, stavio veci hladnjak od nekog mercedesa i radi super niti dize temperaturu. i sad ocistio moj i vratio i sad radi normalno. ili ti je zapusio hladnjak ili je taj tvoj hladnjak mali za taj motor i nemoze da postigne da ohladi vodu.i samim tim dolazi do kuvanja i pritiska i on sam izbacuje vodu na cep. a kad budes cistio hladnjak obavezno i mali ocisti jer je i on verovatno zapusio.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 3. nov. 2011. u 09:03h

Скини горње црево са грејача кабине , и сипај воду у то црево , ако вода крене да цури са горње металне цеви грејача где си скинуо црево , хладњак није запушен . Проблем са грејањем може настати ако си скидао кутију вентилације и после враћао , ниси је лепо ужљебио на осовиницу која покреће клапну топло-хладно .
Расхладну течност наспи као што ти је Гоја рекао , кроз црево од грејача , и после провери у хладњаку докле је ниво . Ја сипам таолико течности да покрије ћелије хладљака и има 2-3 сантиметра до врха . Немој да пуниш хладњак до врха а да остављаш ваздух у блоку . Правих вритисак , који се ослободи у ерупцији када отвориш хладњак .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 3. nov. 2011. u 09:28h

Ili još prostije - sipa vodu do vrha hladnjaka i upali auto, a ne zatvara hladnjak, kada se termostat otvori i nivo vode opadne nek polako dolije još do početka nalivnog grla hladnjaka. Radio sam tako uvek i nikad nije bilo problema, u ostalom tako i piše u korisničkom uputstvu.
Ford weist den Weg.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 3. nov. 2011. u 13:43h

taunus76 piše:Deckonja jel znas da li je pre vadjenja imao ovakve simptome ...
Ne, nije imao te simptome, normalno je radio...
Obrati paznju na ono sto je Necke napisao, moze biti i nesto od toga ali ne mora da znaci.
Inace kad prozvizdi dihtung glave simptomi su takvi kakvim si ih opisao i naravno grejanje radi slabije...
I dalje tvrdim da resenje koje si primenio kod sebe nije u harmoniji sa prirodom, plus, kako si resio dovod i odvod oko filtera ulja...
P.S. Oce li taj rostilj vise hahahaha

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 3. nov. 2011. u 15:44h

Taj deo je otkacen od vodenog sistema i ostavljen otvoren - "majstor" kaze da to nema uticaja na sistem hladjenja a kako je karb od 2.0 ne moze da se ganja toliko da se oseti na temperaturi ulja. Nije valjda da ta kutijica ima unutrasnji prolaz do sistema hladjenja pa tu nekako nabija pritisak? Inace kupio sam i T - racvu jer iz kucista termostata zbog plina izvod koji je vodio vodu do filtera ulja je preusmeren na plin ... Sada je kompletan sistem za hladjenje kao na V6 2.0 sem sto je to oko filtera ulja otkaceno i ta dva otvora za creva su slobodna ...

Sad sam upalio motor i zapusio rukom ta dva otvora - nit tu duva nit vuce vazduh. E sad mozda to dize temperaturu zbog nedostatka hladjenja ulja ali tu mogu da spustim crevo koje ide iz isparivaca na mali hladnjak a da iz te budze dignem na mali hladnjak - to je ionako bio sistem samo sto je umesto u isparivac voda isla na filter ulja pa u mali hladnjak ...

Inace creva ni kad je vreo nisu preterano tvrda ...

Deckonja: zezaj zezaj iznervirao si me pa sam mu stisnuo malo jaci gas potpisao se na pola puta papucice do poda stavicu mu i karb od 2.8 i dici glave i sprovesti creva oko filtera ulja i ubaciti jos jedan 2.8 pozadi ...

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“