posle skoro dve godine situacija sledeca:
presao oko 11000 km
intervencije: zamenjen set kvacila ceo (korpa, lamela, druk lager), curelo ulje na pumpi za ulje, zadnji levi prozor se vise ne otvara(presecena sajla) i to je u principu to. J super zadovoljan, s obzirom da sam prevezao boga oca poljoprivrednih dobara iz sela kuci

. Takodje sam pozitivno iznenadjen i potrosnjom, trosi otprilike 1000din na 100km tj u proseku 6.5l/100km na otvorenom putu, a i sam auto sam dosta bolje ide nakon zamenjenog seta kvacila(koji jeste bio malo skuplja investicija 22000 otprilike).
Sad imam 2 pitanja:
1. Primetio sam mi auto na otvorenom vuce malo u desno, nije strasno al opet smeta. Posto sam u decembru menjao prednje gume (sve 4 su balansirane) da li to znaci da treba da odradim centriranje trapa?
2. Jedan veoma iritantan problem. Elem, kod menjaca je izgleda pukla neka opruga, ili je spala ili sta god, sto se manifestuje time da menjac u leru ne stoji pravo, nego je naget malo u levu stranu (kao da je u polozaju izmedju prve i druge brzine). Sve brzine rade normalno samo je malo teze ubaciti u trecu brzinu, tj kad iz druge guras u trecu, on umesto u trecu ubacuje u prvu. vremenom sam stekao osecaj da kad ubacujem u trecu menjac ovlas guram i desno pa ubacujem manje vise bez problema, medjutim na otvorenom putu, par puta mi se desilo da nisam mogao da ubacim u brzinu zato sto nece sam da udje nego ja moram da bodem sto ume da bude vrlo nezgodno pogotovo pri ulasku u krivinu. Majstor mi je jurio neki polovan menjac sa dizelasa da stavi pa nije nasao, a u prodavnici rezervnih delova su mi rekli da takav deo ne postoji. Ima li ko kakvu ideju sta da radim?