Ja hocu da zatvorim EGR, ali ne zbog "psihicke satisfakcije", jer ne gazim auto, pa da hocu da mi ja stalno spreman gas. Zatvoricu ga samo da mi ne vraca te izduvne gasove kroz turbinu, i ne prlja je dodatno.
Moderator: Dragomir
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
Od svega ovoga sto si napisao, jedino mogu da se slozim za ovo oko prolazenja tehnickog.dole fiesta piše:Sa zatvaranjem EGR-a, potrošnja se povećava, sve od egr ventila do grane će vam zaštopati od gareži (egr hladnjak), katalizator će izgubiti funkciju (ako nije skinut), oslabiće grejanje u kabini i nećete moći proći tehnički kada se bude radio kako treba...
1. EGR ima veze sa grejanjem kabine kod focusa TDDI. U sklopu EGR sistema nalazi se i EGR hladnjak. Ako si nekada imao priliku da vidiš kuda vode creva od rashladne tečnosti iz kabine i u kabinu primetio bi da jedno crevo sa EGR hladnjaka direktno vodi do malog hladnjaka u kabini. Kada upalite auto prva stvar koja se zagreje jeste EGR hladnjak. Ako ne verujete probajte. Možda u toku duže vožnje (kada auto otvori termostat) to i nema neke veze, ali posle prvog paljenja, uz grejač rashladne tečnosti, EGR hladnjak prvi pomaže da grejanje počne u kabini.mbole piše:Od svega ovoga sto si napisao, jedino mogu da se slozim za ovo oko prolazenja tehnickog.dole fiesta piše:Sa zatvaranjem EGR-a, potrošnja se povećava, sve od egr ventila do grane će vam zaštopati od gareži (egr hladnjak), katalizator će izgubiti funkciju (ako nije skinut), oslabiće grejanje u kabini i nećete moći proći tehnički kada se bude radio kako treba...
Kakve veze ima EGR ventil sa grejanjem kabine? Pomocu kog trika ce potrosnja da se poveca? Kako ce to katalizator da izgubi funkciju?
EGR treba da propusta izduvne gasove nazad samo na visokim obrtajima. Pri tom ti izduvni gasovi mnogo vise guse motor (jer ima manje kiseonika) nego sto njihovo sagorevanje doprinosi ukupnoj energiji koja se razvija u cilindru.
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
dax92 piše:A sto se tice potrosnje, u pravu si, povecace se. Ali ce se povecati zato sto svako ko zatvori EGR neko vreme ce vise stiskati gas da se uveri u efekat zatvaranja.
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Samo dok sam dosao kuci, vozio sam malo ostrije.sasa_f1 piše:dax92 piše:A sto se tice potrosnje, u pravu si, povecace se. Ali ce se povecati zato sto svako ko zatvori EGR neko vreme ce vise stiskati gas da se uveri u efekat zatvaranja.
![]()
![]()
Znaci poceo si da gazis kako treba...