Koji Mondeo MK4
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: subota, 21. jul 2012. u 13:59h
Koji Mondeo MK4
Poštovani članovi,
Kupio bih Mondeo mk4, 1.8tdci ili 2.0 tdci, godište 2008., 2009. Uvezao bih ga iz Nemačke. Posavetovan sam od vlasnika Ford servisa da uzmem automobil bez dpf-a i ˝xenona˝, zbog budućeg održavanja. Nisam pre toga znao da postoje MK4 bez dpf-a i vrlo rado bih isti uređaj izbegao pri odabiru za kupovinu.
Da li me neko može uputiti koji su to modeli bez dpf-a, sa kojim motorom, kojim paketom opreme ili oznakom na šasiji.
Pozdrav!
Kupio bih Mondeo mk4, 1.8tdci ili 2.0 tdci, godište 2008., 2009. Uvezao bih ga iz Nemačke. Posavetovan sam od vlasnika Ford servisa da uzmem automobil bez dpf-a i ˝xenona˝, zbog budućeg održavanja. Nisam pre toga znao da postoje MK4 bez dpf-a i vrlo rado bih isti uređaj izbegao pri odabiru za kupovinu.
Da li me neko može uputiti koji su to modeli bez dpf-a, sa kojim motorom, kojim paketom opreme ili oznakom na šasiji.
Pozdrav!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Koji Mondeo MK4
zbog cega xenon da izbegavas? a verovatno ti takav nece zapasti jer su retki..
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9931
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ako t je vec vlasnik servisa tako posavetovao,trebao ti je vise informacija dati sta,kako
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: subota, 21. jul 2012. u 13:59h
Planiram već par godina da mi sledeći auto bude focus. Sad su se manje više stekli uslovi pa se i ozbiljnije angažujem.
Kada sam i sadašnji auto kupovao bio sam zainteresovan za forda ali eskort mi je bio po tanak kvalitetom, ne pocinkovana limarija, a focus MK1 skup. Bilo je to davne 2004' godine, dakle ne menjam automobile često.
E sad poslednjih meseci sam prelomio da mi je Focus po prostranosti i udobnosti ispod sadašnjeg Megana 1, to je slučaj generalno sa svim novijim automobilima. Potom odnos cene dobrog Focusa MK2 (2008', 09') i dobrog Mondea isto godište je neproporcionalan onome šta se dobije sa jednim, a šta sa drugim. Jedino je problem malo razlika u registraciji jer sam focusa hteo 1.6, ali dobro i sadašnja mi je registracija tu negde, Megan je 1.9dti, 98ks.
E pošto sam racionalan i ne pazarujem ništa tek tako, a tek za ovolke pare koje se danas po teško zarađuju onda i gledam u napred koja mi je kombinacija motora, opreme najrentabilnija za kasnije održavanje.
Ksenon svetla ću gledati da izbegnem jer koliko sam čuo sijalica je oko 100e, ispravite me ukoliko grešim.
Dpf filter je trošak pri održavanju koji sam spreman da izbegnem pa i ako to znači da otpada 2.0 hdi koji je nesumljivo bolji, ako ništa kultivisaniji i moderniji motor, a ja ne prelazim velike kilometraže, do 15000 godišnje. Ali nisam siguran da i 1.8tdci 2008', 09' ima bez dpf-a, možda samo 2007'. Koliko sam ja shvatio dpf je do neke godine bio slobodan izbor, a kasnije obaveza proizvođača, opet ispravite me ako grešim. Majstor koji me je posavetovao ima Mondea 1.8 bez dpf-a, 2007'.
" Ukratko" to je to!
Kada sam i sadašnji auto kupovao bio sam zainteresovan za forda ali eskort mi je bio po tanak kvalitetom, ne pocinkovana limarija, a focus MK1 skup. Bilo je to davne 2004' godine, dakle ne menjam automobile često.
E sad poslednjih meseci sam prelomio da mi je Focus po prostranosti i udobnosti ispod sadašnjeg Megana 1, to je slučaj generalno sa svim novijim automobilima. Potom odnos cene dobrog Focusa MK2 (2008', 09') i dobrog Mondea isto godište je neproporcionalan onome šta se dobije sa jednim, a šta sa drugim. Jedino je problem malo razlika u registraciji jer sam focusa hteo 1.6, ali dobro i sadašnja mi je registracija tu negde, Megan je 1.9dti, 98ks.
E pošto sam racionalan i ne pazarujem ništa tek tako, a tek za ovolke pare koje se danas po teško zarađuju onda i gledam u napred koja mi je kombinacija motora, opreme najrentabilnija za kasnije održavanje.
Ksenon svetla ću gledati da izbegnem jer koliko sam čuo sijalica je oko 100e, ispravite me ukoliko grešim.
Dpf filter je trošak pri održavanju koji sam spreman da izbegnem pa i ako to znači da otpada 2.0 hdi koji je nesumljivo bolji, ako ništa kultivisaniji i moderniji motor, a ja ne prelazim velike kilometraže, do 15000 godišnje. Ali nisam siguran da i 1.8tdci 2008', 09' ima bez dpf-a, možda samo 2007'. Koliko sam ja shvatio dpf je do neke godine bio slobodan izbor, a kasnije obaveza proizvođača, opet ispravite me ako grešim. Majstor koji me je posavetovao ima Mondea 1.8 bez dpf-a, 2007'.
" Ukratko" to je to!
- milan_gt
znam da su u revochip.com iskljucili dpf na mazdi 6, to bi trebalo da je isti motor..drugo za xenone, sijalica kosta 30e sa godinu dana garancije..pozovi Revochip (u Gorobilju su) pa ih pitaj za dpf..
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Mazda proizvodi sopstvene 2.0 i 2.2 dizele za šesticu, mislim da oni nemaju veze sa motorima slične kubikaže koji idu u Mk4 Mondeo.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
mislimo li na istu 6icu, onu oko '05. 2.0 136ks
- BojanM
- BOFH
Na koju god da si mislio, Mazda6 (od 2002 do danas, dve generacije) sa 2.0 ili 2.2 dizelom ima originalan Mazdin MZR-CD motor, a ne derivat Ford Duratorq ili PSA DW10/12 dizajna. Igrom slučaja, moguće je da imaju istu "konjažu" (ne znam) ali nije ista familija motora.
pozdrav, Bojan

- milan_gt
i ja sam sad gledao, ne mogu da nadjem, a bio sam ubedjen jer mazda 6 i mk3 mondeo imaju istu platformu ili sta vec..
uglavnom mislim da ce moci dpf filter da se 'zaobidje', mozda Dragomir to najbolje zna..
uglavnom mislim da ce moci dpf filter da se 'zaobidje', mozda Dragomir to najbolje zna..
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ima jedna serija mazde 6 koja nosi 2.0tdci iz forda.
Nerazumem zasto je DPF filter trosak za odrzavanje?
Nerazumem zasto je DPF filter trosak za odrzavanje?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BojanM
- BOFH
Ovo je za mene potpuna novost, koji god ozbiljniji izvor podataka da konsultujem kaže da svi motori od 2l koji se koriste u Mazdi 6 vuku poreklo od Mazdinog RF motora sa kraja 80-tih...
Ali šta ja znam, klanjam se superiornom iskustvu iz prakse Dr.Agomira.

pozdrav, Bojan