Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji Mondeo MK4

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
tole
Poruka: 1
Član foruma od: subota, 21. jul 2012. u 13:59h

Koji Mondeo MK4

Poruka od tole » subota, 21. jul 2012. u 19:11h

Poštovani članovi,
Kupio bih Mondeo mk4, 1.8tdci ili 2.0 tdci, godište 2008., 2009. Uvezao bih ga iz Nemačke. Posavetovan sam od vlasnika Ford servisa da uzmem automobil bez dpf-a i ˝xenona˝, zbog budućeg održavanja. Nisam pre toga znao da postoje MK4 bez dpf-a i vrlo rado bih isti uređaj izbegao pri odabiru za kupovinu.
Da li me neko može uputiti koji su to modeli bez dpf-a, sa kojim motorom, kojim paketom opreme ili oznakom na šasiji.

Pozdrav!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Koji Mondeo MK4

Poruka od milan_gt » subota, 21. jul 2012. u 19:43h

zbog cega xenon da izbegavas? a verovatno ti takav nece zapasti jer su retki..

macaneli
VIP
Poruka: 9931
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 21. jul 2012. u 19:48h

ako t je vec vlasnik servisa tako posavetovao,trebao ti je vise informacija dati sta,kako
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

tole
Poruka: 1
Član foruma od: subota, 21. jul 2012. u 13:59h

Poruka od tole » subota, 21. jul 2012. u 23:50h

Planiram već par godina da mi sledeći auto bude focus. Sad su se manje više stekli uslovi pa se i ozbiljnije angažujem.
Kada sam i sadašnji auto kupovao bio sam zainteresovan za forda ali eskort mi je bio po tanak kvalitetom, ne pocinkovana limarija, a focus MK1 skup. Bilo je to davne 2004' godine, dakle ne menjam automobile često.
E sad poslednjih meseci sam prelomio da mi je Focus po prostranosti i udobnosti ispod sadašnjeg Megana 1, to je slučaj generalno sa svim novijim automobilima. Potom odnos cene dobrog Focusa MK2 (2008', 09') i dobrog Mondea isto godište je neproporcionalan onome šta se dobije sa jednim, a šta sa drugim. Jedino je problem malo razlika u registraciji jer sam focusa hteo 1.6, ali dobro i sadašnja mi je registracija tu negde, Megan je 1.9dti, 98ks.
E pošto sam racionalan i ne pazarujem ništa tek tako, a tek za ovolke pare koje se danas po teško zarađuju onda i gledam u napred koja mi je kombinacija motora, opreme najrentabilnija za kasnije održavanje.
Ksenon svetla ću gledati da izbegnem jer koliko sam čuo sijalica je oko 100e, ispravite me ukoliko grešim.
Dpf filter je trošak pri održavanju koji sam spreman da izbegnem pa i ako to znači da otpada 2.0 hdi koji je nesumljivo bolji, ako ništa kultivisaniji i moderniji motor, a ja ne prelazim velike kilometraže, do 15000 godišnje. Ali nisam siguran da i 1.8tdci 2008', 09' ima bez dpf-a, možda samo 2007'. Koliko sam ja shvatio dpf je do neke godine bio slobodan izbor, a kasnije obaveza proizvođača, opet ispravite me ako grešim. Majstor koji me je posavetovao ima Mondea 1.8 bez dpf-a, 2007'.
" Ukratko" to je to!

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 22. jul 2012. u 00:31h

znam da su u revochip.com iskljucili dpf na mazdi 6, to bi trebalo da je isti motor..drugo za xenone, sijalica kosta 30e sa godinu dana garancije..pozovi Revochip (u Gorobilju su) pa ih pitaj za dpf..

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 22. jul 2012. u 07:10h

Mazda proizvodi sopstvene 2.0 i 2.2 dizele za šesticu, mislim da oni nemaju veze sa motorima slične kubikaže koji idu u Mk4 Mondeo.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 22. jul 2012. u 09:41h

mislimo li na istu 6icu, onu oko '05. 2.0 136ks

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 22. jul 2012. u 10:05h

Na koju god da si mislio, Mazda6 (od 2002 do danas, dve generacije) sa 2.0 ili 2.2 dizelom ima originalan Mazdin MZR-CD motor, a ne derivat Ford Duratorq ili PSA DW10/12 dizajna. Igrom slučaja, moguće je da imaju istu "konjažu" (ne znam) ali nije ista familija motora.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 22. jul 2012. u 10:12h

i ja sam sad gledao, ne mogu da nadjem, a bio sam ubedjen jer mazda 6 i mk3 mondeo imaju istu platformu ili sta vec..

uglavnom mislim da ce moci dpf filter da se 'zaobidje', mozda Dragomir to najbolje zna..

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 22. jul 2012. u 12:56h

Ima jedna serija mazde 6 koja nosi 2.0tdci iz forda.
Nerazumem zasto je DPF filter trosak za odrzavanje?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 22. jul 2012. u 13:40h

Ovo je za mene potpuna novost, koji god ozbiljniji izvor podataka da konsultujem kaže da svi motori od 2l koji se koriste u Mazdi 6 vuku poreklo od Mazdinog RF motora sa kraja 80-tih... :wtf: Ali šta ja znam, klanjam se superiornom iskustvu iz prakse Dr.Agomira.
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“