Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Poruka od Daniel » nedelja, 30. sep. 2012. u 09:32h

skidam kapu zoki, svaka cast!!! :)

jedva cekam da vidim uzivo auto ;)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » utorak, 2. okt. 2012. u 21:34h

Kako je ovo kilavo vreme dusu dalo za neko ubijanje vremena :P odem naravno do moje radionice sa fordicem''i setim se da me ubija zveckanje po plastici kad stavim u nju USB fles ili neki metalni sitnis novca......pa resih da ubijem zvuk i skinem lepo celu pepeljaru (pikslu) :D ........a l zatim izrezem parce crnog skaja i zalepim na dno usluzne police kod pepeljare.Naravno odem odmah na probnu voznju da cujem efekat mojje umotvorine i za divno cudo funkcioniseeee lol
Slika

a zatim dosao poziv NAPOKON od lokalnog vulkanizera da me obavesti kako je uspeo da mi nadje sve 4 letnje gume .......i to DOT 2012
Muka je bila zadnjih par nedelja da ih uopste nadjem jer u celoj Srbiji ih uopste nema u magacinima :obrazlozenje.......povucene iz prodaje jer im nije sezona a zimskih imamo...... :mad: .......van pameti al aj sad too je nazalost realnost kod nasih trgovaca moze im se ..... :/
elem porucene su bile ....GOODYEAR 205/55 R16 EXCELLENCE 91W FP ........imaju doduse ojacan rub kao cuvaju felnu .mada .....marketing je cudo! hahahaha
Slika

i namontirane na automobilu :D :P
Slika
Slika

Sta sam odmah primetio (lep nov asfaltni put duzine oko 3 kilometra) bucnije su dosta od predhodno skinutih GY EAGLE-F1
Slika

kako su ipak nove a samim time bukvalno lepe za asfalt a i toplo je danas bilo primetio sam laksi nekako ubrzaniji ostriji start iz mesta ..... no ipak tek treba da se skine onaj fabricki zastitni gazeci sloj pa cu tek videti njihovo pravo ''lice '' u kasnijoj voznji...... :D

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 2. okt. 2012. u 22:12h

po kisi su mnogo bolje nego po suvom.. thumbsuph

zoki51

Poruka od zoki51 » utorak, 9. okt. 2012. u 21:13h

Danas mi je stigao i poslednji detalj vezan za okvire enterijera ! :D :P :woohoo: :jeeej:
Kako sam od prvog dana zamislio izgled unutrasnjosti moga automobila a zahvaljujuci Sandokanu i jos nekim drugarima sa foruma (na predhodnim idejama i resenjima)a i Googlu..... :D napokon sam dosao do kraja uredjivanja same unutrasnjosti ..........Moram priznati sada kad je sve zavrseno da sam bio u pocetku skeptican finalnog rezultata .....medjutim ispalo je i iznad mojih ocekivanja lol :bravo:
Evo i slike poslednjeg detalja od prohroma ....inace to je ukrasni deo koji pokriva poklopac za pepeljaru (za one koji neznaju gde se nalazi pepeljara kod Mondea ) hahahaha lol :ford:
Slika
Slika

Takodjer mi je stiglo a smatram da to bas treba da podelim sa forumasima koji imaju KOZNA SEDISTA krema opet narucena sa Ebaya naravno preko Sandokana (nista skoro nebi realizovao da mi njega nije bilo) thumbsuph :P
Radi se o tome da su moja sedista pogotovo vozacevo svetlo bez (drap) i prilicno je ispucalo u nekim linijama po obodu levom i desnom kod butina ali i na samom naslonu sedista na obodima.........i te .....aj da kazem linije pukotina il brazgotina...su crne ........ustvari izgubila se boja u njima.......
Tretirao sam raznim sredstvima .......kremama......politurama........ma sve nasta sam nalazio kod nas na internetu za automobilska sedista od koze.
Iskren da budem a nisam ciketan za novac ......dao sam prilicno novca za sve te silne kreme pomade i sta znam vec......oko 8,000din.......i nisam uspeo da resim problem .
Slika
Imao sam kao rezultat samo mirsljavija sedista malo cistija (u smislu da sam im povratio malo sjaj bez fleki i masnoca) ali samu boju nisam mogao povratiti ili je nadomestiti u tim pukotinama i linijama .
Tada na Ebayu nadjem ovu kremu :
http://www.ebay.co.uk/itm/IVORY-Leather ... 3cbec0decf
Naravno bio sam opet skeptican ali kada sam namazao i odmah posle par minuta istrljao sediste cistom pamucnom krpom ZINUO SAM OD CUDA lol :woohoo:
VERUJTE mi na rec ......nije neka placena reklama hahahaha
Skoro 80% vratilo boju a i imao sam srece da sam potrefio boju jer poznato je da je da ima vise nijansi bezz boje kod Forda ali i sam proizvodjac ove kreme ima vise nijansi te bezz ili ti drap kreme pa je ono bila LUTRIJA dali sam pogodio nijansu A JESAM na moju radost. :D :bravo: :wub:

Zelj@
Poruka: 529
Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h

Poruka od Zelj@ » sreda, 10. okt. 2012. u 10:15h

Hmm ako je tako kako kažeš,onda bi i meni trebalo nešto takvo,i kod mene su pore ispunjene prljavštinom koju je teško eliminisati.

zoki51

Poruka od zoki51 » sreda, 10. okt. 2012. u 10:28h

[email protected] mi na rec ...! spasio sam se muka a i uzasnog izgleda sedista (meni je bar bilo ruzno to ispucalo.) :'( :P mada jedna kutija je po meni za dovoljna da se maximum 2 puta predju kompletna sedista u Mondeu (ipak su prilicno velike povrsine)

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 13. okt. 2012. u 10:38h

Dali neko ima neki link sa slikom ili mozda zna kako se skidaju sve 4 rucke(kvake ) spoljne na vratima!!
Znam da pitam u poslednji cas ali pokusao sam da saznam na internetu u vidu slikovitih objasnjenja i nisam pronasao a ta informacija mi treba naj kasnije za nedelju uvece jer u ponedeljak idem da farbam ceo auto pa bi hteo da skinem rucke sam..........MOLIM ZA POMOC :wtf: :/

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 13. okt. 2012. u 10:40h

Skini tapacir pa ce ti se samo kasti...

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 13. okt. 2012. u 11:17h

sto ne saceka prolece za tu radnju farbanja..

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 13. okt. 2012. u 18:15h

nemogu cekati prolece Milane...........bode mi oci svaki puta kad pridjem autu te neke tackice po haubi ........... :( :D
Imam srecu sto je majstor koji mi farba auto jedan od medju naj boljima u Sumadiji a ima 2 komore i ekipu radnika sam vrh! Jako je bitno da se odmah nakon farbanja i lakiranja lepo ispece u komori na propisanoj temperaturi..........a i auto se nece ni u ludilu voziti po snegu (ako ga i bude) :D :P ustvari .....samo nedaj Boze nekog zla pa da ce se morati voziti...........ipak imam drugi auto za grad koji zavrsava posao lepo :D

zoki51

Poruka od zoki51 » utorak, 23. okt. 2012. u 22:07h

Evo da podelim sa vama neke nove momente oko konacnoga zavrsavanja mog Mondea...... :D
danas ,,,,,ustvari kasno popodne posle skoro 10 dana .....sam preuzeo automobil od mog prijatelja kod kojeg je bio na farbanju i lakiranju.
Zamolio sam ga da mi ipak ceo auto predje u 4 sloja posle farbanja sa keramik lakom iako je bio dogovor da ide sa 3 sloja ...... ;) :P
ustvari posle je palo kod drugoga majstora finalno poliranje da se skine evntualno negde nesto malo ''limunove kore'' koje organski ne podnosim a i dobio sam dodatni extra sjaj .......sutra slike slede kad se opere i voskira....... :D :woohoo: :jeeej:
Danas mi stigle i zadnje zavesice posto sam prednje stavio vec bio........i definitvno ce mu leci jako diskretno (bilo me strah da nisu prenaglasene medjutim legle su kao ........... :P
Neko je jednom napisao na ovoj temi (ne secam se tacno tko) ali da zavesice u djepu koje imaju ( kanalu) ce skupljati vodu i bio je u PRAVU! :(
Kada sam ih skidao pre farbanja nasao sam malo vode koja se zadrzala posle pranja vozila
e sada........nasao sam lepo resenje (vellika solja kafe i paklica duvana resavaju napola probleme) hahahaha
Evo na slici uokvireno zutom bojom sam resio da zumbom od nekih 10mm otvorim rupu koja ce odvoditi vodu odmah posle pranja vozila
I to cu na sve 4 zavesice naravno odratiti! :D
Zaboravih reci da su kao novinu u ponudi mi rekli u toj firmi da sada imaju i znak FORD u 2 velicine pa sam narucio za zadnje zavesice da budu sa znakom u 3D Ford koji se vidi i na slikama ........nisam namerno hteo da narucim i stikere za prednje zavesice jer mislim da bi bilo previse natrpano .........
Slika
Slika
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 23. okt. 2012. u 22:16h

manijace thumbsuph :bravo:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 23. okt. 2012. u 22:19h

extra..

jes..ja sam ti rekao za vodu..a zimi 'oce i so i voda..

zoki51

Poruka od zoki51 » utorak, 23. okt. 2012. u 22:35h

e nece da moze ni so'' ni voda Milane! lol ako treba ima da mu ubacim gremline sa lopatama da zimi izbacuju so'' hahahaha
Inace sala na stranu Milane.......ali si mi jos tada fantasticno sugerisao unapred na mogucem desavanju .........mada sam tada jos bio unutra namazao antirombom dodatno posle i voskom taj deo skoljke preko kojih idu zavesice ,,,,,,,,,,,al opet BRAVO ZA ZAPAZANJA tvoja! :D thumbsuph

zoki51

Poruka od zoki51 » utorak, 23. okt. 2012. u 22:38h

macaneli........hehehee.......moji ukucani vise i ne pitaju medjusobno,,,,,,gde je cale''.........nego po defaultu kad im trebam dodju pred radionicu jer znaju da sam sa Mondeom hahahaha :wub:

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 23. okt. 2012. u 22:49h

nemoj da stedis na slikama auta..:)

zoki51

Poruka od zoki51 » sreda, 31. okt. 2012. u 19:08h

evo drugari kako sam napokon veceras tek konacno posle farbanja sredio automobil a i ove nedelje mi se pojavilei i neki sitni momenti :D oko dodatnog sredjivanja Mondea aj rekoh da podelim sa vama na forumu te momente,,,,,,,,ko zna mozda nekom i zatreba! :P a sto ne smeta to i ne skodi lol .........kako kaze Lale.....

elem'''' ja tako snjujaruci po internetu i po prodavnicama kod nas..... dok sam cekao da se auto ofarba i lakira nadjem lepe neke detalje.....
prvo mi je upala u oko kao TRN! :doh: fabricka antena jer je.....bila ispucala guma pri dnu dole gde se zavija u fiksni deo na krovu i........natrcim na prelepu aluminijumsku malu diskretnu antenicu iz auto programa LAMPA :D
Slika

NARAVNO lol radnjica snabdevena do boooola i ja se zadrzah u njoj kao dete kad odvedete u luna park :wub: skoro 2 sata i natrcim i na prelepu torbu na cicak traku koja se preklapa opet na cicak traku ali sto je meni bilo jakoooooo bitno a to je da je original boja enterijera u gepeku! :D NISAM MOGAO VEROVATI KOJA SLUCAJNOST! Cena je manja nego li bilo gde po internetu i to skoro za 300din,,,,,neko ce reci nije mnogo ali +postarina pa onda skoro dve sam mogao kupiti lol
kad se prisloni bilo gde u gepeku na tapacirung verujte tesko se odvaja kako hvata cicak traka!Sve lepo stalo u nju a opet je diskretno ! Rukavice.....sapun.....vlazne maramice....sijalice.....osigurci.....nesto alata osnovnog......i da vec ne nabrajam dalje uglavnom, sve sto vozac treba od sitnica da ima na putu....
Slika
Slika

naravno naidjem na ORIGINALNU boju :P jastucica od koze koji sam inace planirao da pravim jer imam problema sa vratnim delom kicme a i moj sin kaze da je extra sada lepse sedeti na sedistu jer definitivno bas popunjava prazninu izmedju fabrickog naslona i tog vratnog dela.........verujte na rec vredi ama bas sve pare! Udobnije mnogo !!!! :) cena je stara bila od pre godinu ipo dana naspram sadasnje pa rekoh.......greota''nekupiti! lol :wub: Inace da ne bude zabune idu u paru naravno :D
Slika
Slika

Onda opet naletim na fantastican drzac za laptop a moze u rukama Srbina da posluzi za svasta nesto...... :D ......sala mala mada sam basss ono ovisnik o internetu i filmovima pa bez laptopa nigde ne krecem.....(mislim bar van grada ) :D evo kako izgleda na prednjem i zadnjem delu vozila a iskreno svidelo mi se sto ima dosta podesavanja uglova .i.t.d. :P
Slika
Slika
Slika

Slike posle farbanja i lakiranja :P :wub:
E sada.....posto imam groblje neko od digitalnog aparata evo slika pa sta Bog dragi da ........jer nerealno prikazuje boju po meni sem slika u mraku koje sam veceras slikao (Mondeo je teget a prikazuje ga mnogo svetlijim po suncu nego li je u zivo) :mad: tako da ne zamerite na slikama .Slike po danu danas su posle pranja a veceras slikano po mraku na ulicnom osveljenju su posle voskiranja....tako da cu pokusati pozajmiti ovih dana kvalitetan aparat pa cu priloziti realnije fotografije :/
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

ostale su jos neke porudzbine sa Ebay-a recimo za sada zmigavci jer sam video kako deluju u zivo na jednom teget Mondeu i odusevio sam se !Imam u planu jos neke kupovine i mislim da cu do kraja iduce nedelje NAPOKON zavrsiti sredjivanje automobila po nekim mojim zamislima i standardima.......jer verujte mi na rec ..........ubi me vise! lol :ford:
Slika
Poslednja izmena: zoki51, na dan četvrtak, 1. nov. 2012. u 09:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 31. okt. 2012. u 19:13h

nisi vise manijak,sad si bolesnik ( i to neizlecivi) lol thumbsuph :bravo:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 31. okt. 2012. u 19:18h

bate bas si se potrudio.. thumbsuph

zoki51

Poruka od zoki51 » sreda, 31. okt. 2012. u 19:24h

macaneli piše:nisi vise manijak,sad si bolesnik ( i to neizlecivi) lol thumbsuph :bravo:
ma i sinovi mi kazu......tako nesto hahahaha :( al sta cu kad sam stvarno zavoleo taj auto !! kao ni jedno moje vozilo do sada,,,,,,,ima bre neku ''karmu'' znas no kad kupis neku stvar(a auto jeste stvar) i odmah ti se dopadne ili ti se ne dopada e tako i sa Mondeom. pao sam na njega :D lol hahahaha

zoki51

Poruka od zoki51 » sreda, 31. okt. 2012. u 19:26h

milan_gt.........eto trudim se da sebi uredim moje vozacko mesto u njemu.....za ukucane me bas briga hahahaha
imaju drugi auto koji sam im sredio pa nek se slikaju sa njim :D lol

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 31. okt. 2012. u 20:06h

najbolje bi bilo da vidimo te inovacije u nišu 11.11. ;)
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

zoki51

Poruka od zoki51 » sreda, 31. okt. 2012. u 21:00h

Pančevac piše:najbolje bi bilo da vidimo te inovacije u nišu 11.11. ;)
a kazi mi molim te jel to u Nisu ima neki skup Forda?? nisam bas informisan naj bolje........ :( :/

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 31. okt. 2012. u 21:02h

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » četvrtak, 1. nov. 2012. u 00:13h

A onda jednog dana :

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“