Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus Mk1.5 Panther Black

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
milos-v
Poruka: 52
Član foruma od: nedelja, 11. nov. 2012. u 18:46h

Re: Focus Mk1.5 Panther Black

Poruka od milos-v » nedelja, 17. feb. 2013. u 20:57h

sve pohvale za auto i za snimak !
bele stopaljke su vrh! thumbsuph sve je to stvar ukusa.ako te neko ipak nagovori da ih menjas,javi se da kupim ;)

Shapa
Poruka: 111
Član foruma od: sreda, 25. jan. 2012. u 18:10h

Poruka od Shapa » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 20:05h

Slika

Šta mu znači ovo adjustable :)

Slika

Ja sam kupio zadnje, potpuno su novi, prodavcu su ostali prednji pa ako nekog zanimaju mislim da su 70 - 80 evra sto je OK za bilo koje nove amortizere a ne za KONI štelujuće.

Utisci će biti iznešeni nakon ugradnje.
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 20:42h

a di je ovde stelung?

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 20:59h

....vraćao sam se na ovu temu više puta , ali nisam bacao komentar. Auto je zajsta jedan od najlepših na forumu. Što se tiče belih štopki, i ako sam najviše pristalica fabričkih (kao i bočnih migavaca, sem na silver i black boji kola) , kod tebe je to zajsta ukusno upakovano i meni ne odudara uopšte. Šta više, nekako su legle uz letnje "felGe" . Sve u svemu , vrlo ukusno sredjen mashinen ! thumbsuph

A što se tiče odabira amortizera, samo si mi probudio staru ranu... :'( ...prodao Audi Coupe (`91vo) sa sve KONI trapovima "yelow-sport" verzije po mizernoj ceni ! Kakav sam kre*en, pa to je strašno . :lele: Mrzelo me da montiram standard a skidam koni cekicko :vid budale: sad mi dodje da se obesim, al` kasno je... :'(

Q: What is the difference between KONI Special (red) and KONI Sport (yellow)?

A: The KONI Special (red) has been engineered to maximize the ride comfort with good handling performance for each vehicle application. The KONI Sport (yellow) typically starts at a higher initial valving baseline to give a sportier feel and work on vehicles with higher performance parts. In some instances, KONI will only offer a Special or Sport valving and not both. Some modern cars come from the factory with higher tech suspension systems and wheel/tire packages so they would move directly into the Sport range, however they are still valved to give a comfortable ride with very good handling capabilities.
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 21:03h

milos-v piše:sve pohvale za auto i za snimak !
bele stopaljke su vrh! thumbsuph sve je to stvar ukusa.ako te neko ipak nagovori da ih menjas,javi se da kupim ;)
dam ti ja moje bele glavu za glavu za klasicne crevene.

Shapa

Poruka od Shapa » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 21:42h

milan_gt piše:a di je ovde stelung?
Za razliku od žutih moraju da se skidaju sa auta da bi se naštelovala tvrdoća odnosno rebound, stisnu se do kraja i kad zabravi okrećeš u željenom smeru (što nije nimalo lako). Za početak ću da ih ostavim u fabričkoj 1/4 meri, provozaću par dana pa ću da dotežem ili otežem ako treba. U svakom slučaju stari zadnji amortizeri su odvozili svoj vek, a ovo mi je mnogo bolja varijanta nego bilo koji drugi obični originalni ili neoriginalni.
backarelli piše:A što se tiče odabira amortizera, samo si mi probudio staru ranu... :'( ...prodao Audi Coupe (`91vo) sa sve KONI trapovima "yelow-sport" verzije po mizernoj ceni ! Kakav sam kre*en, pa to je strašno.
moj kolega ima žute na bmw e30, jako je zadovoljan uzimajući u obzir da mu je to ''track & weekend car'' .
Poslednja izmena: Shapa, na dan ponedeljak, 25. mar. 2013. u 21:44h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 21:44h

Daj Boze da je to ono o cemu smo pricali.

Zlaja
Poruka: 11
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 20:07h

Poruka od Zlaja » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 22:00h

Mnogo perverzan thumbsuph

Shapa

Poruka od Shapa » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 22:16h

Zlaja piše:Mnogo perverzan thumbsuph
Danas sam imao priliku da ga gledam na snimku kod presretača, da stvarno izgleda lepo od pozadi :P trebao sam da im trazim da mi narezu na USB, al već su rekli da će stići na kućnu adresu. :doh:
Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 22:19h

Jel te skupo izasao taj klip?! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

backarelli

Poruka od backarelli » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 23:00h

Kakav uzas "€$%€"=+!#". Nadam se da nije toliko ozbiljno i da vozacki dokument ostaje vazeci...
Sto se tice amortia , bices prezadovoljan, siguran sam ! Bar meni, ubedljivo najaci odnos "kvalitet-cena" , pored Boge-a
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

Shapa

Poruka od Shapa » nedelja, 31. mar. 2013. u 18:48h

Zbog štete koju ju mi je zimus na parkingu napravila neka gospodža pa otišla sa licinog mesta (ali nije znala da je kamera snimila) razmontiao sam enterijer kako bi serviseru omogućio lakšu pripremu i farbanje.

Sutra ostavljam na farbanje auto zbog oštećenja na z/d krilu, a kad se već to radi nek se ofarbaju i p/d vrata zbog nekoliko tačkica, a kad se već te dve stvari rade daj nek se prefarba i prednji branik zbog ljuštenja laka.

Ovako izgleda pre popravke, a slike ,,after'' ću okačiti nakon popravke.

Krilo i vrata:

Slika SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Prednji branik:

Slika Slika Slika
Slika

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » petak, 3. maj 2013. u 01:56h

Šapo, lep ti je focus, opet ti to znaš. Sredi šta ima i vozi se.
Vozili smo AA sad FF... Da vidim šta sledeće uzimaš pa opet copy-paste da padne !!!
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Shapa

Poruka od Shapa » petak, 10. maj 2013. u 19:54h

Lepo je vreme pa rekoh sebi da pre kiše napravim par fotografija nakon obavljenih radova.

Ugrađeni su Koni zadnji amortizeri, pre ugradnje naštelovao sam ih na sredinu i potrefio da bude baš kako sam želeo. Auto je pozadi dosta tvrđi nego što je bio - stari su bili dosta loši, desni se i lakše sabija od levog. U drugu ruku nije pretvrdo iako su naše ulice katastrofa. Ono što mi se najviše dopada jeste način na koji auto sada upija neravnine, nema odskakivanja, jednostavno prati put onakav kakav jeste + ''body roll'' sada ga ima i još manje, a u kombinaciji sa nagibom -1.5 napred i -2.5 nazad nema razloga da u krivini kočim i trošim pločice bezveze :D .
Slika

Momci iz Grand Motors-a :ford: su se potrudili pa su za mene picajzlu odradili popravku katastrofalno velikog ( u prečniku oko 7-8 cm :D ) ulubljenja na krilu, a otklonili su i par malih ulubljenja i ogrebotinica nastalih na suvozačevim vratima nepažnjom drugih vozača prilikom otvaranja vrata na parkingu.
SlikaSlikaSlika

Sad je sve ponovo pravo kao strela (videćemo koliko će dugo da potraje), a kad je auto već bio tamo ofarban je i prednji branik zbog ljuštenja boje.
Pod hitno moram da nabavim 3M duplu traku i ponovo zalepim tablicu bez rama za branik.
Slika

I kad smo se već našli na parkingu auto, fotoaparat i ja bio je red da se napravi još koja sličica.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Poslednja izmena: Shapa, na dan petak, 10. maj 2013. u 20:17h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Slika

st 220
Poruka: 674
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » petak, 10. maj 2013. u 20:15h

Savršene felne :wub:
Odličan Foksi thumbsuph
Šta si radio sa izduvom, tj. zadnjim loncem?

Shapa

Poruka od Shapa » petak, 10. maj 2013. u 20:19h

Trljao izduvnu cevku vodenom šmirglom 1000 dok mi muda nisu odpala, sad mogu da se ogledam u njoj.
Slika

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » petak, 10. maj 2013. u 20:36h

auuuu sijaaaa seee :bravo:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 10. maj 2013. u 21:42h

Svaka čast. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 10. maj 2013. u 22:07h

:clap:
Slika

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » subota, 11. maj 2013. u 01:41h

Gde si nabavio crvenu maglenku (zadnju) I rikverc svetlo,izgleda mnogo bolje nego fabricka?

Shapa

Poruka od Shapa » subota, 11. maj 2013. u 09:30h

to je jedina ''aftermarket opcija, one su providne ali sam prelepio crvenom folijom za probu, pa mi se svidelo kako je ispalo pa sam ostavio da testiram koliko je folija postojana i da li će biti promena neko vreme.
Slika

backarelli

Poruka od backarelli » subota, 11. maj 2013. u 09:38h

Kako si zadovoljan Koni-em ? Što se auta tiče, stvarno je :wub: ...oduševljen sam,sve na svom mestu i za poželeti thumbsuph

Shapa

Poruka od Shapa » subota, 11. maj 2013. u 11:58h

Za sad je odlično, jedino što može da me razočara jeste ukoliko kratko budu trajali.
Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 11. maj 2013. u 12:36h

thumbsuph
odlicno!! Ako ti dvostrana traka bude trebala samo za tablicu da lepis, ne moras da je kupujes. Imam ja u gepeku te trake, pa se javi da se prelepi. Sasi drzi vec jako dugo, a i meni bocnu lajsnu.

Izduv sam i ja odavno hteo da ispoliram bar malo, nego nikako da se uhvatim tog posla!
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Shapa

Poruka od Shapa » subota, 24. avg. 2013. u 15:06h

Došao je red i na mene. Ovo je moj bivši problem:)

Pre nekih 2 nedelje kod Dragomira zamenjen je plivajući zamajac, korpa, lamela i potisni ležaj/donji cilindar. Skinut Motorcraft - verovatno fabrička ugradnja, stavljen LUK. Ako su ovo fabrička lamela i korpa onda su mogle da izdrže bar još 70-80 hkm.

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“