Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus tddi karavan đia 2003

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
vlade
Poruka: 89
Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h

Fokus tddi karavan đia 2003

Poruka od vlade » nedelja, 21. apr. 2013. u 20:03h

Ako nema slika molim ne kukajte, niko nije savrsen
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Model Fokus tddi karavan đia 2003 god.Kupljen na placu u Osecini u martu mesecu auto je nanisanjen jos u januaru al je bila jaka cena malo smo se neckali , gledali razne marke i modele i opet se vratili Fordaljci.Ovaj je treci po redu u vlasnistvu a generalno nedostaci od prvog pa cak i ovaj treci su korozija i prolaz vode kod suvozaca.ovo drugo sam resio zasad uspesno a u maju ce na peskarenje i dodatnu zastitu (vosak i Mipa).Placen je 3450 , registrovan do februara iduce god ,Ja sam odradio veliki servis i usput paknove i kuciste termostata( bilo plasticno deformisano , iz Mojsinja stiglo alu )Ostalo je u sledecoj zameni ulja da se sredi mastan suspleh (nema dihtung samo da se silikonira).
Limarijski spolja videcete zastitnu gumu prednjeg branika(iscupano ispod suvozacevog fara ) a neko rece to je ovde ko dobar dan .Aj recite kolko je ..beno da se odradi.Na soferci ima dve male zvezdice (pisano o tome ) .
Unutra je ko bombonica sređen cist kompletan, plis , sve na struju ima blutut parot(preporuka), Bord cuda- .uda itd.Nas ima petoro u porodici tako da je karavan spas ,uostalom ko ga ima zna sta je prostor.Od stare fordalje eskorta ostale su mi 15-alu uz ove pa cemo imati dva seta leto -zima.
Ako se slike pojave videcete i kako sam resio plastiku iznad filtera kabine (pisano je i o tome).
Generalno sam zadovoljan -ove predhodne sam vozio po sest god nek i ovaj bude kao predhodni necemo se duze rastajati.
Poz
.
Poslednja izmena: stalker92, na dan nedelja, 21. apr. 2013. u 22:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: ispravljen kod za trecu sliku

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Fokus tddi karavan đia 2003

Poruka od milan_gt » nedelja, 21. apr. 2013. u 20:35h

aaaa, znaci ti si taj kolega iz istog servisa.. :)

stvarno uzivo perfektan focus..

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 21. apr. 2013. u 20:37h

Lepo deluje, neka lepo sluzi thumbsuph
Sto peskiranje? Pocinkovan je lim, verujem da je samo povrsinska korozija, mislim da nema potrebe za peskiranjem, samo kod nekog boljeg limara da to ocisti i dobro zasititi, ne bi trebalo da bude problema posle.
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 21. apr. 2013. u 20:42h

co'ek je perfekcionista po zanimanju.. :D

vlade

Poruka od vlade » nedelja, 21. apr. 2013. u 21:15h

milan_gt piše:aaaa, znaci ti si taj kolega iz istog servisa.. :)

stvarno uzivo perfektan focus..
Da, ti si ga i video uzivo na velikom servisu.
dule0911 piše:Lepo deluje, neka lepo sluzi thumbsuph
Sto peskiranje? Pocinkovan je lim, verujem da je samo povrsinska korozija, mislim da nema potrebe za peskiranjem, samo kod nekog boljeg limara da to ocisti i dobro zasititi, ne bi trebalo da bude problema posle.
Prvi eskort cetvorku sam prodao sadasnjem serviseru kad mi ga je farbar ujebao za streljanje ( ofarbao i brave i kedere i rucke ko Gustav ostala zalepljena leptirica na krilu unutra nije zastitio tablu, zabelela se ko Zlatibor.
Ovaj drugi eskort 6 sam rucno ocistio odozdo u maju prosle godine i spicio 5 tuba voska (vrata pragovi ) i 5 Mip-a odozdo.
Prilikom kupovine Fokusa nisam mnogo zagledao odozdo pa sam se i neprijatno iznenadio stanjem. Rđa jeste povrsinska al je i dosta neprilazno.
Jedan od poznatijih farbara u Uzicu (za Milana i Uzicane -Toska u Turici kod Ljubana i Paja)dao mi je odokativno ponudu 100E i 3-4 dana bez kola.Nisam isao kod Slovenca na Kaldrmi ili Slavenka na B groblju .Mada ovo moze da se izvede i kombinovano negde na peskarenje pa kod nekog manje poznatog na krecenje.
Bolje je to sada resiti nego ga za dve -tri god i variti, krpiti.
Moram da sredim jos sam vruc od kupovine a i da me ne bi zajebavali da sam prodao bolji.....
milan_gt piše:co'ek je perfekcionista po zanimanju.. :D
Ogledalce ogledalce............
Poslednja izmena: vlade, na dan nedelja, 21. apr. 2013. u 21:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 21. apr. 2013. u 21:22h

Pa dobro, ako je neprilazno, onda samo zahteva malo vise truda... Licno, ne bih peskirao, jer pocinkovan lim pa cak i sa povrsinskom rdjom ce imati i dalje neku fabricku zastitu (makar u delovima oko rdje koji su citavi), koju licno ne bih skidao jer je sigurno kvalitetnija od ovoga sto moze limar da ti nanese.

Takodje, ne citiraj svaki post ponaosob kad odgovaras. Kad udjes u formu "odgovori" imas pri dnu sve postove, i "citiraj" pored svakog, pa u isti post mozes sve da ubacis. Sad sam ja spojio, ali za ubuduce da znas thumbsuph
Fiesta!!

vlade

Poruka od vlade » nedelja, 21. apr. 2013. u 21:25h

Hvala ,probao sam da uredim al si me poklopio.

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 21. apr. 2013. u 21:58h

ne moras ici kod tri najpoznatija farbara u ue za sredjivanje patosa..predpostavljam da tu vise znaci materijal sa cim ces to da zasticujes..tako da vise daj na to nego na majstora..

vlade

Poruka od vlade » nedelja, 21. apr. 2013. u 22:03h

Zbunio me Dule sa ovim pocinkovanim . peskarenjem cu to sve skinuti, ako je pocinkovan ?Uostalom u maju ce se raditi do tada primedbe i predlpzi.
Generalno da li ste i Vi primetiliili sam ja utripovao da su svi Holanđani naceti korozijom

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 21. apr. 2013. u 23:00h

Moguce, tamo je dosta slano.

vlade

Poruka od vlade » sreda, 7. avg. 2013. u 11:12h

Autic je doteran sa krecenja ( doduse nije se stiglo u maju al nije ni sad kasno ). Za forumase evo par crtica pa ko se sprema za nesto slicno da ima predstavu......
Posao je od dva eventualno tri dana .
Auto se otera negde na pranje(gde ima dizalica ili dobar kanal) da se odozdo dobro opere, po mogucnosti da se ubaci malo sampona da odmasti tamo gde se nece smirglati i cistiti.Isprati gredice i ostale rupe od blata i prljavstine.Pranje 1000 dindzi.
Posto su velike vrucine auto se izuzetno brzo susi inace se ne dira 24 sata.
Zatim se nabaci na kanal skidamo zadnje tockove i gace tj zastitnu oblogu , tapacire vrata i krece seks .Celicne cetke , rucne i masinske ,spaknice gde nije prilazno ,smirgle rucne i za busilicu i udri al muski .Po zavrsetku ciscenja kompresorom izduvamo prasinu , nitro razređivacem operemo komletan patos, ako nije prilazno onda kopresorcic zavrsava.Nitro mu valja da opere masnoce koje su se godinama lepile.Potom antirost nanosimo opet pistoljem i sacekamo sat dva po ovom paklu da susne.
Ja sam izabrao dvokomponentni epoksidni prajmer 3M-ov (1 L -2000RSD) koji se nanosi na osuseni antirost prebrisan krpom. Susi se 24 sata .Potom ide Mipa odozdo , u otvore koje god vidite ,blatobrane. Vosak Mipin sam prskao u pragove , u svih pet vrata , stubove vrata i posto je ostalo nesto ja reko da se ne baci naprskam i opet odozdo gde god sam koji cep mogao da skinem i posle naravno vratim .Na samom kraju sam nasuo 1 l motornog ulja sae 30 u sve moguce otvore( pistoljem i kompresorom ).Po zavrsetku poliranje masinsko.Ceh je oko 12- ak hiljada dinara , 4000 drugaru za ruke i potom poliranje 3M -ovovm pastom i masinom , 6000 za materijal( nitro razređivac -2 l , antirost 1-L epoksidni prajmer 1-l ,vosak 4boce , Mipa zastita 4 boce ,50 gr boje za popravku iza prednjih tockova, malo smirgle , ostalo smo vec imali .Ostatak je otisao na pice i klopu.........

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » sreda, 7. avg. 2013. u 14:24h

Tek sad videh da imam brata blizanca. sign0007 :beer:
Srecom kod mene nema za sad ni tackica korozije pa sam miran po pitanju limarije.

vlade

Poruka od vlade » subota, 10. avg. 2013. u 08:51h

Da , gledao sam tvoj autic na slikama , odozdo je savrsen. Moj se ofucao sa donje strane oko rezervnog tocka .,ali to je proslo vreme.Nego rekao si 116 ks to bi trebalo da je tdci model ?.>>Sto se tice krovnih nosaca posalji slike u fabriku u Keln ,ili ce te zaposliti ili poslati placenog ubicu sto im uzimas posao.
Pozdrav

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » subota, 10. avg. 2013. u 22:21h

vlade piše:Da , gledao sam tvoj autic na slikama , odozdo je savrsen. Moj se ofucao sa donje strane oko rezervnog tocka .,ali to je proslo vreme.Nego rekao si 116 ks to bi trebalo da je tdci model ?.>>Sto se tice krovnih nosaca posalji slike u fabriku u Keln ,ili ce te zaposliti ili poslati placenog ubicu sto im uzimas posao.
Pozdrav
Jeste TDCI je, a sto se tice krovnih nosaca, nemas pojma kako je srcka lupala kad smo poceli da busimo krov, srecom izmerio sam u milimetar. 8)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“