Uglavnom eto bio na moru par dana, i s vremenom mi je motor poceo raditi sve glasnije i glasnije, tj ventili se cuju, radio je bukvalno kao dizel, sumnjao sam na hidropodizace, kontam kad dodjem kuci provjerit cu sta je problem, al eto na pola puta do kuce kasno navecer u po vukojebine gdje samo vukovi hodaju mi se upali lampica od ulja i auto poce drndat ko blesav, kontam nestalo ulja, ili ga je potrosio ili je iscurilo, jer neki dan ga mjenjao, i filter i ulje pa kontam negdje iskapalo, ali kad sam provjerio ulja ima koliko treba. I sta cu nastavim tako voziti jos 2-3km do prve benziske i tu ga ostavim. Sutra dan u kamion i kuci.
Da napomenem, staro ulje je bilo preslo izmjenu i auto je radio prilicno ok, culi se malo hidropodizaci, al cim sam promjenuo ulje auto je radilo kao sat, nista se nije culo, al vec sutra dan sam cuo nekakvo blago lupkanje i to na mjestu lanca gore kod cepa, kao da lanac zapinje za onaj plasticni poklopac glave, al cim malo dam gas ono prestane i radi ok, ali sto sam vise vozao sve se vise culi ventili, pretpostavljam da je slabio pritisak ulja, ali lampica se nije palila do tad, uglavom presao sam cca 500km od zamjene ulja..
dajte neke savjete??