Poruka
od lukijano » četvrtak, 23. jan. 2014. u 21:45h
Ako nisi rešio problem, ja ću ti ispričati šta je bilo kod mene na mom bivšem autu. Leganza 2.0 , benzin. To je Vektrin 2.0 motor.
Imao sam bukvalno iste simptome.... Menjaj jednom dihtung... kao ne valja... pa drugi put... pa u ovlašćeni servis... pa razne vrste diht masa... pa da ti ne pričam. Taj moj motor imao je onako upuštene svećice, pa onda kad nacuri ulja, tu na poklopcu ventila, sve svećice budu usrane od ulja... ma šta da ti kažem... i onda nikad nisam načisto, da li troši ulje, ili curi tu na deklu.
E našao sam jednog majstora, koji mi je to rešio za pola sata.
Prvo: Iber lauf crevo ti izlazi iz poklopca ventila i spaja se ponovo na glavu motora. Tu na spoju glave motora, ispod te spojke ima jedno sito. Ono hoće da bude zapušeno od tih zauljenih para, pa ti onda deo pritiska stvara i to sito. To mi je odmah izvadio... to ne treba.
Drugo: Kada se otvori poklopac ventila, ispod svakog kolena od bregaste, u glavi ima mala rupica, kroz koje se ulje koje podmazuje bregastu, vraća natrag u karter. Te rupice takođe budu zapušene, od raznih vrsta nečistoća, koje se vremenom natalože i onda te rupice više nisu normalno prohodne.
Kada se saberu te dve stvari koje sam ti naveo, onda počne da se stvara pritisak u dekli i onda stalno curi na dihtungu.
Ja ne znam da li je isti sistem kod Forda i Opela, ali pretpostavljam, da bi trebalo da je sličan sistem. Ako jeste, kaži nekom majstoru da ti to odradi (izvadi sito) i očisti ove rupe za povrataka ulja.
Meni se problem momentalno rešio i nikad više mi nije nabijao pritisakn dekli.