Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus cupe GXL 2.0 V6 1971.

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
recaxne
Poruka: 12
Član foruma od: četvrtak, 19. jun 2014. u 23:45h

Taunus cupe GXL 2.0 V6 1971.

Poruka od recaxne » petak, 20. jun 2014. u 11:44h

Pozdarav svima
Ja sam Nemanja iz Leskovca
Prosle godine sam kupiuo Taunusa GXL i od tada ga sredjum...
Kada sam kupio auto on je vec bio ofarban i sve limariski sredjen, svi delovi su bili skinuti sa njega (kao da sam ga dobio u kinder jajetu)...
Ja sam morao samo da na par mesta ponovo iskitujem i ofarbam auto posto je bio puko kit (malo su preterali) i to je sve sto sam ja radio oko limarije. Sto se tice onog glavnog a to je motor kada sam uzeo auto on je imao 1.3 motor kojeg je dekica od koga sam kupio taunusa ubacio u njega jos 1978-9 pre nego da ga dotera u Srbiju, a posto ja volim da auto bude original (koliko je to moguce) ja sam kupio V6 2.0 motor i njega sam sve nalickao i sredio, kupio sam i menjac i diferencijal posto je sve to stavljeno od taunusa 1.3. Diferencijal zajedno sa prednjim trapom sam sve sredio (promenio sve gumice i selen blokove, ofarbao itd.)...
Sto se tice enterijera i cele unutrasnjosti auta i tu sam sve sredio. Enterier je presvucen eko kozom (crna) dok sam sve plastike iskrpio i ofarbao...
Sada je doslo vreme za sastavljane celog automobila ali kao sto se uvek desava javi se neki sitni problem koji sve ukoci... Moja muka su drzaci motora (nisam ih uzeo uz motor i mislio sam da ce ovi od 1.3 motora da se uhvate ali nema sanse) onda sam zvao sve ljude za koje znam da mozda imaju te drzace ali niko nema, s obzirom da radim bravariju mogu ove drzace od 1.3 motora da prepravim ali bih zeleo da stavim original (sigurnije mi je)... I sada cekam da nabavim drzace a ne mogu nista dalje da radim dok ne ubacim motor jer tek kada ubacim motor elektricar moze da mi sprovede kablove (kako one pod haubom tako i one u kabini koji su skupljeni na jedan kup i stoje u vozacevim nogama) ali snacicu se valjda...
evo da ne duzim da vam pokazem par slika...

evo kako ternutno izgleda auto
Slika
Slika

evo nekih stvari koje sam sredjivao

pre:
Slika

posle:
Slika

pre:
Slika

posle:
Slika

pre:
Slika

posle:
Slika

pre:
Slika

posle:
Slika

pre:
Slika

posle:
Slika
Poslednja izmena: Daniel, na dan petak, 20. jun 2014. u 15:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: editovane slike

recaxne

Re: Taunus cupe GXL 2.0 V6 1971.

Poruka od recaxne » petak, 20. jun 2014. u 15:21h

Da li mozda neko od vas ima drzace za v6 motor ili zna nekog ko to ima?

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 20. jun 2014. u 15:42h

Направи од челичног лима 5 или 6 мм.
треба ти плоча која ће се шрафити на блок , плоча која ће се шрафити он гумени носач , и он картона искројиш модел , пренесеш на лим 1 мм , пецнеш , видиш да ли све елпо стоји и онда направиш то од лима 5-6 мм и све лепо повариш . Наравно , мотор прво мора да је на свом месту.
Ако занш шта радиш , 30 мин ће ти бити потребно по носачу .
Друга солуција је да постојећи носач преправиш и завариш за ту плочу коју си направио да стоји на блоку .

Без да трујем , али 2.0 шестак и није нека моторизација . Слабији је од 2.0 линиског мотора , више троши итд . Ако су хтео шестака , онда си требао на 2.3 да идеш или 2.8 и 2.9 ( остале не спомињем јер су доста ретки )

recaxne

Poruka od recaxne » petak, 20. jun 2014. u 16:04h

Pa ja sam planirao da prepravim ove sto imam, ali rekoh ako mogu da nadjem original da se ne mlatim sa time... a izabrao sam 2.0 zbog registracije (jer imam dva auta i motor pored taunusa pa mi je na godisnjem nivou to mnogo...)

van
VIP

Poruka od van » petak, 20. jun 2014. u 18:39h

Па зато си требао 2.0 линиски мотор . Иста регистрација , мање троши , боље иде , маље уља , расхладне течности , свећица итд . И делови су исти као и за тај 1.3 .

recaxne

Poruka od recaxne » petak, 20. jun 2014. u 18:56h

hteo sm ja dohc motor od sierre da stavim ali ne moze da se registruje i nije to to... ovo je original kao iz fabrike ja to volim...

van
VIP

Poruka od van » petak, 20. jun 2014. u 20:14h

Мислин на линијски 2.0 пинто мотор , који је исти као и тај 1.3 који је у колима који је исто пинто , ли како је међу старијима познатији као OHC .
1.3 , 1.6 ,1.8 и 2.0 су мотори исте фамилије , истог су габарита и тежине и деле међусобно доста компоненти . Исти су им носачи мотора ,водене пумпе , термостати , хладњаци , разводници , пумпе за бензин ....
Мотрор споља изгледа исто као и тај 1.3 , једино што има двогрли карбуратор и другачију издувну грану и што је виши неких 1 сантимера . Има 101 - 115 кс фабрички , троши исто као и тај 1.3 а иде скоро дупло боље . Шестак има 88 кс , већи потрошњу због 2 додатна цилиндра и тежи је . Једина предност шестака што може да вуче малтене из лера

recaxne

Poruka od recaxne » petak, 20. jun 2014. u 21:34h

ne hteo sam DOHC motor sa dve bregaste 2.0 ima 130ks iz sierre, ali nedaju u supu da se registruje jer u taunusu fabricki taj motor nikada nije stavljan (po njima u taunusu moze samo pinto ili ti OHC motor i sestak)... ja sam i prvo hteo sestaka pa rekoh ajde taj jer je noviji, manje trosi, jaci itd. ali kad je to propalo (a vec sam nabavio celu sierru sa tim motorom za 200e udarena napred) onda sam se odlucio za sestaka...

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“