Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cougar 2.0 16v

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Chester
Poruka: 4
Član foruma od: petak, 20. jun 2014. u 18:17h

Cougar 2.0 16v

Poruka od Chester » subota, 21. jun 2014. u 00:33h

POzz narode, este mi dobri ? :D
Evo prilike da predstavim jos jednog Cougar-a. Znam da na forumu ima jedan crveni Mercury 2.5, e sad da li ih jos i koliko ima nisam siguran.
Elem da krenem. Vec par meseci sa burazerom trazio neki da kazemo komforniji auto, za duza putovanja, sa povecim gepekom,solidne snage (do 2.0) i ne preterano komplikovanim za odrzavanje (ovo zadnje nismo bas uboli al ajd :D ). Posto smo u Becu, studiramo i sljakamo, i da kazemo trziste automobila je pristojno uredjeno i samim tim smo imali dobar uvid u kompletne dokumentacije,servise itd kod skoro svakog automobila, nazalost (tj. na srecu), u rangu do 2500-3000e nismo bili nesto preterano odusevljeni ponudom. Pretezno su tu neke corse,twingo,polo, golfovi i ostale konzerve, naisli na par mazdi 626 sa oko 140.000 ali i opet nije bilo to to, nije bilo hemije lol
I nekim slucajem nakon skoro 2 meseca burazer naleti na plavo ljubicastog Cougara, bar mi tako izgleda boja, sa skoro 88.000 na satu, prvi vlasnik austrijanac automehanicar u penziji, cije su zena i cerka uglavnom vozile taj auto. Kao drugi auto ima Porsche 911 SC iz 83´, uzeli neki hyundai dziponju i Cougar je kako sam skontao ustvari postao visak, sto je bilo bolje po nas :D Sto se tice stanja, a videcete na slikama, enterijer,eksterijer su za te godine u top stanju. Prednji i zadnji branik je gospodja overila malo ali nista strasno, mislim da je problem bio sto je dosta nepregledan pogotovo zadnji deo. Na detaljnom pregledu ovde u njihovom amss koji traje oko 1,5h ustanovljeno je par nedostataka, a tice se kocionih creva ako sam dobro skontao (korodirala su), neki od prednjih stabilizatora je riknuo i ono sto mi se uopste nije svidelo a mislim da je dosta cesto je pustanje ulja na dihtungu dekle koja je plasticna. Nije mi jasno da je na toj km toliko propiso, tj. posle citanja svih mogucih i nemogucih foruma,komentara, skontah da je valjda to redovan problem kod Zetec motora.Nadam se da cu to resiti u skorije vreme jer ovi ovde samo savetuju da se menja dihtung poklopca ali pre kupovine je zamenjen i opet izbija, iako smo presli oko 150km za par dana. Nikakav drugi savet nemaju a frljaju se nekim ciframa bez ikakvog pokrica. Ono sto je u planu je sredjivanje oko tih dihtunga, ne znam ni ja definitivno sta kako, zastita kompletnog poda jer je zadnji trap korodirao prilicno, resavanje greske P0401 ( koliko sam video u pitanju je zaprljan EGR ventil,usisna grana, tako nekako B) ), i za kraj komplet masinsko poliranje. Farovi ima da progledaju jer su matirali, pozuteli itd. Zaboravih da dodam da od opreme ima automatsku klimu, podesavanje vozacevog sedista po visini, grejac u soferci sto mi je mnogo mocno, i nasledili smo solidan muzicki sistem, visokotonci,Bass, neko mudo od plejera sa svim mogucim aux,cd,sd,mmc,usb itd. i sto je najvaznije gepek je objasnio, pogotovo kad se obore sedista thumbsuph . Trenutno sam u frci sa ispitom koji treba sledece nedelje da polozim, ali onda cu se posvetiti Cougaru koji i dok ucim gledam stalno pod prozorom mrgreen . Dosta price, slede slike (samo da skontam kako da ih nakacim ovde :D )
Slika
SlikaUploaded at ImageFra.me
SlikaUploaded at ImageFra.me
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Cougar 2.0 16v

Poruka od dule0911 » subota, 21. jun 2014. u 10:11h

Lepo thumbsuph
Branici ce vec da se srede, jedino su mi sedista malo cudna za tu km, ali dobro, mozda mi se samo cini. Prtljaznik je stvarno ogroman.
Sa srecom i neka vas dobro sluzi :)
Fiesta!!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 21. jun 2014. u 11:24h

Јел у њему зетек или неки маздин мотор ?
Ако је зетек , постоје верзије које имају алиминијумски поклопац , а вероватно и силикон уз дихтунг ради посао .
На фокусу има 1.8 зетек , са црним поклопцем , за кога сам мислио да је пластични , а оно је пластифицирани алимунијум или нека друга легура . 35 000 км код мене , не пушта нигде уље

Aleksandar86
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h

Poruka od Aleksandar86 » subota, 21. jun 2014. u 12:58h

:ford: thumbsuph
Ford Focus 1.8 16V 2004.

Slika

Chester

Poruka od Chester » subota, 21. jun 2014. u 14:00h

Nisam siguran da li je Mazdin motor. Znam da se ugradjivao u Mondeo mk2, Focus i Cougar, ima 96kw/131ks. Moguce da je alu poklopac samo presvucen pa meni izgledao kao da je plastican, a tako i zvuci :doh:
Uglavnom to je u pitanju, nisam stigao kod mene da slikam ali je isti http://www.newcougar.org/forums/attachm ... forums.jpg
Sto se tice sedista, stof mi deluje nekako bzvz, nisam odusevljen kvalitetom, pa moguce da se zbog toga pohabala stranica sedista, ali to je jedini znak koriscenja auta. Ostatak enterijera izgleda kao da je juce stigo iz Kelna mrgreen
I retrovizori su fixni, sto mi je bas cudno, ali stoje kao zabetonirani :ford:
Jel ima nesto sto bih trebao da znam kad je u pitanju ciscenje EGR-a, usisne, kako se krecu cene,cime se cisti ili kod koga najbolje da to odradim? I da li je moguce staviti viktor reinz diht masu na poklopac sa duplim falcom koji se nalazi na ovom motoru, tj. da namontiram dihtung i ujedno da prevucem tanak sloj diht masom ili samo staviti dihtung?Mislim da sam negde po netu video plavi silikonski dihtung?

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 22. jun 2014. u 20:04h

Auto fino deluje, a ove sitnice će se lako rešiti.
Da čujemo i utiske posle malo duže vožnje.
Slika Slika

cdusan
Poruka: 508
Član foruma od: utorak, 18. mar. 2014. u 18:44h

Poruka od cdusan » ponedeljak, 23. jun 2014. u 14:53h

Prelep auto, prelepa boja, sve pohvale thumbsuph
Ford Fiesta mk3 1.3 b 1993. (2007-2012)
Ford Mondeo mk3 2.0 DuratecHE 2002. (2012-....)
Ford Focus mk1,5 1.8TDCi 2003. (2011-2015)
Ford Focus mk2 1.6 TDCi 2005. (2015-2017)

Chester

Poruka od Chester » utorak, 24. jun 2014. u 00:35h

Hvala na cestitkama, i ja sam iskreno bio iznenadjen stanjem auta za ovo godiste, jer sam se nagledao kanturina, ne zna im se broj lol
Problem sa EGR-om je delimicno resen, naime cev koja vraca gasove u ventil je nekim cudom bila delom izvan ventila, tj. nije bila skroz povezana kako treba, ne znam ni ja na koju foru. Sta je moglo da se desi da je ostala tako izvucena cev, da li je neko zaboravio da vrati ako je vec skidao prilikom zamene nekog od dihtunga,ko ce ga znati. Na dijagnostici u servisu vise ne prijavljuje gresku P0401. Jedino sto nije sad skidan EGR, ali se i pitam da li i koliko moze biti zapusen na manje od 90.000km.
Sto se tice opsteg utiska, trebalo mi je vremena da se naviknem.Uglavnom malo vozim ja, malo burazer, pretezno je gradska voznja i mislim da je potrosnja realna za taj motor i za stani kreni fazon, po nekoj proceni 10-11L. Nazad ne mogu da sedim zbog visine ali napred je skroz ok, ima mesta, komforno je i fino lezi na putu. Limuzina u odelu kupea takoreci mrgreen
Zadnji veliki servis je radjen 2009 na 62000km, pa ne znam da li bih trebao da radim sad veliki servis sobzirom da su prilicno davno menjani kaisevi.
A da, i auto je prava pojava u gradu, ima liniju za narednih 30 godina minimum (da mi je samo znati ko ga je dizajnirao), ne moze da prodje neprimetan mrgreen

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“