POzz narode, este mi dobri ?
Evo prilike da predstavim jos jednog Cougar-a. Znam da na forumu ima jedan crveni Mercury 2.5, e sad da li ih jos i koliko ima nisam siguran.
Elem da krenem. Vec par meseci sa burazerom trazio neki da kazemo komforniji auto, za duza putovanja, sa povecim gepekom,solidne snage (do 2.0) i ne preterano komplikovanim za odrzavanje (ovo zadnje nismo bas uboli al ajd

). Posto smo u Becu, studiramo i sljakamo, i da kazemo trziste automobila je pristojno uredjeno i samim tim smo imali dobar uvid u kompletne dokumentacije,servise itd kod skoro svakog automobila, nazalost (tj. na srecu), u rangu do 2500-3000e nismo bili nesto preterano odusevljeni ponudom. Pretezno su tu neke corse,twingo,polo, golfovi i ostale konzerve, naisli na par mazdi 626 sa oko 140.000 ali i opet nije bilo to to, nije bilo hemije
I nekim slucajem nakon skoro 2 meseca burazer naleti na plavo ljubicastog Cougara, bar mi tako izgleda boja, sa skoro 88.000 na satu, prvi vlasnik austrijanac automehanicar u penziji, cije su zena i cerka uglavnom vozile taj auto. Kao drugi auto ima Porsche 911 SC iz 83´, uzeli neki hyundai dziponju i Cougar je kako sam skontao ustvari postao visak, sto je bilo bolje po nas

Sto se tice stanja, a videcete na slikama, enterijer,eksterijer su za te godine u top stanju. Prednji i zadnji branik je gospodja overila malo ali nista strasno, mislim da je problem bio sto je dosta nepregledan pogotovo zadnji deo. Na detaljnom pregledu ovde u njihovom amss koji traje oko 1,5h ustanovljeno je par nedostataka, a tice se kocionih creva ako sam dobro skontao (korodirala su), neki od prednjih stabilizatora je riknuo i ono sto mi se uopste nije svidelo a mislim da je dosta cesto je pustanje ulja na dihtungu dekle koja je plasticna. Nije mi jasno da je na toj km toliko propiso, tj. posle citanja svih mogucih i nemogucih foruma,komentara, skontah da je valjda to redovan problem kod Zetec motora.Nadam se da cu to resiti u skorije vreme jer ovi ovde samo savetuju da se menja dihtung poklopca ali pre kupovine je zamenjen i opet izbija, iako smo presli oko 150km za par dana. Nikakav drugi savet nemaju a frljaju se nekim ciframa bez ikakvog pokrica. Ono sto je u planu je sredjivanje oko tih dihtunga, ne znam ni ja definitivno sta kako, zastita kompletnog poda jer je zadnji trap korodirao prilicno, resavanje greske P0401 ( koliko sam video u pitanju je zaprljan EGR ventil,usisna grana, tako nekako B) ), i za kraj komplet masinsko poliranje. Farovi ima da progledaju jer su matirali, pozuteli itd. Zaboravih da dodam da od opreme ima automatsku klimu, podesavanje vozacevog sedista po visini, grejac u soferci sto mi je mnogo mocno, i nasledili smo solidan muzicki sistem, visokotonci,Bass, neko mudo od plejera sa svim mogucim aux,cd,sd,mmc,usb itd. i sto je najvaznije gepek je objasnio, pogotovo kad se obore sedista

. Trenutno sam u frci sa ispitom koji treba sledece nedelje da polozim, ali onda cu se posvetiti Cougaru koji i dok ucim gledam stalno pod prozorom

. Dosta price, slede slike (samo da skontam kako da ih nakacim ovde

)

Uploaded at
ImageFra.me

Uploaded at
ImageFra.me