Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford eskort 1.8TD

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
aleksxxx
Poruka: 22
Član foruma od: ponedeljak, 27. apr. 2015. u 22:38h

Ford eskort 1.8TD

Poruka od aleksxxx » ponedeljak, 27. apr. 2015. u 23:00h

Pozdrav!!!
Pazario sam pre nekih mesec dana Ford Eskorta 1.8td intercoler 95 godiste.. i nisam primetio da ima ikakvih problema.Lepo ide,dobro vuce,jutarnje paljeneje traje nekih 5 sekundi a kasnije skoro pa na zub.Turbina radi oseti se kad ukljuci ,nedimi ..ali potrosnja je preko devet litara gradske voznje ...sta moze jos da utice na potrosnju...i da napomenem ovo mi je prvi dizel.

mbole
Poruka: 15008
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford eskort 1.8TD

Poruka od mbole » ponedeljak, 27. apr. 2015. u 23:41h

Noga na gasu.
Tipicno za one koji su vozili benzince pa i dizela teraju vise obrtaje.

Naravno moze da bude jos n stvari, al posto ti je prvi dizel, sacekaj malo da se priviknes.

Mada... tih 5 sec jutarnjeg verglanja je mnogo. Sta god ti pricali "poznavaoci", taj motor, kada je ispravan, bez ikakvih problema treba ujutru da upali za manje od 2 sekunde, cak i ako ima gomilu kilometara iza sebe. Pogotovu na temperaturama kakve su sada.
Djak pesak :)

aleksxxx

Poruka od aleksxxx » utorak, 28. apr. 2015. u 00:05h

Bilo u prvih pet dana noga na gasu thumbsuph ..ali sam ga bukvalno testirao ...normalna gradska voznja po propisima i potrosnja je velika kako god vozio...e sad za to jutarnje paljenje sumnjam na grejace sto nemora da znaci...mene zanima odakle prvo da krenem da trazim problem...da li da krenem od dizni..pumpe...nemam pojma :'(

mbole

Poruka od mbole » utorak, 28. apr. 2015. u 08:57h

Kolko je presao auto?
Odakle si, tj dal ima neki pristojan majstor u okolini.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 28. apr. 2015. u 12:26h

Na ovim temperaturama treba odma da pali. Problem moze biti akumulator, grejaci relej koji regulise grejace ( sa njim se mucim vec duze vreme), komp, pumpa, kompresija..
Potrisnja, za bg, to je ta potrosnja, meni na otvorenom trosi oko 4,2 4,3 ... prosk oko 6, 2
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

mbole

Poruka od mbole » utorak, 28. apr. 2015. u 12:46h

Zavisi gde se setas po Bg. Meni je mondeo trosio po gradu oko 8 (tipicno bataja, dorcol, vozdovac, dorcol, bataja, u spicu)
Mislim da je preko 9 ipak mnogo.

Mada... grad je vrlo nezahvalna kategorija, posto razlike mogu da budu drassticne u dva dana ili u dva sata na identicnoj turi.

aleksxxx

Poruka od aleksxxx » utorak, 28. apr. 2015. u 17:08h

Presao 150000 ..iz okoline sombora sam i ima pouzdanih majstora ali nebih bas da me cerupaju tipa kupi dizne ..pa kupi ovo ili ono..pa na kraju nista neirade...pregledao sam ceo auto nigde nista ne curi niti kaplje.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 30. apr. 2015. u 00:24h

Presao 150.000 auto star 20 godina... OK, samo nekako mi se cini da samog sebe ubedjujes u nesto sto je jaaaaako malo verovatno :)

Sve i da jeste, 150.000 je normalno vreme za zamenu klasicnih dizni. To sto se kod nas teraju dokle god auto ikako moze da upali, i dok uopste ide, pa usput sjebu i pola motora je vec druga stvar.
Dizne za taj auto ne kostaju ko za nove dizele, mada nisu bas ni dzabe (davno sam menjao, iskreno ne secam se cifre).
Usput, majstor i nema bog zna sta od toga sto ti kupis dizne. Ruke za to su prilicno jeftine.

To sto nista ne curi ili kaplje je normalno stanje za auto. Al to ne znaci da je sa motorom sve u redu.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 2. maj 2015. u 00:56h

Treca dizna sa senzorom je 25e a one tri obicne su bile 22e po komadu pre jedno 2 godine, verovatno je slicna cena i sad.

aleksxxx

Poruka od aleksxxx » nedelja, 3. maj 2015. u 16:52h

Neubedjum ja sam sebe..tako pise sto i ja sumnjam da je tacna kilometraza...Dizne cu da zamenim za koji dan pa cu da vidim kakva ce biti potrosnja.

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 3. maj 2015. u 23:24h

Mozda smo se lose razumeli.
Nikako ne mogu "daljinski" da tvrdim da imas problem bas sa diznama. Samo sam se osvrnuo na:
"ali nebih bas da me cerupaju tipa kupi dizne ..pa kupi ovo ili ono"

Opet, zamena dizni mu sigurno nece skoditi.
Mator je to auto, svasta na njemu moze da ima problema.
Poteraj kod nekog pristojnog majstora, pa nek covek vidi cega sve ima i sta treba popravljati.

aleksxxx

Poruka od aleksxxx » ponedeljak, 4. maj 2015. u 11:40h

Kontam sta kazes...Dizne cu da zamenim iz razloga sto sam zvao coveka od koga sam kupio auto i on mi sam kaze da je on auto dotero pre 13 godina iz Nemacke za Srbiju i da nikad nista nije dirao oko motora i da dizne sto se njega tice nisu nikad skidane ni ciscene.Pa iz tog razloga krecem od dizni.

I naravno tebi i drugima puno hvala na odgovorima.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“