Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kuda na letovanje?

Putovanja, izleti, pitanja o izboru puta, sve na jednom mestu.
Odgovori
sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Kuda na letovanje?

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 2. jul 2015. u 14:08h

Znas kako, mislim da cu tim tvojim preporucenim putem. 14-og krecem, kameru imam, tako da cu vas izvestiti kakvo je stanje na tim putevima, ako nekog zanima.
Hvala na savetima. thumbsuph

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4938
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » petak, 3. jul 2015. u 01:31h

sasa_f1 piše:Ne znam da li je ovo pravo mesto za moje pitanje, ili je to vise za temu "Saobracaj", al ajde, letovanje je u pitanju. :)

Ove godine prvi put krecem svojim autom na more, tacnije iskombinovao sam 5-6 mesta sem mora da obidjem, ali konkretno me interesuje put od Zlatibora do Herceg Novog.

Google maps navodi da je bolje ici preko Bosne. Tuda idem u povratku, jer svakako moram zbog raftinga. E sad, kakav je put ka CG ibarskom, pa do Herceg Novog? (oznacen plavom bojom na slici)
Znate svi kakav mi je auto, ne bih da me saceka nesto neocekivano.
Ne bih da idem 2x istim putem, jer ako ima sta da se vidi lepo (da se stane, odmori, uslika nesto, eventualno neki vidikovac) rado bih isao plavom rutom. Sta vi mislite? Jel neko isao skoro tuda, kakvo je stanje, itd...?

Slika
Ja sam se vratio preko Zabljaka prosle godine...Put kao put je dobrog kvaliteta,cika panduri vrebaju u dosta sela sa radarima...Sporo se putuje jesu lepi predeli,ima mnogo krivina sad ko voli neka izvoli...Ja bih zaobisao taj put,mozda sto sam vec isao 3x tuda....Ovaj put ne preporucujem nocu nikako... thumbsuph U Djurdjevica tari ima sput zicarom preko kanjona,mozda ti je interesantno,ne znam cenu, znam da su me ogulili za 2 frikomova sladoleda samo tako :mad:

EDIT U Djurdjevica tari ima sput zicarom preko kanjona,mozda ti je interesantno,ne znam cenu, znam da su me ogulili za 2 frikomova sladoleda samo tako :mad:
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 3. jul 2015. u 06:01h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Razlog: Kad već hoćeš da dodaš EDIT, klikni na dugme Uredi i napravi izmene na taj način, a ne novim odgovorom u temu :)
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 3. jul 2015. u 12:02h

Palimo na kraći odmor na Žabljak, ali pre toga moram da svratim do Sokobanje na neki parastos.

Sada imam dilemu, kuda da se sjurim iz Sokobanje do Žabljaka.
Imam dve relativno podjednake rute.
Slika
Prva, prostija: Da se vratim na Kragujevac, pa preko Čačka, Prijepolja na Jabuku i odatle regulare na Žabljak. Prošao sam tuda 20 puta sigurno i put mi je u potpunosti poznat, osim deonice Kragujevac - Čačak, mada sumljam da to može da bude loše.

Druga, parcijalno poznata ruta: Sokobanja, Kruševac, pa na Rašku. Taj potez KŠ - RA mi je relativno nepoznat, pa se nadam da neko ima iskustva sa tim pravcem. Deo od Raške, preko Novog Pazara i dalje u CG sam prošao u suprotnom smeru pre koju godinu i generalno nije loš. Poslednja nepoznanica na toj ruti mi je potez Mojkovac, pa do mosta na Tari. Tim putem nisam u životu išao, pa bi i za to da rado čujem tuđe iskustvo.

Obe rute su manje više iste po procenjenom vremenu, sa tim da je ova preko Raške kraća za 35km.
Ono zbog čega bi pre išao preko Raške, je manje pandura i saobraćaja, a opet preko Čačka mi je totalno poznat put i ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja.

Svi komentari i predlozi su dobrodošli. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 3. jul 2015. u 12:26h

Samo da ti kazem ako se odlucis na poslednju najduzu da ces samo preko durmitora da ides poduze jer je put preko planinskog prevoja, mnogo lep, mnogo krivina, priroda prelepa, ali zato ti je prosecna brzina mala :) Ako vec ides na zabljak, preporucujem ga jednom prilikom cisto da se provozas, najbolje kad je zalazak sunca. Prolazio sam tim putem 31.5., na dan kad su ga prokrcili od snega, imao sam osecaj kao da se opet vozim na alpima, takav je krajolik :)
Fiesta!!

mikenziyu
Poruka: 3
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2015. u 15:52h

Poruka od mikenziyu » petak, 3. jul 2015. u 20:58h

Daniel piše:ove godine idem na brac :) mesto bol

https://www.google.rs/search?q=bol+brac ... PDgTgY4%3D

Slika
Plaza je kao san i sam vrh plaze se pomera u zavisnosti od talasa. Popodne krenu svi da voze kajt ili da surfuju.

Ja sam tri zadnje godine išao na Hvar i uvek svratimo na Bol.

Mesto koje definitivno treba posetiti.

Service Manager @ iStyle Service
Apple Authorized Service Provider

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » petak, 3. jul 2015. u 22:12h

Sharpshooter piše:Palimo na kraći odmor na Žabljak, ali pre toga moram da svratim do Sokobanje na neki parastos.

Sada imam dilemu, kuda da se sjurim iz Sokobanje do Žabljaka.
Imam dve relativno podjednake rute.
Slika
Prva, prostija: Da se vratim na Kragujevac, pa preko Čačka, Prijepolja na Jabuku i odatle regulare na Žabljak. Prošao sam tuda 20 puta sigurno i put mi je u potpunosti poznat, osim deonice Kragujevac - Čačak, mada sumljam da to može da bude loše.

Druga, parcijalno poznata ruta: Sokobanja, Kruševac, pa na Rašku. Taj potez KŠ - RA mi je relativno nepoznat, pa se nadam da neko ima iskustva sa tim pravcem. Deo od Raške, preko Novog Pazara i dalje u CG sam prošao u suprotnom smeru pre koju godinu i generalno nije loš. Poslednja nepoznanica na toj ruti mi je potez Mojkovac, pa do mosta na Tari. Tim putem nisam u životu išao, pa bi i za to da rado čujem tuđe iskustvo.

Obe rute su manje više iste po procenjenom vremenu, sa tim da je ova preko Raške kraća za 35km.
Ono zbog čega bi pre išao preko Raške, je manje pandura i saobraćaja, a opet preko Čačka mi je totalno poznat put i ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja.

Svi komentari i predlozi su dobrodošli. :)

Slobodno vozi preko Raške - N. Pazara - Berane - Ribarevine - Mojkovac - Đurđevića Tara - Žabljak itd... put je odličan, nema policije (može ih biti samo na ulazu u Rašku, N. Pazar, Berane, Ribarevina), nema gužve na granici... Ja upravo ujutru idem do Berana ali se vraćam odmah u nedelju :/ . Od Mojkovca do Tare je malo uži put, nije bilo rupa, dosta krivina jer voziš kroz kanjon Tare ali lep predeo i nema žive duše!
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » petak, 3. jul 2015. u 22:17h

Extra.

Hvala na informacijama, idem definitivno tuda.
Da napokon provrtim ST-a kako zaslužuje :D
Jebeš vožnju po autoputu, to može i svaka baba. ;)

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » petak, 3. jul 2015. u 22:32h

Najbolji deo je kroz dolinu jorgovana (od Kraljeva do Raške) i tu je raj za Focusa! Ali onda ideš od Kruševca za Kraljevo.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 3. jul 2015. u 23:39h

Sad... kanjon Tare, bas nije preporucljiv za provrteti ST-a. Pogotovu ako prvi put ides tuda i ne poznajes ga.
Nevolja je sto tu nema oprastanja, Tara je podaleko na dole.

Daleko od toga da put nije lep za voznju, ali uvek zadrzi poveliku rezervu. Gledao sam kako izgleda kad neko izleti... ne zelis da znas.

Inace, i po mom misljenju je to ubedljivo najlepsi put (ne u smislu samog puta, vec okoline, predela...).
Djak pesak :)

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » subota, 4. jul 2015. u 00:36h

Ma opušteno, ispresecao sam ja CG uzduž i popreko, i uvek mi je to najlepši deo puta na more ili nazad, samo to parče nisam nikada vozio. :)
Kraljevo - Raška, sam odvezao jednom i odličan je put.

Na Lovćen se penjem svake godine barem jednom, tako da krivine nisu problem.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » nedelja, 5. jul 2015. u 19:35h

Stigli živi i zdravi, a potez Mojkovac - most na Tari je fantazija.
Prolazili smo tuda sinoć oko 20h, taman pada mrak lagano, nigde žive duše.
Asfalt 80% odličan, 20% savršen, ali bez zajebavanja, staklo totalno, na našem autoputu nema takvog asfalta, čak ni kad je glanc nov.
A krivine!
mmm
Odlična deonica.

Posle kada kreneš na Žabljak da se penješ, pa kada ga u drugoj izvučeš iz serpentine i pun gas. :D
Spušteni prozori, upaljena duga svetla, a nigde nikoga.
Ne znaš šta je bolje, kako ST povlači ili režanje koje proizvodi tom prilikom.
Kao da si na nekom rally takmičenju. thumbsuph
Ne pamtim kada sam tako uživao u vožnji zadnji put.
Srećom mrak pa gospođa ne vidi rupu sa strane i ne zvoca . mrgreen

Inače onaj odron kod Mojkovca su još juče delimično rasčistili, tako da i šleperi prolaze.
Trebalo bi da je to danas sređeno skroz, pa ko tuda planira, nije problem.

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 5. jul 2015. u 23:24h

Cesto se desi da oblaci budu u kanjonu negde na pola puta izmedju Zabljaka i Djurdjevica Tare.
Pa si malo iznad oblaka, a onda ispod ispod :)

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » ponedeljak, 6. jul 2015. u 11:36h

Vreme je ovde odlično.
Temperatura 22-24C, na suncu toplo, a u hladu za duks.
Uveče se loži vatra u kaminu i spava ispod jorgana :)
Ne vraća mi se za BG.

Panduri stoje ovde na svakih 15 metara. Katastrofa. Štrafta nikada bolja kada kreneš ka Šavniku, ali realno ne sme previše da se gazi, osim naravno ako već nisi prošao u suprotnom smeru, pa znaš gde čekićaju. ;)

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 6. jul 2015. u 21:51h

Ja sam tu blizu, malo pre savnika imas skretanje za kanjon komarnice, dva sasvim lepa restorana... a ako te interesuje i imas snage, mislim da su vec krenule ture kroz kanjon.
Do mene u selo(Duzi), bojim se da ST-om, ne bi mogao. Ustvari do sela bi mogao, asfalt je, mada uzan i uzbrdo nizbrdo al do kuce ipak mora nesto sa vecim klirensom.
Ako si zainteresovan javi se (+38269952625) pa dodji do sela, a odatle cemo te pokupiti nekom "kozom" od auta.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » ponedeljak, 6. jul 2015. u 22:08h

Hvala na pozivu, ali sutra zbog posla moram do 16h da budem u BGD-u.
I ovako smo skočili samo na 2 dana na Žabljak.

Inače mi je tast poreklom iz Komarnice, tako da bi bio red da nekada obiđem dotični kraj.
Planiramo Žabljak ponovo u Avgustu, ali na duži period, tako da ako si tamo i tada, mogli bi da svratimo.

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » ponedeljak, 6. jul 2015. u 22:13h

Svaka cast kad se ide u CG, ne bi isao tamo da mi placaju po provedenom satu mrgreen
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 6. jul 2015. u 22:14h

I moj cale stalno baca hejt na cg, iskren da budem nisam ljubitelj gostoprimstva u primorju i nikad se nisam proveo lepo kao u grckoj (ne mislim na predele vec na uslugu). Ali je priroda ono sto vadi CG i razlog zasto se uvek rado vratim.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 6. jul 2015. u 23:11h

meni se drug uselio pre neki dan u stan u Budvi pa cu da idem za koji dan..napravio dasa duplex na vrhu zgrade, like a boss sto bi rekli :D

mbole

Poruka od mbole » utorak, 7. jul 2015. u 00:24h

Dalmatinac piše:Svaka cast kad se ide u CG, ne bi isao tamo da mi placaju po provedenom satu mrgreen
A mozda neko ne bi u tvoju dalmaciju ni da mu placaju po sekundi.

Smanji malo dozivljaj i ne lupetaj.
Nekome je ovde dedovina, nekome je vise nego lepo, nekoga ne interesuje usrano more (ni jedno, ne samo jadransko)...

PS
Tri put sam brisao post i pisao od pocetka posto su prvi bili "malo" nekulturniji, al malo mi vec na vr... ovakvih izjava.

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » utorak, 7. jul 2015. u 00:50h

E moj mbole, ne znam sta te tu pogodilo. Imas nekih zescih problema u glavi.
Nemas pojma o cemu pricas, a vidi se da imas problema sa predrasudama. To sto je nick dalmatinac ne znaci da su meni koreni iz Dalmacije. Bas su za tvoju informaciju iz CG, jedino tamo mozes naci moje prezime. Neka je dedovina 300 x moja sigurno nije jer je moj deda bio Srbin pravoslavac a ne Crnogorac, tako je bilo i tako ce vazda biti.

Isao sam 5 godina za redom u Becice, Budvu, spavao pod Ostrogom dok se nisu odvojili. Kad se to desilo vise tamo nisam krocio a ni necu sem ako me neka velika muka ne natera. Dok su bili nasi zanemario bi to sto malo malo pa ima vode, sto je sve prljavo, sto su cene astronomske, sto flase i otpad pluta po nekim plazama, sto su radovi na infrastrukturi u sred sezone itd, ali kad dajem pare strancu onda radje za svoje pare biram bolje, lepse, urednije....

A kao klinac sam ziveo 3 godine na Ostrvu Cvjeca. Toliko o tome.
Bravo za predrasude, tipicno...
Zdravo.
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » utorak, 7. jul 2015. u 01:08h

Dalmatinac piše:zanemario bi to sto malo malo pa ima vode, sto je sve prljavo, sto su cene astronomske, sto flase i otpad pluta po nekim plazama, sto su radovi na infrastrukturi u sred sezone itd
Ne bih da zalazim u dedovine i ostale osetljive price, ali ovo gore navedeno su cinjenice.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » utorak, 7. jul 2015. u 02:42h

+1
Letovanje u CG razumem kad neko dole ima smeštaj, rodbinu itd... ali otići dole kao turista je van pameti. Cene, usluga, ambijent - sve je na strani Grčke, da ne gledamo dalje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. jul 2015. u 02:57h

mbole piše: nekoga ne interesuje usrano more (ni jedno, ne samo jadransko)...
thumbsuph :woohoo: :woohoo: thumbsuph :beer:

[youtube][/youtube]
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

tika
Poruka: 286
Član foruma od: utorak, 23. dec. 2014. u 13:23h

Poruka od tika » utorak, 7. jul 2015. u 10:19h

Kada je reč o letovanju na moru, dve stvari su na strani Crne Gore:
1) vazduh je lepši u Crnoj Gori, posebno noću,
2) ambijent je mnogo češće "mediteranski" u Crnoj Gori, nego u Grčkoj. Tradicionalnih grčkih belih kuća sa plavim krovovima ima tek na ostrvima.
Sve ostalo je na strani Grčke, u prvom redu čisto i toplo more, koje je uostalom i glavni povod za letovanje i u GR, i u CG.

st 220
Poruka: 674
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » utorak, 7. jul 2015. u 10:24h

A što je boja i temperatura vode Egejskog mora kao bara, nema veze.

Za mene je Jonsko more, tirkizna boja i beli pesak fenomenalno i samo taj deo Grčke priznajem.

CG mi je skroz ok, niti imam korene tamo, niti rođake, volim Jadran i to je to, pogotovo hrvatski Jadran, jer mi je obala mnogo lepša, a i more, iako je to jedno te isto - Jadransko more.
Poslednja izmena: st 220, na dan utorak, 7. jul 2015. u 10:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Odgovori

Povratak na „Putovanja“