Evo da bacim ja malo slikica te "egejske bare"

Ove godine zena odlucila da idemo na ostrvo Skopelos, to je odmah pored Skiatosa, dole kada se krene ka Atini. Ostrvo je inace predivno, skroz je u borovima i zelenilu, mnogo zelenije na primer od Tasosa na kome sam bio pre dve godine. Jedina objektivna prepreka ako se ide kolima je malo skuplji trajekt, izadje oko 140 evra u jednom smeru. Medjutim video sam dosta i nasih tamo, tipa najvise je nasih s kolima tamo jer englezi dolaze avionom pa tamo iznajmljuju, bilo i dosta Fordova

Cene su u kaficima zapravo jeftinije nego u ovom delu oko Soluna, tipa nigde nije pivo preko 4 evra, i to veliko, a prespavao sam ovamo u Olympic Beachu i negde gde sedoh bilo pivo 5 evra. Ima plaza uredjenih s lezaljkama, potpuno pustih (malo se teze dolazi do njih doduse), potpuno u travi i borovima, u malim zalivima, sta god covek hoce, cak mi deluje i da je za ronjenje dosta solidno jer ima dosta stena ali nisam bio poneo opremu.
Sto se krize tice situacija kao i kod ostalih, ja sam bio do dan pred referendum, svega je bilo samo guzve ispred bankomata. Ja sam imao istu tu varijantu citam Blic nema goriva, trci do pumpe. I onda se ispostavi da su zatvorili sve pumpe na ostvu. Medjutim posle sam skontao da je to samo problem ostrva posto brod dolazi fazon cetvrtkom i onda su oni zatvorili pumpe dok ne skapiraju da li ce doci brod s gorivom, kad su shvatili da stize regularno sve su otvorili normalno. Neko pitao za auto gas, u sustini mi deluje posto sam se vozao i malo po kontinentalnoj Grckoj, deluje mi da je mnogo vise pumpi s gasom, verovatno posto oni inace svi voze na benzin su u zbog krize presli na gas.
Evo i par slika
Ovo cisto na konto boje Egejskog mora

Mislim super je i Jonsko, ja sam se na Lefkadi odusevljavao, nego cisto kao ilustracija da Egejsko nije za bacanje. I da, ovo je sve slikano telefonom, nema nekih naknadnih doradjivanja, obradjivanja i sl
Ovo je uredjena plaza ali bez lezaljki, dakle mora da se nosi svoj suncobran i pivo.
Ovo je neka crkva Svetog Jovana na nekoj stencugi, tu su valjda snimali onaj film Mamma Mia.
Pogled od crkve na malu plazu koja je tu.
Ovo je jedna od tih divljih plaza, mislim vidi se odmah da je skroz divlja, ali s druge strane nema nikoga pa se moze raditi svasta sto ne moze na obicnim plazama
Ovde sam najvise vremena proveo, Kastani beach - lezaljke tapacirane, pivo hladno, a trava meka kao dusa
Ovo je taj isti Kastani beach gde sam sedeo na tapaciranm lezaljkama i travi, samo ovaj deo s druge strane (slika nije moja, toliko sam blejao da sam zaboravio da slikam, ali izgleda isto tako samo su preko leta tu i lezaljke na plazi)
I za kraj posto je sve jako brdovito "gradovi" su bas zbudzeni u brdima sa jako uskim ulicama koje se vode kao da su za kola, verovali ili ne ovo se vodi kao ulica, stepenice su tu posto je strmo pa da lakse ljudi idu. A u jednom momentu su dva grka morala da me navode da zaokrenem Focusa u jednom takvom budzaku