Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Ford_III » nedelja, 14. feb. 2016. u 17:08h

Problem je sto ja nisam napravio prekrsaj a kada nisi kriv a non stop moras nekom da se pravdas i da se javljas pogotovo ako si vecinom vremena u inostranstvu jednostavno nemas vise volje da se javljas i pravdas nekim budalama za to sto nisi uradeo.
A sve sto citam na internetu je preko sluzbenih sajtova.Tako i pisem zalbe i veruj mi da su do sada sve uspele. thumbsuph
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8315
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 14. feb. 2016. u 17:17h

Ko te krivi, zašta i kome se pravdaš? Daj konkretan primer kao što ostali navode, što bi rekao kolega Krstić "ne uvijaj čokoladu ko mrmot"
Za žalbe ako je tako svaka čast.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 14. feb. 2016. u 17:42h

Taj zakon je onda napisan na stetu gradjana ?

Recimo mozda je covek bio u bolnici i nije primio poziv ,moze da bude bilo gde na planeti niko mu ne sme ogranicit pravo kretanja ,. mozda ga postar jednostavno bacio nije mu se islo da preda?
Unisteno mu je onda sa tim pravo zalbe ...
To po meni nista ne valja.....

Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 14. feb. 2016. u 18:04h

Mene nema u registru neplacenih kazni.
Inace kum zvao svo druga advokata, i on mu je rekao da nikako ne moze da me kazne jer je proslo vise od 2 godine od tog napravljenog prekrsaja, ali da ce oni svakako pokusati da me namagarce.. Tako on kaze.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 14. feb. 2016. u 18:14h

Upravo. Mada, zavisi od službe do službe, meni su recimo poslali poštom rešenje u kom piše da se postupak obustavlja zbog apsolutne zastarelosti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 00:59h

Uu to mora da su se nesto grdno zeznuli kad su tako bili posteni :D salu na stranu, ici cu kod sudije ali cu se tamo drzati svog stava, naravno ako sve bude kao sto bi trebalo..

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 01:57h

FM III piše:Ko te krivi, zašta i kome se pravdaš? Daj konkretan primer kao što ostali navode, što bi rekao kolega Krstić "ne uvijaj čokoladu ko mrmot"
Za žalbe ako je tako svaka čast.
Radi se o tome da me je navodno neki bivsi saobracajni policajac koji je sada u penziji video da sam presao na crveno dok je on kao navodno vrsio kontrolu.A sa tim policajcem sam se zamerio jos odavno 2 puta prvo je dosao kod mene u kafic i mislio je da necu da mu naplatim pice zato sto je bio pandur devojka koja je radela kao konobarica naredio sam da svakom panduru naplati pice ona kada mu je rekla da nisu platili on je rekao da je gazda rekao da je sve na njegov racun odnosno moj pa me je devojka zvala i pitala.Ja bio u blizini i otiso da vidim sta sere i koji je to mangup koji nece da plati i prisao stolu i pitao da li ima neki problem.On je rekao pa tvoja radnica je trazila da platimo.Ja sam rekao pa naravno da je trazila jer sam joj ja naredio jer moj kafic nije policijska menza i nisam ja narodna kuhinja, on se iznervirao i rekao ok naci cu te ja na ulici dok vozis auto.Rekao sam mu ok naci cemo se nije problem. Pa me je onda posle izvesnog vremena zaustavio i trazio je mito za pojas koji sam ja odbio da mu dam jer sam vozio sa pojasem ali kada su me oni zaustavili ja sam stao i dok je on prilazio ja sam otkopcao pojas da uzmem novcanik pa me je on kada je prisao video bez pojasa iako je video da sam ga otkopcao ali je hteo da se pravi majmun i da mi vrati onu naplatu iz kafica pa mi je trazio 500 din sto naravno nisam hteo da mu dam pa sam mu rekao da pise kaznu.On pisao ali nisam hteo da se potpisem dok nisam napisao dole moju pricu pa je bila prepirka ali sam mu rekao da ili ce da zavrsi sa tim da ja napisem svoje ili cu ja lepo da si idem i da nemam vremena za gluposti pa je morao da prihvati moju zalbu dole.Stigla mi je kazna ja isao kod sudije za prekrasje na zalbu.I onda su odbili kaznu nakon moje price pa me je video na ulici pa poceo da jede govna pa sam mu Je*ao sve pod spisku i rekao kada te vidim van pesackog i bez uniforme je*acu ti mamicu.Tako da sam mu stao na zub a posto sam retko u srbiji i slabo vozim auto kada sam u Boru nije mogao da me nadje dok upravljam autom pa da mi opet pise neke kazne.Tako da me je cekao.
Video me je jednom sa autom ali auto nije bio na moje.
Pa je vlasniku automobila septembra 2013 stigao poziv kod sudije.Ja otisao kod sudije i video da su navodno videli moj auto kako prelazi crveno svetlo i nije stao na policijski znak vec sam pobegao, podignuta optuznica protiv NN lica.Ja sam se zaprepastio tog dana sam radeo do kasno i otiso kuci i sa bratom vecerao i gledali neki film.Niko drugi nije imao kljuceve od mog auta nije je auto pomeran.
A kada sam procitao ime ko je vrsio kontolu bilo mi je sve jasno.Naravno taj policajac.
Pa da ne bi isla kazna vlasniku otisao sam i rekao da je moj auto da imam ovlascenje a posto sam dobar sa pisanjem zalbe i takvih zajebancija i volim kad sjebem neke drzavne organe onda sam se ukljucio u borbu.Na ovlascenju sam namerno stavio od dana tog i tog sve radnje u vezi automobila i svu odgovornost oko auta snosi ovlasceno lice.Tako da sam ovlascenjem dokazao ono sto sam i tvrdio da je vlasnik automobila samo vlasnik na papiru da je on u inostranstvu i da sam ja jedini koji upravlja vozilom i da zahtevam da ja snosim svu odgovornost da ne bi stizalo vlasniku nekakve zajebancije.
Pa su me onda osudili sa 15 000 din zbog navodnog prelaska na crveno i bezanje od policije a bez tog da su pozvali mog svedoka naravno verovala se prica policajca a ne mene.I nije bilo suocavanje sa pandurom iako sam ja to zahtevao.Pa su oni mene osudili a ja sam napisao zalbu apelacionom sudu.Gde sam naveo da nisu pozvali moje svedoke,da su pogresili boju auta,zahtevao sam da se utvrdi i dokaze da je bas moje vozilo nacinilo prekrsaj snimak sa kamere,slika.i sto je najvaznije ja uvek imam korpu na automobilu odnosno onaj sanduk(prtljaznik)a kada me je navodno policija videla bio sam bez nje de*il nije znao da imam korpu gore vec je opisao auto bez nje i nije bilo saucavanja i da mi je on to za inat sam izmislio jer sam imao neraciscene stvari sa njim od ranije i da pitao sam ih kako mogu da mene kazne ako jos uvek nisu nasli i dokazali pocinioca odnosno da jos uvek ne znaju ko je NN lice i da zahtevam da mi se proces ponisti i da se nadje to NN lice.
Oni su presudu ponistili ali su promenili sudiju i ponovo vratili na isti sud i od tada se vise nisam ni javljao na pisma niti sam ih prihvatao.
2 puta su poslali policajce kada sam bio u nemackoj i od tada mi ne stize vise nista.
Posto sam ja auto preneo na svoje ime u medjuvremenu auto se sada vodi na mene.
Sad stize vlasniku i dalje neki pozivi valjda to sto nije dao izjavu ali on je u inostranstvu rekao sam mu to on kaze ma ko ih jebe uzivaj.tako da je mnogo komplikovano stim da su pogresili boju,podneli tuzbu protiv nn lica,na autu nije bila korpa koja uvek stoji itd...Oni ocigledno sada jos uvek traze to NN lice ko je upravljao vozilom.A to sada dok ne dokazu nece moci ni da me kazne.A evo proslo je vec 2 ipo godine od navodno pocinjenog prekrsaja.
A to sa zalbama je jednostavno samo gledas zakon i pises zalbu samo treba dosta vremena.Pises Sve sta se desilo i sta ti odgovara Do sada je sve uspevalo moji drugovi kazu da sam rodjeni advokat da sam trebao da budem advokat a ne da crncim fizicki posao po nemackoj.
Kada su u pitanju zalbe uspevao sam i protiv win wina,poreske uprave samo treba covek da zna sta pise i kako da to sve bude u skladu sa zakonom.Naravno nekada mora nesto i da se izmisli...
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 17. feb. 2016. u 19:30h

Stojim na semaforu danas u našoj "lepoj" i sveže renoviranoj ulici Vojvode Stepe kod Jedinstva, a ispred mene srebrni mercedes E klase. W211 (2002–2009).
U jednom trenutku, spušta se prozor kreće da leti prvo do pola pojeden sendvič, pa salvete, pa papir od pakovanja i na kraju cela kesa. Sve to vetar razduvava okolo.

Ja se :lele: i ne verujem šta gledam.
Kad otvara vozač vrata i izlazi da se "otrese" od mrva, tik pored bačenog sendviča. :doh:
Naravno trenerka crna, Nike patike, shabanska faca. thumbsuph

Stvarno ću da kupim kameru za auto, ako ništa drugo onda zbog ovakvih debila.
Za njih jedino pomaže da ih mama vidi na netu kako su lepo vaspitani.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 17. feb. 2016. u 19:34h

Doziveo sam istu situaciju, sirenu sam slomio svirajuci, ali mislim da sam se samo ja potresao, on sigurno nije.

Ford_III

Poruka od Ford_III » sreda, 17. feb. 2016. u 19:46h

Mislis da ce to pomoci?Siguran sam da su tu kulturu i doneli od kuce.Zbog toga su nam takve i ulice i autoputevi.U inostranstvu kad vozis pa to je milina nema djubreta,kese sa strane.A cim udjes kod nas u srbiji kao da si u dzunglu dosao.Za one koji nikada nisu bili u inostranstvo to je normalno jer kod nas je to oduvek i bilo.Ali kada ostajete duze u inostranstvu pa kada se vracate verejte kako zbog toga tako i zbog nasih puteva zgadi vam se i jednostavno odmah bi se vratili nazad.
To je nesto sto ja osecam e kako li je tek strancima koji dolaze na odmor?
Siguran sam da im prvo sto padne na pamet jeste jebote gde li sam ja dosao.
Tako i ovde na tajlandu.Otiso danas na plivanje.Nakon izvesnog vremena izadjem i stojim pored obale kad neki klinac tajlandjanin dodje do vode i baca nekakve kese djubre.Da ti se zgadi.Mi stranci samo smo gledali i posmatrali a za njih je to normalno.Zaista su prljav narod.Svaka cast izuzecima ali ovi siromasni zaista nemaju kulturu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 17. feb. 2016. u 20:06h

Slicnj situaciju sam imao samo sto su izbacivali iz VW Bore u toku voznje kese i smece od cega je nesto islo i preko moje soferke. Svirao, obilazio i svirao. Ma nista nisu primetili. Poludeo sam.

Malopre se vracao s posla iz grada po ovom vetru, gledam drvo, kao vocke da su na njemu, puno plasticnih kesa. Strasno.
Fiesta!!

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » sreda, 17. feb. 2016. u 23:29h

Sharpshooter piše:U jednom trenutku, spušta se prozor kreće da leti prvo do pola pojeden sendvič, pa salvete, pa papir od pakovanja i na kraju cela kesa.
[youtube][/youtube]

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 02:56h

Svaka mu cast.
Tako i treba.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 18. feb. 2016. u 06:46h

Dok god se takvi ne kažnjavaju, biće toga. Ja bi ih kažnjavao sa 3 mjeseca društveno korisnog rada, svaki dan po 6 sati!
Da skupljaju smeće pored puta koje su takvi pobacali pored puteva i po ulicama.
S obzirom na broj takvih pajsera, brzo bi očistili državu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 12:22h

Jaoj nemoj samo to jer ce morati jos vise da angazuju komunalnu policiju.
Malo li je sto su ubacili ovu komunalnu policiju kurs bus plus sad jos treba nove da regrutuju kurs(bacanje smeca) jer ocigledno za svakog komunalnog policajca mora odredjeni kurs znanja.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 18. feb. 2016. u 20:37h

Neka doškoluju ove postojeće. :D

Danas je 20 cm falilo pajseru da Audijem A6, podgoričke registracije da pomete ženu.
Idem u busu iz smjera mosta Slobode ka ž. stanici. I prije futoške ima pješački. Autobus je u srednjoj traci, desna je po običaju zauzeta parkiranim autima. U lijevoj traci prije pješačkog stoji već 4-5 auta, zaustavljeni. Autobus pristiže u srednjoj i taman je ostao toliko mjesta da se između autobusa i zaustavljenih auta kroz iglene uši provuče auto. Pajser lijevm trakom prestiže autobus i provlači se nabadajući gas. Žena prelazi sa lijeve na desnu stranu. Ja bio napred u busu i već sam vidio kako je udara. Pajser je srećom izbjegao, skrenuo je naglo i prešao pola metra u desnu traku, u kojoj srećom na tom djelu nije bilo nikoga, a obično bude. Retrovizor A6ice joj je prošao bukvalno na 20 cm od stomaka!

Ne znam kakav bolesnik treba da budeš, kad vidiš pješački obilaziš zaustevljena auta i stiskaš gas u pod?!

Jeste da je taj pješački na tom mjestu velika glupost, jer na manje od 100 m ima pješački, ali opet nije razlog da gazi ženu!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 18. feb. 2016. u 21:17h

Mogu li ja sam voziti dete starosti 4 meseci? Neko kaze može al da bude napred okrenuto prema sedistu a neko kaze nazad.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 21:38h

nazad mora da bude okrenuto.Odnosno da mu glava bude premaa soferci
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 21:48h

acadimke piše:Mogu li ja sam voziti dete starosti 4 meseci? Neko kaze može al da bude napred okrenuto prema sedistu a neko kaze nazad.
Mozes ga voziti, ali preporucujem da ga vozis na zadnjem sedistu, nikako na prednjem.
Focusi mk1 za evropsko trziste nemaju mogucnost deaktivacije suvozacevog jastuka.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:06h

Ali ako je sam u autu ja mislim da je obavezan da ga vozi napred.Sta ako dete pocne da place ili se nedaj boze dete zagrcne ili nesto tako.Po zapadu uvek voze dete napred.A ako se zaplace naravno da ce gledati sve vreme nazad jer mozda nece imati prilike da stane negde tako da je isto rizicno za pozadi.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:07h

Ok.

Netolerantni saobracajci, pisali kaznu za prekoracenje od 1 km h

Slika
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:09h

Pa to nema sanse da prodje kod sudije.Postoji zakonska tolerancija.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:17h

Verovatno nisu ispunili normu za taj dan, pa krenuli redom.
Fiesta!!

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:20h

Zavisi kolika je tolerancija radara. Po meni to je vjerojatno u marginama greške. Nijedan uređaj nema granicu odstupanja +-0km/h. Nemogu da pročitam koji je uređaj na nalogu. Probaj ti pa vidi na stranici proizvođača tehničke podatke i tačnost. Ako je bar +-1 obaraš na sudu

Slika

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:45h

Piše da je uredjaj T laser.

http://sup.rs/snimanje-brzine-vozila-bez-zaustavljanja/

http://www.telix.rs/tlaser%20iii.html

Nažalost, zakonom nije definisana nikakva tolerancija.
Možeš da probaš da tražiš: suočavanje sa policajcem, uverenje je da je uredjaj bio validno baždaren u tom trenutku, zatim da im priložiš neku zvaničnu MUP-ovu dokumentaciju o uredjaju u kojoj piše da je tolerancija toliko i toliko... Ako sudija kaže da je tolerancija odnosno greška već uračunata u merenju, tražiš dokumentaciju ili zvanično uputsvo za rukovanje u kom to piše.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“