Šta je sa onim +10% na ograničenje?
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Mislim da 10% važi za kamere postavljene po gradu. Nisam čuo da su nekoga kaznili zbog prekoračenja od par km/h koje je kamera zabeležila.Iosis piše:Komedija!![]()
Šta je sa onim +10% na ograničenje?
911s [SK] piše:Nije nemoguće da ovo može da se obori na sudu,ali je kazna 3000 dinara ako je platiš u roku od osam dana. Ko će da ide nekoliko puta u sud i da se ganja sa njima radi 3000 dinara? Kad te pozove sudija za prekršaje, ti idi i reci da je do sada bila praksa da daš panduru 1000 dinara i on te pusti bez upisivanja, i reci im da te ne interesuje šta piše u zakonu jer je takva bila praksa, eventualno je tolerancija išla do 2000 dinara.
![]()
Kod nas ima mnogih stvari kakvih nema u Nemačkoj ili u nekim drugim državama, a to je mentalitet razmišljanja "baš me briga šta piše u zakonu".
Bice onda da ti ne valja GPSFord_III piše:@mbole
I na starijem mondeu mi je isto tako pokazivao manje u odnosu na istu navigaciju tako da mi km sat sigurno radi.
Pa zato mislim da tako pokazuje fabricki.Nije to neka razlika ali ako oni pisu kaznu za 1 km/h onda bi to bio problem.
Kako opet brkas stvari. Preporucena brzina je jedno, a maksimalna dozvoljena je nesto sasvim drugo.Ford_III piše: Sto se tice nemacke isto ne pise da je vise od 130 km /h zabranjeno pise samo da je preporucena brzina a ti mozes da cepas i 250 km/h ako mozes stim sto dosta nemaca ne zna da u slucaju saobracajne nesrece ti ces snositi punu odgovornost zato sto si isao brzo.Dok vozis sigurno iako vozis 200 anduri ne mogu da te kazne.
Toliko o pisanom zakonu i ne pisanom
Ako bi slucajno mogao da nadjes propis koji to regulise...Ford_III piše: A Status grada ili opstine i te kako ima veze sa placanjem parkinga.Jer samo grad sa gradskim statusom moze da naplacuje parking na javnom mestu ukoliko nije parking koji se placa.Ovako na ulici se ne placa ako grad ima status opstine.Ovo provereno znam jer Zajecar do skoro nije imao placanje parkinga na javnom mestu sve dok nije dobio status grada.
To sto nema pauka, nema nikakve veze sa tim dal ce se parking naplacivati ili nece. A policija ni ovde ne kaznjava za neplaceno parkiranje, vec za nepropisno.Ford_III piše: Niti postoji slep sluzba(pauk) niti policija kaznjava.
I ja sam tako mislio, ali nigde u zakonima to ne piše, ne piše nigde da prekršajni nalog važi samo za mandatne kazne.Dzigi Bau piše:Ja sam mislio da to uplacivanje pola kazne vazi samo za one fiksne kazne od 3000 i 5000din, nisam znao da moze za ove koje imaju raspon kao naprimer 6000-20 000.