Meni se pre koju godinu desilo, dok sam bio momak (mlad, lud, a iz ovog ugla mogu da dodem i ... neodgovoran), desilo sledeće. Na žurici sam popio 4 piva (i to sam se suzdržavao, jer sam znao da ću morati da vozim do kuće), ali kao što rekoh, mlad, lud, atmosfera na žurici, čoveka ponese. Inače, dobro podnosim alkohol i mogu prilično da popijem i to se ne odrazi drastično na moje psihofizičko stanje. I tako, po polasku sa žurke, iskapim četvrto pivo. Krećemo, sedam u auto, sasvim priseban (i dan danas se sećam svakog detalja). Rominja neka kišica, oko 2 ujutru. Posle dva skretanja, kod Cvetkove pijace me zaustavlja patrola. Dobro veče - dobro veče. Kaže mi čika pandur da pokažem dokumenta i da se spremim za alko-test. Jeste pili nešto - nisam.
Pomislih... ode vozačka samo tako. Krenem ja da duvam u dreger. Nisam se nešto ni zabrinuo, jer je bilo izvesno da ću ostati bez dozvole, samo je pitanje koliko ću da naduvam. Posle par sekundi, dreger izbaci 0.0. Vrati mi čika pandur dokumenta, kaže srećan put i pažljivo vozite. Dreger je očiegledno bio neispravan. Zbog neke karme (u koju i ne verujem previše, ali ajd sad), do kuće sam vozio pažljivije nego kad sam trezan. Tad sam bio svestan da sam se provukao pukom srećom. Od tada, do danas, mnogo se promenilo. Sad imam porodicu i ne odgovaram samo za sebe lično. Kada vozim, ne pijem. Ono što ljudi često prenebregnu ili ne znaju, kad popiju malo, pa za trunku pređu 0.3 (koliko je trenutno dozvoljeno), jeste činjenica da ukoliko učestvuju u saobraćajnom udesu i nisu krivi, ali su bili pod dejstvom alkohola, osiguranje onoga ko je kriv im NEĆE nadoknaditi štetu. Takođe, ne pijem ni malo, čak i kada se vozim sam, jer ne želim da zbog neke situacije, u kojoj opet možda ja ne bih bio kriv, sebi celog života prebacujem da bih možda odreagovao drugačije da nisam bio pod dejstvom alkohola. Testovi su pokalazi da isti čovek sa 0.0 i sa 0.3 ne reaguje isto.
Kada idem negde gde je zbog prirode stvari nemoguće izbeći da se popije, najčešće vodim ženu sa sobom, da ona vozi u porvratku