Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14994
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od mbole » petak, 4. mar. 2016. u 23:33h

van piše:...па дувај поново па 0.65 . Само 0.15 преко дозвољене границе , и морам признати да сам добрано осећао алкохол тј. био пијан .Попио сам скоро целу вотку од 8 увече до 5 ујутру . ...
Na tu popijenu kolicinu, bice pre da im duvalica nije radila kako treba, nego da si stvarno imao samo 0.65. Za nekoga iole prosecne tezine (znaci reda 80-tak Kg), trebalo bi da imas preko 1.
Flasa votke je vec zaista ozbiljna kolicina, i normalno je da se osecas vrlo pijano.

Opet, ako je duvalica bila ispravna, to samo potvrdjuje da ne reaguje svaciji organizam isto pri istoj izmerenoj kolicini alkohola.

Nego... nisam slusao klip za ovoga iz Obrenovca. Jel moguce da je pretekao?
Djak pesak :)

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 5. mar. 2016. u 06:05h

Popio sam dva piva 0.33
oko 23h, u 3:00 jeo pljesku, u 4:00 me zaustavi policija i naduvam 0.60.
Sumnjam u ispravnost tih aparata
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 7. mar. 2016. u 11:07h

Pa poprilično je nerealno da si naduvao 0.60. Trebao si da zahtevaš da ti izvade krv. Ili baš ne podnosiš alkohol.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » ponedeljak, 7. mar. 2016. u 11:32h

Meni se pre koju godinu desilo, dok sam bio momak (mlad, lud, a iz ovog ugla mogu da dodem i ... neodgovoran), desilo sledeće. Na žurici sam popio 4 piva (i to sam se suzdržavao, jer sam znao da ću morati da vozim do kuće), ali kao što rekoh, mlad, lud, atmosfera na žurici, čoveka ponese. Inače, dobro podnosim alkohol i mogu prilično da popijem i to se ne odrazi drastično na moje psihofizičko stanje. I tako, po polasku sa žurke, iskapim četvrto pivo. Krećemo, sedam u auto, sasvim priseban (i dan danas se sećam svakog detalja). Rominja neka kišica, oko 2 ujutru. Posle dva skretanja, kod Cvetkove pijace me zaustavlja patrola. Dobro veče - dobro veče. Kaže mi čika pandur da pokažem dokumenta i da se spremim za alko-test. Jeste pili nešto - nisam.
Pomislih... ode vozačka samo tako. Krenem ja da duvam u dreger. Nisam se nešto ni zabrinuo, jer je bilo izvesno da ću ostati bez dozvole, samo je pitanje koliko ću da naduvam. Posle par sekundi, dreger izbaci 0.0. Vrati mi čika pandur dokumenta, kaže srećan put i pažljivo vozite. Dreger je očiegledno bio neispravan. Zbog neke karme (u koju i ne verujem previše, ali ajd sad), do kuće sam vozio pažljivije nego kad sam trezan. Tad sam bio svestan da sam se provukao pukom srećom. Od tada, do danas, mnogo se promenilo. Sad imam porodicu i ne odgovaram samo za sebe lično. Kada vozim, ne pijem. Ono što ljudi često prenebregnu ili ne znaju, kad popiju malo, pa za trunku pređu 0.3 (koliko je trenutno dozvoljeno), jeste činjenica da ukoliko učestvuju u saobraćajnom udesu i nisu krivi, ali su bili pod dejstvom alkohola, osiguranje onoga ko je kriv im NEĆE nadoknaditi štetu. Takođe, ne pijem ni malo, čak i kada se vozim sam, jer ne želim da zbog neke situacije, u kojoj opet možda ja ne bih bio kriv, sebi celog života prebacujem da bih možda odreagovao drugačije da nisam bio pod dejstvom alkohola. Testovi su pokalazi da isti čovek sa 0.0 i sa 0.3 ne reaguje isto.
Kada idem negde gde je zbog prirode stvari nemoguće izbeći da se popije, najčešće vodim ženu sa sobom, da ona vozi u porvratku hahahaha

mbole
Poruka: 14994
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 7. mar. 2016. u 12:10h

Ako si ucestvovao u udesu i onaj drugi je proglasen krivim, osiguranje mora da nadoknadi stetu bio ti pijan, trezan, drogiran... Stetu ne nadoknadjuje tvoje osiguranje vec njegovo, pa ti ne mozes da izgubis pravo na njegovo osiguranje.

Jedino ako si ti kriv, tvoje osiguranje nadoknadi stetu onome drugom, pa onda od tebe potrazuje pare. Tada si izgubio pravo osiguranja.

Sve ovo naravno vazi ako pricamo o obaveznom osiguranju. Kasko je druga prica.
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » ponedeljak, 7. mar. 2016. u 13:19h

Biće da si u pravu. Ja sam malo istumbao u svojoj glavi. Pre par meseci je Alvirović u emisiji SAT imao prilog o tome da vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, gubi prava po osnovu osiguranja, ukoliko je vozio u alkoholisanom stanju (odnosno, ukoliko je njegovo osiguranje isplatilo štetu trećem licu - oštećenom, osiguranje će se refundirati od svog osiguranika, tj. vozača koji je izazvao štetu, a koji je vozio pod dejstvom alkohola, opijata i sl). A potom je bilo reči o gubitku prava na naknadu štete po osnovu kasko osiguranja, tj. kada vozač koji izazaove saobraćajnu nezgodu ima kasko osiguranje, pa u slučaju da je vozio pod dejstvom alkohola iznad dozvoljene granice, gubi pravo da štetu na svom vozilu nadoknadi po osnovu kasko osiguranja. I eto, posle par meseci mi se te dve vesti malo pomešale :)

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » ponedeljak, 7. mar. 2016. u 23:44h

Ovo iz Obrenovca...nije pobegao zna se ko je samo novine ne objavljuju. Inace su nalupali u novinama gluposti, tipa da je 14 auta razlupano a nije, taj sivi Stilo je totalisan i Superb je zveknuta pozadi. Nije nikakav "tatin sin", ljudi su pristojni i normalni, ovo ih je pogodilo bas tesko. Vozac nije imao dozvolu i sto se kazne tice nagrabusice debelo tu nema sta, posebno pored ovolike medijske paznje. Upropastio je sebi zivot za par sekundi i to je to, sva sreca nikog nije povredio.

Nazalost konkretno u Obrenovcu ajde mozda ne bas svaki vikend ali bar jednom mesecno se desi ovako neka velika havarija, a izletanja po sancima dodje skoro daily-basis. Samo ljudi koje ja znam redovno lupaju aute i ulecu ljudima u dvorista, samo se u ovom slucaju potrefilo da kamera snimi i da je bas u centru grada a ne sa strane pa je "vest dana". Komsija na kraju ulice, pored velike raskrsnice, ima kamenje velicine bureta oko ograde jer mu pijane budale cupaju ogradu sa sve betonskim temeljom svakih par meseci.
Na moju veliku zalost, da sam brojao koliko puta sam video da mortus pijani ljudi koji jedva hodaju ulaze u auto plasim se da bi do sad broj bio bas veliki. Posebno posle poplava ljudi su poceli da piju kao nenormalni.

I steta te fieste, moj kum je prodao taj auto pre tipa par meseci, znam da je dao pred novu godinu 40k za trap i neke sitnice, bila je u tip top stanju.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 8. mar. 2016. u 15:52h

Prilog na RTS-u o kameri koja je postavljena pre dva meseca na nekoj raskrsnici u delu Niša koji se zove Crveni pevac. Do sada je ta kamera zabeležila sledeće, za šta su vozačima slate kazne na kućne adrese:
Slika
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21574
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 8. mar. 2016. u 16:01h

Šta je ovo leptehebo... EI NIŠ sa 8 programa ? :rotfl:
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

nikola

Poruka od nikola » utorak, 8. mar. 2016. u 16:14h

Ne zezaj čoveka, to je multimedija iz auta :D

Čitao skoro baš o tome šta je kamera u Nišu zabeležila - http://www.blic.rs/vesti/srbija/stop-sn ... no/81gybwj

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8315
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » utorak, 8. mar. 2016. u 16:29h

Na slici piše 14.10.2015 - 1.3.2016 pa mu po nekoj računici to dodje 4 meseca i 17 dana ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » sreda, 9. mar. 2016. u 19:29h

Juče na Konjarniku, ćale odlučio da skrene i to je to ;)

[youtube][/youtube]
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » sreda, 9. mar. 2016. u 20:48h

Nisi trebao skratiti :-D Čuli bi svašta zanimljivo >:)

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

nikola

Poruka od nikola » sreda, 9. mar. 2016. u 23:25h

Nije samo što si ti mogao da ga oduvaš da nisi odreagovao na vreme, nego što su realno mogli i ovi iz suprotnog smera da ga počiste. Šta je s mozgom? Neki ljudi kao da ga i nemaju...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 9. mar. 2016. u 23:50h

Uf što mi je ovaj kraj nešto poznat! :P

A da je de*il, de*il je. :ozid:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 10. mar. 2016. u 00:19h

Pazite se kad se ukljucujete iz Rodica na temerinski put u NS-u jer mozete da se nasadite na ivicnjak.
Postavili su pored puta ivicnjake a pesacka staza nije zavrsena tako da su put i staza u istom nivou a ivicnjak izmedju.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » četvrtak, 10. mar. 2016. u 10:54h

novi81 piše:Nisi trebao skratiti :-D Čuli bi svašta zanimljivo >:)

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Haha nisam odmah provalio da mi je i ovo ostalo, u takvim situacijama Vranjanac iz mene krene da psuje a to nije baš lepo za čuti mrgreen
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8315
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 10. mar. 2016. u 11:24h

Vidi se da imaš i neke korene u poljoprivredi kada mu pominješ seme hahahaha
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 11. mar. 2016. u 13:55h

Vozim Kumodraškom ulicom, od Štarka prema Kumodražu. od mnogobrojnih vozila iz suprotnog smera jedan ablenduje, kontam može biti murije ispred, ufitiljim brzinu na nešto ispod 40, ne znam kolio je tu tačno ograničenje ali s obzirom da nema škola ili vrtića ~40 mi je sigurica, ne žurim se nigde samo opušteno. Kad eto radara malo pred kraj širokog dela ulice, pre one lakat krivine na desno na gore. 30tak metara pre radara raskrsnica i pešački prelaz i neki lik koji stoji na trotoaru par metara udaljen od ivice pešačkog, gleda u mom smeru, kontam može biti da je pešak koji hoće da predje, a može biti i da je fora. Stanem pred pešački, on vidim i dalje blene, pokažem mu rukom da predje ulicu, on odmahne glavom i okrene se na drugu stranu. Ništa, ja u prvu i krenem, murija me sve vreme gleda i odmah zaustavi. Dobar dan, dokumenta, jel vi znate koliko je ograničenje ovde? Ja reko - 40, on kaže nije, 50 je. Ja reko dobro i, pa kaže zašto vozite onda toliko sporo, još ste i stali, ugrožavate saobraćaj, ako je radar to ne znači da trebada vozite sporo? Vidim ja da je neki vickast pandur, pa jel ste vi videli pešaka koji je možda potencijalno bio zainteresovan da predje ulicu na obeleženom pešačkom prelazu i da sam ja u tom slučaju dužan da mu stanem, kao prvo, a kao drugo apsolutno ne ugrožavam saobraćaj na ovoj deonici niti kršim propise pa taman vozio i 10 na sat. Gleda on mene i vidi da nisam mutav, ode iza kola, počne da zagleda auto (zadnji branik 0 poena, prisutna je kuka sa atest pločicom), otvara vratanca rezervoara, vraća se i pita - da li imate ugradjen plin? Vozilo igrom slučaja ima, neatestiran, ali odgovaram kao iz topa - ne, kontam ako hoće da me drnda da mu otvaram gepek šta god da mu odgovorim svejedno je, ali nadam se da nema želju da se dalje davi sa mnom. Vratio mi je dokumenta i srećan put.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Sharpshooter
Poruka: 5120
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 11. mar. 2016. u 15:32h

To je ona priča, da ako praviš bilo šta sumljivo pred njima i pokazuješ da ti je frka, zaustavljaju te 150%.
Zato vozi kao da nisu tu. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 11. mar. 2016. u 15:39h

Ja bih mu rekao, vozim tako sporo, jer sam vidio da kažnjavate i za prekoračenje od 1 km/h. :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 11. mar. 2016. u 15:50h

Ovo od Sharpshootera mogu da potpisem. Zadnjih bar 5 puta, na iskljucenju na kruzni put kod bubanj potoka, kad vidim da su tu, vozim izmedju 50-60 po cajgeru, sto mu dodje taman sa zvanicnih 50 koliko je ogranicenje. Samo se okrenu ka meni i gledaju. Do pre par meseci je bilo ogranicenje 40 i kad god usporim, vade sargarepu i zaustavljaju.

Mada nema pravila, jednom su me tako zaustavljali (doduse na drugom mestu) kad ih uopste nisam video, da sam jedva uspeo da se zaustavim na 15m od mesta gde su stajali :D
Fiesta!!

Sharpshooter
Poruka: 5120
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 11. mar. 2016. u 17:37h

Ako nisu sa radarom, onda mu samo dam po gasu, pa nek iskaču ako žele da testiram kočnice.
Ta varijanta ja 95% uspešna. :)

P.S. Naravno nisam ni jednog zgazio do sada.
Auto ispravan, nisam napravio ni jedan očigledan prekršaj, vezan, ne pričam telefonom, imam svu opremu po zakonu. :P
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 11. mar. 2016. u 17:47h

Mene zadnji put kad su i zaustavili, nisu me ni za sta cimali iako su imali za sta.. ali je bitno da su me pitali koji je motor i kakve su to felne hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 11. mar. 2016. u 18:30h

Jel su pitali "jel i ti održavaš kod onog Radomira"... :rotfl:
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“