Korpa ili lamela???
Moderator: Dragomir
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Korpa ili lamela???
Menjač, nosači istog, možda i neki elementi nošenja prednjeg trapa... Posao nosača nije da izgledaju lepo, nego i da nešto nose i trpe neku silu, tako da se ne mogu apsolutno proveriti samo vizuelno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
Ma proverio sam ih sve, svaki stegao stegom i probao i opet isto. Ostaje mi samo skidanje menjaca.
No Turbo-no fun! No LPG! 

-
- Poruka: 45
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2016. u 18:27h
ako ti trese pri kretanju to je korpa , a ako nema snage da vuce onda je lamela , ellem kako god menjac ide dole a ako si iole zdrave pameti menjaces sve u setu , lamelu , korpu i druk lezaj a moja topla preporuka je i skidanje zamajca da se nosi na obradu ( ravnanje ) da ne bila prica nov set kvacila a nista nisi uradio .... znam da je udarac na novcanik ali ti preporucujem da sve skines i odeneses u Ostruznicu na reparaciju .
Da dodam jos kod novijih automobila se lamela moze manifestovati i na sledeci nacin : da krene i ide kao sasav dok je hladan a kad se malo ugreje da pocinje da gubi snagu , cak sta vise to je cesta pojava kod plivajucih zamajaca .
Da dodam jos kod novijih automobila se lamela moze manifestovati i na sledeci nacin : da krene i ide kao sasav dok je hladan a kad se malo ugreje da pocinje da gubi snagu , cak sta vise to je cesta pojava kod plivajucih zamajaca .
-
Ili je set kvacila ili imas problem sa piramidama u menjacu tj sa menjacem ....., mada ako reaguje samo na jedan tocak i jednu stranu moze biti i hyomo zglob
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Da li se lamela može zamjeniti izdvojeno, bez nekih drugih dijelova mjenjača kod Fokusa benzinca MK1. Da ne otvaram novu temu?
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Može naravno ali to ti niko neće preporučiti jer poželjno je zameniti ceo set kvačila, menjač sa tim nema veze.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A i skidanje menjaca nije bas jeftina operacija, tako da stednja na korpi skrati vek lamele, pa ti izadje isto ili cak i skuplje.
Jedino ako spremas mladu za udaju.
Jedino ako spremas mladu za udaju.
Djak pesak 

-
Mozes da zamenis sta god hoces ali vidi matematiku : skidanje menjaca ti je oko 60 e u proseku , ti zamenis lamelu , pa ti posle par hiljada crkne korpa , pa opet platis skidanje menjaca, pa ti opet posle hiljadu crkne druk lager pa opet platis skidanje ..... Naravoucenije zameni ceo set kvacila i moja ti je preporuka da kad skines set skines i zamajac i odneses na obradu tj. ravnanje
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ja sam pre 60k km zamenio samo pluvajuci iako su mu svi govorili zameni ceo set.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Dobijaju ljudi i na kocki, al' u proseku kuća ne sme da ostane kratkih rukava. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
jedan u milionacadimke piše:Ja sam pre 60k km zamenio samo pluvajuci iako su mu svi govorili zameni ceo set.