Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Korpa ili lamela???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Korpa ili lamela???

Poruka od 911s [SK] » subota, 16. jul 2016. u 02:30h

Menjač, nosači istog, možda i neki elementi nošenja prednjeg trapa... Posao nosača nije da izgledaju lepo, nego i da nešto nose i trpe neku silu, tako da se ne mogu apsolutno proveriti samo vizuelno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » nedelja, 17. jul 2016. u 15:14h

Ma proverio sam ih sve, svaki stegao stegom i probao i opet isto. Ostaje mi samo skidanje menjaca.
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

kwisko6
Poruka: 45
Član foruma od: sreda, 20. jul 2016. u 18:27h

Poruka od kwisko6 » sreda, 20. jul 2016. u 20:25h

ako ti trese pri kretanju to je korpa , a ako nema snage da vuce onda je lamela , ellem kako god menjac ide dole a ako si iole zdrave pameti menjaces sve u setu , lamelu , korpu i druk lezaj a moja topla preporuka je i skidanje zamajca da se nosi na obradu ( ravnanje ) da ne bila prica nov set kvacila a nista nisi uradio .... znam da je udarac na novcanik ali ti preporucujem da sve skines i odeneses u Ostruznicu na reparaciju .
Da dodam jos kod novijih automobila se lamela moze manifestovati i na sledeci nacin : da krene i ide kao sasav dok je hladan a kad se malo ugreje da pocinje da gubi snagu , cak sta vise to je cesta pojava kod plivajucih zamajaca .

kwisko6

Poruka od kwisko6 » sreda, 20. jul 2016. u 21:03h

Ili je set kvacila ili imas problem sa piramidama u menjacu tj sa menjacem ....., mada ako reaguje samo na jedan tocak i jednu stranu moze biti i hyomo zglob

Aleksandar86
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h

Poruka od Aleksandar86 » nedelja, 24. jul 2016. u 21:49h

Da li se lamela može zamjeniti izdvojeno, bez nekih drugih dijelova mjenjača kod Fokusa benzinca MK1. Da ne otvaram novu temu?
Ford Focus 1.8 16V 2004.

Slika

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 24. jul 2016. u 22:05h

Može naravno ali to ti niko neće preporučiti jer poželjno je zameniti ceo set kvačila, menjač sa tim nema veze.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 25. jul 2016. u 01:44h

A i skidanje menjaca nije bas jeftina operacija, tako da stednja na korpi skrati vek lamele, pa ti izadje isto ili cak i skuplje.
Jedino ako spremas mladu za udaju.
Djak pesak :)

kwisko6

Poruka od kwisko6 » ponedeljak, 25. jul 2016. u 16:28h

Mozes da zamenis sta god hoces ali vidi matematiku : skidanje menjaca ti je oko 60 e u proseku , ti zamenis lamelu , pa ti posle par hiljada crkne korpa , pa opet platis skidanje menjaca, pa ti opet posle hiljadu crkne druk lager pa opet platis skidanje ..... Naravoucenije zameni ceo set kvacila i moja ti je preporuka da kad skines set skines i zamajac i odneses na obradu tj. ravnanje

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 25. jul 2016. u 16:33h

Ja sam pre 60k km zamenio samo pluvajuci iako su mu svi govorili zameni ceo set.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 25. jul 2016. u 16:39h

Dobijaju ljudi i na kocki, al' u proseku kuća ne sme da ostane kratkih rukava. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

kwisko6

Poruka od kwisko6 » sreda, 3. avg. 2016. u 10:05h

acadimke piše:Ja sam pre 60k km zamenio samo pluvajuci iako su mu svi govorili zameni ceo set.
jedan u milion :) , a da nisi nista dobio prosao bi onako kao sto sam opisao , uostalom pitaj nekog od kolega ovde sa foruma ( mehanicara ) ....

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“