Koliko su trajale, da li se trosi brzo/normalno?
Posto to sam ipak ubacio u listu za kupovinu.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Koji je to auto, i mora li baš tas dimenzija? Tu lako legne 225/55R17 ili 245/45R17, obe varijante su daleko jeftinije, skoro identične originalnoj dimenziji.Martin Mystere piše: ↑ponedeljak, 7. dec. 2020. u 21:17hŠta mislite da li je bolje kupiti dve nove i dve korištene ali u dobrom stanju gume Michelin 235/50r17 pilot alpin PA4 za 53,5k dinara ili četiri nove Toyo/Kumho za ~70k dinara.
Četiri nove Michelin su mi trenutno overkill...
Malo sam dosadan ali...
Ima, i to je to. Nov vs. polovno. Evo već je kraj 2020 godine, dal je moguće da ima još uvek kupaca za polovne gume? Nazovite ih kako hoćete, polovno je polovno, degradirano, potrošeno, osušeno...Bar što se guma tiče za putničko vozilo jedna nova jeftina guma završava 150% svoje namene (suvo, kiša, sneg, racing...). Svakako nova "premium" završava i više od toga, ali i ta razlika se poprilično izlizala.
Da je najbitnije samo da je nešto novo ne bi postojalo milion nijansi novog. Kao što ne postoji samo jedna nijansa polovnog već milion nijansi polovnog.popovicvl piše: ↑ponedeljak, 7. dec. 2020. u 23:40hNov vs. polovno. Evo već je kraj 2020 godine, dal je moguće da ima još uvek kupaca za polovne gume? Nazovite ih kako hoćete, polovno je polovno, degradirano, potrošeno, osušeno...Bar što se guma tiče za putničko vozilo jedna nova jeftina guma završava 150% svoje namene (suvo, kiša, sneg, racing...). Svakako nova "premium" završava i više od toga, ali i ta razlika se poprilično izlizala.
Večito neka priča o "emergency break" poginućeš ako nemaš premium gume, evo već skoro 1.000.000 km za volanom, nikako da dođem do tog "emergency break". Ko ima redovno "emergency break", treba da pije lekove i sedi kući.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Suštinski relativizacija je ovaj tvoj primer sa novim autom gde imaš n aspekata koji bi se mogli analizirati.911s [SK] piše: ↑ponedeljak, 7. dec. 2020. u 22:08hHoćeš da kažeš da na mokrom nova Wintera ima kraći zaustavni put nego polovna Michelin kojoj fali milimetar ili dva šare do nove? Malo morgen.
To je isto kao i kada bi rekao da si uvek za nov auto, makar i budžet klase jer novi Sandero bolje ide/upravlja/koči, jednom rečju bezbedniji i sigurniji nego neki tamo polovan Volkswagen.
Suštinski strašna relativizacija stvari bazirana na samo jednom jedinom aspektu.
Izvini za "nebulozu", nije mi bila namera da te uvredim, editovao sam i u svom prvom postu.Martin Mystere piše: ↑utorak, 8. dec. 2020. u 10:40hTu "nebulozu" sam već objasnio jer sam čisto radi informacije pitao o varijantama, samo je potrebno da neko pročita - na stranu to što sam tako vaspitan da nikom ne bih rekao za nešto što kaže ili još gore da je nebuloza, ali kao što ti kažeš to je već drugi par opanaka.
A pitanje je bilo jednostavno - da li premium gume u toj meri gube svojstva da su polovne toliko lošije od novih budžet guma (poznatijih ili manje poznatijih proizvođača).
Ako sam svojim "glupim" pitanjem, zbog neznanja/neinformisanosti nekoga isprovocirao da to okarakteriše kao nebulozu ja se duboko izvinjavam svima.