Poruka
od pegaz » utorak, 31. jan. 2023. u 13:52h
Onda nema sta da bude sem pumpe, sve je ostalo pregledano.
Cim sam doneo majstoru pumpu iz ovlascenog na ugradnju, njemu je bila sumnjiva. Bila je potpuno suva, na okretanje zupcanika se culo neko zuljanje/sustanje i imala je po sebi nekog crnog praha kao grafit. Odmah me majstor poslao nazad u Grand da vidim da li je sve ok sa pumpom. Oni su me kao magarca gledali kao u fazonu suva je pumpa treba je podmazati pre ugradnje, sipaj ulje u sito i vrti dok se ne podmaze. Naravno da je to majstor znao ali je hteo pre ugradnje da me upozori da njemu to ne deluje ok. I izgleda da je bio sa razlogom zabrinut.
Inace nakon sto je i Ljuba pregledao auto i potvrdio da dolazi iz kartera zvuk, bio sam u ovlascenom servisu da vidim kako ide procedura reklamacije pumpe i kazu mi oni da pricekam malo stavice ga oni na dizalicu pa ako se cuje kontaktirace centralu u Beogradu da vide kako i sta dalje.
I tako gledali su ga oni vise od sat vremena i kad su zavrsili, deklamuje meni covek zaduzen za organizaciju servisa sta su nasli, kaze: skidali smo PK kais da proverimo remenice, sve ok, zupcasti isto deluje ok, proveravali smo pritisak ulja u motoru uredu je, proveravali smo dijagnostikom sve ok, stetoskopom smo slusali delove sve ok, slusali smo karter, lepo se cuje kako pumpa radi, cuje se zupcanik i lanac kako se okrece sve je to Ok. Pitam ja njega ok, sta je sa ujanjem? Paaaaa nebi ja rekao da to dolazi iz kartera tj od pumpe, ono sto smo culi deluje ok, MOGUCE je da se cuje turbina kada se zavinta na tim malim obrtajima. Reko kako sad MOGUCE je ako koristite stetoskop, nemoguce da niste culi ujanje iz kartera, ja sam sopstvenim usima cuo, moj prigluvi otac i jos dva majstora. Pa MOGUCE je da se zvuk prenosi preko povratnog uljnog voda iz turbine ka karteru u sam karter, sve je uredu vozi slobodno ako se nesto pogorsa imas dve godine garancije pa slobodno dovezi...u principu kontradiktorni su i nece da priznaju, vide da je pritisak dobar pa onda je sve ok u fazonu: "Jel pritisak ulja dobar? Jeste? Znaci pumpa radi svoj posao e sad sto uji to tako treba..."
Nakon zadnjeg pregleda gde sam prisustovao pregledu i ucestovao u istom, znam da je sve pregledano i da sam se opet uverio da zvuk dolazi iz kartera tako da cu morati ponovo da posetim Grand jer mi se cini da su mi oni prodali pumpu sa nekom falinkom i sad nece da priznaju.
Majstor mi je pozelio srecu sa reklamacijom jer kod njega su dolazili ljudi koji su kupili nov auto i bili u garanciji a ovi im nisu hteli priznati garanciju za neki problem jer po njima je to normalno ili su odugovlacili dok ne istekne garancija.