Tako da u ovom slucaju "don't push him to the win" je krsenje tog pravila. Posebno sto postoji video snimak gde je Larsonu receno da ne vozi 100% svojih mogucnosti.

Ali ne ocekujem nikakvu kaznu, ipak je Hendrick u pitanju.
daj tale pa to je smesno. nascar je kao i svaki motor sport timski.Talladega_500 piše: ↑utorak, 8. okt. 2024. u 15:49hNASCAR ima pravilo koje kaze da vozaci u svakom momentu moraju da voze 100% svojih mogucnosti. Pravilo je doneseno pre 10-ak godina kada su vozaci tadasnjeg Michael Waltrip Racinga imali dogovor da olaksaju posao jedan drugom da bi izborili plasman u playoffs.
Tako da u ovom slucaju "don't push him to the win" je krsenje tog pravila. Posebno sto postoji video snimak gde je Larsonu receno da ne vozi 100% svojih mogucnosti.![]()
Ali ne ocekujem nikakvu kaznu, ipak je Hendrick u pitanju.
Pa bolje da imam takve finise nego procesije. a i publika generalno voli sudare. pa secam se one trke u dejtoni pre par godina kad su u finisu izlazile samo zute i zute i na kraju 6 auta doslo do cilja.Talladega_500 piše: ↑utorak, 8. okt. 2024. u 16:07hJa ti govorim koje pravilo NASCAR ima. Nisam ja izmislio to pravilo vec ga je NASCAR doneo bas da pomogne Hendricku (tada timska odluka Michael Waltrip Racing je rezultirala da Jeff Gordon ispadne iz playoffa). Larson je prekrsio to pravilo sto dokazuje ovaj video.
Sto se tice Talladege i bodovanja, da je "win or nothing", onda bi imao jos vise sudara. Video si da mala sitnica sa bumping dovodi do velikog sudara. Sad zamisli da su Larson ili Byron bili agresivni u finisu - pa izazvali bi jos jedan sudar u kome ni jedan auto ne bi zavrsio trku (ne samo Larson i Byron vec generalno ni jedan auto). Pa onaj ogromni sudar u finisu se i desio zato sto su vozaci postali agresivni i poceli da jure pobedu.
Talladega i Daytona su postale teski cirkus, to su za mene najgore trke u sezoni jer su sve samo ne trkanje.
Publika voli sudare samo kada se Hamlin i Bubba slupaju. Kada se slupaju Elliott ili Larson ili Blaney ili neko drugi koga publika voli - pa onda je samo pljuvanje na racun takvog trkanja.
generalno amerikanci. cak imas i u onom filmu to predstavljeno. a i vidis reakciju publike kad dodje do sudara da oni to vole. naravno vole da vozac izadje nepovredjen. i ovo sam bas slusao jednog nascar eksperta (sa am. televizije) rekao je isto ovo sto sam ti ja sad rekao.Talladega_500 piše: ↑sreda, 9. okt. 2024. u 00:40h
Pa ko jos normalan voli sudare? Gledas trkanje zbog trkanja, a ne da bi video sudare.
Ma jok. Kao sto rekoh gore, slave kad se slupaju Hamlin ili Bubba ili neki slican vozac koji ne vole.kyle piše: ↑sreda, 9. okt. 2024. u 01:21hgeneralno amerikanci. cak imas i u onom filmu to predstavljeno. a i vidis reakciju publike kad dodje do sudara da oni to vole. naravno vole da vozac izadje nepovredjen. i ovo sam bas slusao jednog nascar eksperta (sa am. televizije) rekao je isto ovo sto sam ti ja sad rekao.
To nece vise biti Stewart-Haas vec novi tim Haas Factory Team.
Playoffs poeni i ukupan broj poena nisu povezani.
ali gleda se generalni plasman. i ko je tu prvi. a prvi je bio Larson. tako da ni po kojem kljucu Redik ne moze biti sampion reg. dela.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 13. okt. 2024. u 23:45hPlayoffs poeni i ukupan broj poena nisu povezani.
Kao sto sam objasnjavao ranije, gleda se generalni plasman dve razlicite kategorije.
a priznaj da je konfuzno. jako konfuzno.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 13. okt. 2024. u 23:51h
Kao sto sam objasnjavao ranije, gleda se generalni plasman dve razlicite kategorije.
Reddick je skupio najvise poena u kategoriji koja se zavrsava (generalni plasman). A Larson je imao najvise poena u kategoriji koja tek pocinje (playoffs).
Dve razlicite vremenske kategorije...
Hehe ti si Logana imao u finalu kada je playoffs poceo. Ja sam znao da mu je round of 12 maksimum jer je celo sezonu vozio jedva prosecno. Da nije bilo sretne pobede na Nashville gde je bilo milion overtime i rizikovao sa gorivom - ne bi se uopste plasirao u playoffs.
Mozda nekome ko ne prati NASCAR. Meni su stvari sasvim jasne. Kao sto rekoh, dve vremenski razlicite kategorije, pratis prvu kategoriju dok ne istekne, onda pratis drugu kategoriju kad krene.