Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13964
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. okt. 2024. u 15:49h

NASCAR ima pravilo koje kaze da vozaci u svakom momentu moraju da voze 100% svojih mogucnosti. Pravilo je doneseno pre 10-ak godina kada su vozaci tadasnjeg Michael Waltrip Racinga imali dogovor da olaksaju posao jedan drugom da bi izborili plasman u playoffs.

Tako da u ovom slucaju "don't push him to the win" je krsenje tog pravila. Posebno sto postoji video snimak gde je Larsonu receno da ne vozi 100% svojih mogucnosti. ;)

Ali ne ocekujem nikakvu kaznu, ipak je Hendrick u pitanju.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2520
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 8. okt. 2024. u 15:53h

Talladega_500 piše:
utorak, 8. okt. 2024. u 15:49h
NASCAR ima pravilo koje kaze da vozaci u svakom momentu moraju da voze 100% svojih mogucnosti. Pravilo je doneseno pre 10-ak godina kada su vozaci tadasnjeg Michael Waltrip Racinga imali dogovor da olaksaju posao jedan drugom da bi izborili plasman u playoffs.

Tako da u ovom slucaju "don't push him to the win" je krsenje tog pravila. Posebno sto postoji video snimak gde je Larsonu receno da ne vozi 100% svojih mogucnosti. ;)

Ali ne ocekujem nikakvu kaznu, ipak je Hendrick u pitanju.
daj tale pa to je smesno. nascar je kao i svaki motor sport timski.
nego ova trka je za mene propast nascara. pokazala sve nedostatke ovog bodovnog sistema. prvo cekas do big one i onda ko prezivi (pricam za plejof vozace) treba samo da dovede auto do cilja bez rizika. bezveze. uopste nema uzbudjenja kakva ova trka i finish treba da ima. zato kazem kad bi bilo pravilo 'win or nothing' sad bi smo gledali larsona (i bajrona) kako rizikuju u pokusaju da se domognu pobede. a ovako smo imali the big one i procesiju posle restarta.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. okt. 2024. u 16:07h

Ja ti govorim koje pravilo NASCAR ima. Nisam ja izmislio to pravilo vec ga je NASCAR doneo bas da pomogne Hendricku (tada timska odluka Michael Waltrip Racing je rezultirala da Jeff Gordon ispadne iz playoffa). Larson je prekrsio to pravilo sto dokazuje ovaj video.

Sto se tice Talladege i bodovanja, da je "win or nothing", onda bi imao jos vise sudara. Video si da mala sitnica sa bumping dovodi do velikog sudara. Sad zamisli da su Larson ili Byron bili agresivni u finisu - pa izazvali bi jos jedan sudar u kome ni jedan auto ne bi zavrsio trku (ne samo Larson i Byron vec generalno ni jedan auto). Pa onaj ogromni sudar u finisu se i desio zato sto su vozaci postali agresivni i poceli da jure pobedu.

Talladega i Daytona su postale teski cirkus, to su za mene najgore trke u sezoni jer su sve samo ne trkanje.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 9. okt. 2024. u 00:28h

Talladega_500 piše:
utorak, 8. okt. 2024. u 16:07h
Ja ti govorim koje pravilo NASCAR ima. Nisam ja izmislio to pravilo vec ga je NASCAR doneo bas da pomogne Hendricku (tada timska odluka Michael Waltrip Racing je rezultirala da Jeff Gordon ispadne iz playoffa). Larson je prekrsio to pravilo sto dokazuje ovaj video.

Sto se tice Talladege i bodovanja, da je "win or nothing", onda bi imao jos vise sudara. Video si da mala sitnica sa bumping dovodi do velikog sudara. Sad zamisli da su Larson ili Byron bili agresivni u finisu - pa izazvali bi jos jedan sudar u kome ni jedan auto ne bi zavrsio trku (ne samo Larson i Byron vec generalno ni jedan auto). Pa onaj ogromni sudar u finisu se i desio zato sto su vozaci postali agresivni i poceli da jure pobedu.

Talladega i Daytona su postale teski cirkus, to su za mene najgore trke u sezoni jer su sve samo ne trkanje.
Pa bolje da imam takve finise nego procesije. a i publika generalno voli sudare. pa secam se one trke u dejtoni pre par godina kad su u finisu izlazile samo zute i zute i na kraju 6 auta doslo do cilja.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 9. okt. 2024. u 00:40h

kyle piše:
sreda, 9. okt. 2024. u 00:28h
Pa bolje da imam takve finise nego procesije. a i publika generalno voli sudare. pa secam se one trke u dejtoni pre par godina kad su u finisu izlazile samo zute i zute i na kraju 6 auta doslo do cilja.
Publika voli sudare samo kada se Hamlin i Bubba slupaju. Kada se slupaju Elliott ili Larson ili Blaney ili neko drugi koga publika voli - pa onda je samo pljuvanje na racun takvog trkanja.

Pa ko jos normalan voli sudare? Gledas trkanje zbog trkanja, a ne da bi video sudare.

Superspeedways dobijaju samo kritike. Evo ti Talladega, dva dana posle trke samo pljuvanje. A tako je bilo i na Daytoni kada je Bowman izazvao onaj veci sudar u finisu.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 9. okt. 2024. u 01:21h

Talladega_500 piše:
sreda, 9. okt. 2024. u 00:40h

Pa ko jos normalan voli sudare? Gledas trkanje zbog trkanja, a ne da bi video sudare.
generalno amerikanci. cak imas i u onom filmu to predstavljeno. a i vidis reakciju publike kad dodje do sudara da oni to vole. naravno vole da vozac izadje nepovredjen. i ovo sam bas slusao jednog nascar eksperta (sa am. televizije) rekao je isto ovo sto sam ti ja sad rekao.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 9. okt. 2024. u 03:42h

kyle piše:
sreda, 9. okt. 2024. u 01:21h
generalno amerikanci. cak imas i u onom filmu to predstavljeno. a i vidis reakciju publike kad dodje do sudara da oni to vole. naravno vole da vozac izadje nepovredjen. i ovo sam bas slusao jednog nascar eksperta (sa am. televizije) rekao je isto ovo sto sam ti ja sad rekao.
Ma jok. Kao sto rekoh gore, slave kad se slupaju Hamlin ili Bubba ili neki slican vozac koji ne vole.

Ne slave sudare generalno. Pa ko jos zeli da vidi sudar i da onda ceka da ociste stazu i da trka opet krene? Gubljenje vremena ...

Eno ti ranije ove sezone, jel bese na Kansasu, kada je Hamlin zakacio Larsona i poslao ga u zid u zadnjem krugu da pobedi - jel neko slavio? Naravno da nije - jer je slupan Larson. Da je bilo obrnuto naravno da bi slavili.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 10. okt. 2024. u 03:54h

Jos samo 5 trka za SHR...

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 10. okt. 2024. u 14:36h

Pa zar ne ostaju sa jednim autom?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 10. okt. 2024. u 15:17h

kyle piše:
četvrtak, 10. okt. 2024. u 14:36h
Pa zar ne ostaju sa jednim autom?
To nece vise biti Stewart-Haas vec novi tim Haas Factory Team.

Bez Tony Stewarta nema vise Stewart-Haas. Ostaje samo Gene Haas koji je napravio novi tim (spomenuti Haas Factory Team).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2024. u 03:18h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2024. u 15:31h

Od aktivnih vozaca, najveci % pobeda u zadnjih 10 godina ima Kyle Busch (10,5%). Iza njega je Logano (8,2%).

Slusao sam Hamlinov podcast pre par dana, pitali su ga ko je po njemu najpodcenjeniji vozac u NASCAR-u. Rekao je - Logano. Kada su ga pitali, "pa kako Logano moze biti podcenjen, on je vec jedna od najvecih zvezda", Hamlin je rekao da ne dobija dovoljno medijske paznje koliko bi trebao da dobije na osnovu toga koliko je zaista dobar.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2024. u 19:50h

U slucaju da dva playoff vozaca budu izjednacena po poenima, ono sta odlucuje ko ce u sledecu rundu je najbolji plasman na trci u toj rundi.

Evo gde su vozaci zavrsavali u ovoj rundi. Za sada samo Byron je osigurao plasman u top 8.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 12. okt. 2024. u 21:10h

Slika

dobar logano

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 12. okt. 2024. u 21:46h

Zavrsili smo sa superspeedways, posle sutra cemo biti gotovi i sa road courses. Drago mi je i za jedne i za druge.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 13. okt. 2024. u 18:02h

Pokrasovih prvih 5

"my pick for Charlotte road course: Tyler Reddick ... top-5: Reddick Hamlin Allmendinger SVG Larson ... longshot: Suarez"

sta znaci ovo longshot?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. okt. 2024. u 18:09h

Neko nema mnogo sansi za visok plasman, ali moze da iznenadi.

U sustini, "ne ocekujte mnogo, ali nemojte biti ni iznenadjeni ako pobedi".

Licno mislim da je Bell ove godine zasluzio titulu.

Rekao bi Larson da Larson nije propustio Charlotte zbog cega smatram da nije ni trebao biti u playoffu jer je prekrsio pravila. Larson jeste imao najbolje rezultate ove godine i u bilo kojoj drugoj situaciji bi rekao da titula pripada njemu. Ali pravila su pravila. Zato smatram da ce biti fer ako Bell osvoji titulu.

Pored Bella i Larsona, mislim da nece biti nezasluzeno ako i Hamlin osvoji titulu.

To je to. Ako bilo ko osim te trojke osvoji titulu, smatram da ce to biti velika nepravda i jos jedan pokazatelj zasto je playoffs besmislen.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:19h

steta sto nema uzivo da pise generalni poredak. sad ja ne znam koje mesto treba rediku da bi prosao u sledecu rundu?
taman sto sam reko

Slika
ma pustice hamlin redika
evo rekao je Junior "ovo je timski sport"
sta bi sa Van Gizijem? ja ocekivao pobedu
evo ponavljaju da je redik regularni sampion a to bas glupo zvuci kad je Larson preneo najvise poena u plejof.
Slika

znaci ako je ovo generalni plasman posle regularnog dela sezone onda ne moze Redik biti sampion reg. dela sezone. to tako debilno izgleda da nemam reci.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:45h

kyle piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:39h
znaci ako je ovo generalni plasman posle regularnog dela sezone onda ne moze Redik biti sampion reg. dela sezone. to tako debilno izgleda da nemam reci.
Playoffs poeni i ukupan broj poena nisu povezani.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:48h

Talladega_500 piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:45h
kyle piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:39h
Playoffs poeni i ukupan broj poena nisu povezani.
ali gleda se generalni plasman. i ko je tu prvi. a prvi je bio Larson. tako da ni po kojem kljucu Redik ne moze biti sampion reg. dela.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:50h

Hvala Bogu zavrsili smo sa najdosadnijom rundom playoffa. Pobedio Larson, njegova 6. pobeda u sezoni.

Iz playoffa su ispali Briscoe, Suarez, Cindric i Logano. Reddick se izvukao za samo 4 poena, Bowman za 8, Hamlin za 9.

Bowman ispade najpametniji vozac - skuplja stage poene i ne srlja da se slupa kao neki drugi vozaci.

Sada Las Vegas, Homestead-Miami i Martinsville. Cetiri Hendricka, dva Gibbsa, po jedan Penske i 23XI.

Slika
kyle piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:48h
ali gleda se generalni plasman. i ko je tu prvi. a prvi je bio Larson. tako da ni po kojem kljucu Redik ne moze biti sampion reg. dela.
Kao sto sam objasnjavao ranije, gleda se generalni plasman dve razlicite kategorije.

Reddick je skupio najvise poena u kategoriji koja se zavrsava (generalni plasman). A Larson je imao najvise poena u kategoriji koja tek pocinje (playoffs).

Dve razlicite vremenske kategorije...
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan nedelja, 13. okt. 2024. u 23:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:52h

znaci ipak sam bio u pravu kad sam prosle nedelje otpisao Logana.
Talladega_500 piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:51h

Kao sto sam objasnjavao ranije, gleda se generalni plasman dve razlicite kategorije.

Reddick je skupio najvise poena u kategoriji koja se zavrsava (generalni plasman). A Larson je imao najvise poena u kategoriji koja tek pocinje (playoffs).

Dve razlicite vremenske kategorije...
a priznaj da je konfuzno. jako konfuzno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. okt. 2024. u 23:54h

kyle piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:52h
znaci ipak sam bio u pravu kad sam prosle nedelje otpisao Logana.
Hehe ti si Logana imao u finalu kada je playoffs poceo. Ja sam znao da mu je round of 12 maksimum jer je celo sezonu vozio jedva prosecno. Da nije bilo sretne pobede na Nashville gde je bilo milion overtime i rizikovao sa gorivom - ne bi se uopste plasirao u playoffs.
kyle piše:
nedelja, 13. okt. 2024. u 23:53h
a priznaj da je konfuzno. jako konfuzno.
Mozda nekome ko ne prati NASCAR. Meni su stvari sasvim jasne. Kao sto rekoh, dve vremenski razlicite kategorije, pratis prvu kategoriju dok ne istekne, onda pratis drugu kategoriju kad krene.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. okt. 2024. u 02:59h

Bowman pao na inspekciji posle trke, auto nije zadovoljio minimalnu tezinu. Diskvalifikovan, pa umesto 18. mesta (gde je zavrsio) je zavrsio kao 38.

To ga je izbacilo iz playoffa, Logano ide umesto njega u round of 8.

Daleko od toga da se zalim sto je Hendrickov auto ispao, ali kako je moguce da ima minimalnu tezinu pre trke (kada je prosao inspekciju) i da onda nema posle trke (kada je pao inspekciju)? Pa nisu izbacivali stvari iz auta za vreme pit stopa da smanje tezinu.

Slika

Kako generalni plasman sada izgleda...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. okt. 2024. u 14:07h

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“