Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Xfinity Series

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13919
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Xfinity Series

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. jun 2025. u 01:01h

Daniel Suarez pobedio u Mexico City. Impresivna pobeda za njega, posebno zato sto se jutros slupao i morao je da koristi rezervni auto. Njegova prva pobeda u Xfinity jos od 2016. godine.

Ty Gibbs i Connor Zilisch su dominirali vecinu trke, sve do pocetka zadnjeg stagea kada su se obojica slupali u vecem sudaru. Od tog momenta Suerez je izbio u vrhu i bez problema vodio, iako je Tanner Gray pretio.

Na kraju, odlicna pobeda za njega kod kuce.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 16. jun 2025. u 20:46h

Natalie Decker je napravila pauzu ove sezone zbog rodjenja deteta.

Slusao sam jutros podcast da se vec vratila trkanju u lokalnim serijama po Wisconsinu i mozda se vrati u Xfinity vec do kraja sezone.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. jun 2025. u 22:38h

Dale Earnhardt Jr ce biti crew chief za Connor Zilischa ovog vikenda na Pocono. Zilisch vozi za Earnhardtov tim JR Motorsport.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 19. jun 2025. u 15:48h

Nekadasnji Cup vozac Kaz Grala nasao posao u Xfinity. Vozice odredjeni broj trka za Sam Hunt Racing do kraja sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jun 2025. u 01:27h

Connor Zilisch pobedio na Pocono. Njegova 2. pobeda ove sezone. Suarezu se opasno drma posao.

To znaci da Dale Earnhardt Jr sada u karijeri ima pobede kao vozac, vlasnik tima i crew chief.

Slika

Boss
Poruka: 2506
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » nedelja, 22. jun 2025. u 09:12h

Gledao sam ovo sinoć malo. Vidi ja cenim što ti to sve pratiš, ja nikad nisam rekao da ja o Nascaru znam više od tebe (nikad ni neću) samo ti mogu preneti moj utisak koji nema veze sa tim 'da ja pratim masu'. Znači gledam ovo sinoć i apsolutno ne poznajem ni jednog vozača. Što automatski ne izaziva neku potrebu da ja nastavim to da pratim. Zašto? Jer je reč o drugoj ligi. Pa kao i u fudbalu imaš prvu, drugu, treću itd. ligu. Ja sam uvek pratio samo najbolje.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jun 2025. u 14:53h

Boss piše:
nedelja, 22. jun 2025. u 09:12h
Znači gledam ovo sinoć i apsolutno ne poznajem ni jednog vozača. Što automatski ne izaziva neku potrebu da ja nastavim to da pratim.
Pa kako ces poznavati ijednog vozaca ako ne pratis? Niko nije krenuo da gleda trku po prvi put i odmah prepoznao vozace. I kada si poceo da pratis Cup po prvi put sigurno nisi znao ni jednog vozaca.

Pocni da gledas Xfinity (i Truck) svakog vikenda i videces kako ces brzo poznavati sve i jednog vozaca. ;)
Zašto? Jer je reč o drugoj ligi. Pa kao i u fudbalu imaš prvu, drugu, treću itd. ligu. Ja sam uvek pratio samo najbolje.
Najpopularnije ne znaci najbolje (moj utisak). Utakmica tipa Everton - Wolverhampton moze biti daleko bolja nego utakmica Liverpool - Manchester City.

Pocono nije najuzbudljivija staza tako da jucerasnja trka nije bila nesto posebno, ali kao neko ko je gledao svaku Xfinity trku ove sezone ti mogu reci da je Xfinity ove godine uzbudljiviji za gledanje od Cup. Xfinity je pun mladih vozaca koji moraju da se dokazuju ako hoce da stignu u Cup i zato "ostavljaju srce na terenu".

Znas, zivim u Americi vise od 26 godina i dosta godina mi nije bilo zasno zasto su college sportovi toliko popularni ovde. Uvek sam se pitao "zasto bi neko gledao NCAA kada imaju NBA, NFL, itd". Dok pre par godina slucajno nisam poceo da gledam NCAA u footballu - i odusevio sam se. Toliko zara, borbe, truda, itd - odjednom sam preko noci batalio NFL i poceo da gledam samo NCAA. Ne, NCAA igraci nemaju kvalitet kao NFL, ali taj trud koji ostavljaju na terenu je mene vise impresirao nego ono sta sam video u NFL-u. Ista stvar i za kosarku, NBA je toliko smesan trenutno da nemam reci, samo se takmice ko ce sutnuti trojke sa vece distance, za svaki kontakt sviraju faul. Smatram da je i NCAA u kosarci trenutno bolji od NBA... E tako ja vidim i Xfinity seriju.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 22. jun 2025. u 15:55h

Talladega_500 piše:
nedelja, 22. jun 2025. u 14:53h

Pocono nije najuzbudljivija staza tako da jucerasnja trka nije bila nesto posebno, ali kao neko ko je gledao svaku Xfinity trku ove sezone ti mogu reci da je Xfinity ove godine uzbudljiviji za gledanje od Cup. Xfinity je pun mladih vozaca koji moraju da se dokazuju ako hoce da stignu u Cup i zato "ostavljaju srce na terenu".
Znači ovi u Cupu ne daju sve od sebe? A ja kad kažem da se dodeljuju medalje gde bi u svakoj trci davali maximum ti si protiv :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jun 2025. u 16:27h

Boss piše:
nedelja, 22. jun 2025. u 15:55h
Znači ovi u Cupu ne daju sve od sebe?
Daju sve od sebe, ali ne u jednakoj meri kao Xfinity i Truck vozaci.

Jer ako se recimo Logano slupa - on ce i dalje imati osmeh na licu, rece nesto u stilu "nismo imali srece danas, idemo na sledecu trku" i ponasace se kao da se nista nije desilo. Xfinity vozaci nemaju taj luksuz jer vecina njih ne zna da li sutra postoji.

Kad vidis ovakve emocije kod vozaca - ovo nikada ne bi video u Cup.

Boss piše:
nedelja, 22. jun 2025. u 15:55h
A ja kad kažem da se dodeljuju medalje gde bi u svakoj trci davali maximum ti si protiv :)
Sistem bodovanja koji ti zelis bi bio "pobeda ili nista". Imas 40 auta na stazi, bilo bi svejedno da li zavrsio kao 2. ili 40. po tvom nacinu bodovanja.

To nikada nije bio NASCAR-ov sistem i NASCAR-ova tradicija, ne vidim razlog zasto bi sada krenuli sa tim. NASCAR-ova tradicija je uvek bila najbolji prosek, ne broj pobeda.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 22. jun 2025. u 18:57h

nascarova tradicija su bili i ovali sa samo 2 road staze a sad vidimo da se to menja. nascarova tradicija je bio menjač u H sa 4 brzine pa su i to promenili. nascarova tradijija je bio karburator. nascarova tradicija je bio 5 zavrtnja na točku. nascarova tradicija je bio kako stoji u nazivu serije stock car a od stocka nije ostao ni volan.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jun 2025. u 19:10h

Sve sta si spomenuo osim staza uopste nisu tradicije vec tehnicki detalji NASCAR auta, koji se vremenom morali menjati iz raznih razloga (najvise bezbednost).

Jedina eto tradicija koja se promenila je broj road courses, nekada ih je bilo 2, danas je jel bese 6.

NASCAR-ov automobil nikada nije bio stock - cak ni krajem 1940-ih godina kada je NASCAR originalno osnovan.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 22. jun 2025. u 21:49h

Talladega_500 piše:
nedelja, 22. jun 2025. u 19:10h

NASCAR-ov automobil nikada nije bio stock - cak ni krajem 1940-ih godina kada je NASCAR originalno osnovan.
kako sad nije, pa od tebe sam čitao da jeste.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jun 2025. u 22:48h

Bili su vise stock nego danas, ali nikada nisu bili kompletno stock. U to vreme bezbednosne mere na fabrickim autima su bile nepostojece, plus fabricki auti nisu mogli da idu 150-200 mph kao oni na stazama. Morali su proci kroz veliki broj modifikacija pre nego sto su izasli na stazu.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 23. jun 2025. u 00:14h

a dobro modifikacije su kao i u touring car serijama po evropi. to je fabrički auto sa modifikacijama. u nascaru je silueta auta koji ne postoji u proizvodnji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. jun 2025. u 01:12h

Do 1965. godine je bio fabricki auto sa modifikacijama.

Onda je Fordov tim Holman Moody napravio prvi NASCAR auto te 1965. godine gde je prvo napravljena posebna trkacka sasija i mehanika, a onda ugradjivala fabricka skoljka.

Odgovori

Povratak na „Nascar“