Jbg.. nemam za bas to godiste, ali za 2004 je 290Nmraca_mk2 piše: ↑subota, 10. jan. 2026. u 15:49h2008, prelazno godište na MK6, koliko sam video nosi zglobove kao Fiesta Mk6 i Focus MK3 1.6.
Maticu sam stegao negde oko 230-240Nm, biće sasvim dovoljno.
Pogledaj gore navoj na starom zglobu kad se zumira, razoran pneumatskim pištoljem, a odvio sam ga rukom skroz lagano.![]()
Ford Fiesta MK5 1.6 S
- mbole
- Poruka: 15230
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- raca_mk2
- Poruka: 436
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
- raca_mk2
CNG-a je bilo za nekih 30ak sekundi rada. Temperatura isprivača ok, pritisak oko 3 bar - ok, upisanih grešaka nema...
Lambda na benzin stabilnih 0.4-0.7V, na CNG rapidne promene od 0.1-0.8V. Za sad nisam pametan šta, kako i zašto.
Lambda na benzin stabilnih 0.4-0.7V, na CNG rapidne promene od 0.1-0.8V. Za sad nisam pametan šta, kako i zašto.
- raca_mk2
Druckregler ?? 
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21817
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ich verstehe sie nicht
Das ist ein serbische forum ?
Können sie auf Serbisch schreiben?
Das ist ein serbische forum ?
Können sie auf Serbisch schreiben?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- raca_mk2
- cortina.vr
- Poruka: 168
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
- raca_mk2
Da 1.4-1.7 Bar, a na dijagnostici sam pročitao do 3 bar. To može da objasni prebogatu smešu i miris gasa u kabini, isparivač "kaput"?
Nemački - Srpski
"kaput" - "otišlo sve u tri lepe"
https://www.youtube.com/watch?v=n6cWYy8EoY8
Nemački - Srpski
"kaput" - "otišlo sve u tri lepe"
https://www.youtube.com/watch?v=n6cWYy8EoY8
- raca_mk2
Isparivač BIGAS RI 23.
Zvao sam AL-GAS Knjaževac za kit za reparaciju, proveriće sutra.
Im li ko kakav kontakt ili info gde potražiti setove za reparaciju?
Zvao sam AL-GAS Knjaževac za kit za reparaciju, proveriće sutra.
Im li ko kakav kontakt ili info gde potražiti setove za reparaciju?
- cortina.vr
- Poruka: 168
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
- raca_mk2
Zvao sam Kamil i još par firmi i niko nema setove za BIGAS, uglavnom BRC, Lovato... javio se ALGAS Knjaževac i imaju membrane za Bigas RI 21 i RI 23. Jedini problem je što ja nisam siguran koji sistem je kod mene? Na poklopcu isparivača piše i RI 21 i RI 23, ali s obzirom na cenu od 950 din. poručiću oba seta, tako bude jeftinije. Filcani filter 100 din., metalni linijski 200 din. i još par metara creva i ukupno bi trebalo da košta oko 30-ak €.
- raca_mk2
Piše na prednjem poklopcu zato što je isti na oba uređaja, zadnja strana već nije ista. Kod mene je definitivno Bigas RI 23. Inače servisni interval je 15-20k km, ali to važi za normalan svet. Kod nas se vozi dok ne procuri ili eksplodira...
- raca_mk2
- raca_mk2

Skupljam na gomilu i pravac garage, valjda neću nešto zaboraviti.
Dobra stvar je da registracija ističe 28-og, a ne 26-og, a ta dva dana jako puno znače.
Zamena sajli ručne kočnice, zamena ulja i filtera motora, filtera vazduha, filtera goriva (ako ga nađem
Prvo što moram da uradim je da naspem bar polovinu gasa u boce i pravac na kanal na noćne radove. Bog čuva Fordaše!
- Markedjani
- Predsednik kluba

skupo ovo sivo crveno parče plastike, poslednji put kad sam pitao bilo je oko 14k jedno 

- raca_mk2
Nemam desni katediopter, nisam ni uspeo da nađem, a to mi je muka najveća. Videću za tehnički pregled, mislim da odštampam u boji A4 pa da izrežem i zalepim za slikanje.
Ali bitno mi je da ovo ostalo sredim da valja, srednju sajlu ručne imam ATE, a krajeve za doboše sam uzeo nešto najjeftinije. Od kako sam uzeo auto ručna koči samo na desnoj strani, a ta strana cvili pri zaustavljanju. Hidraulika deluje normalno, doboše da obradim neću stići i nove pakne nisam uzeo uzdam se samo u servis i razradu. Stiže izveštaj uskoro, nadam se najboljem.
Ali bitno mi je da ovo ostalo sredim da valja, srednju sajlu ručne imam ATE, a krajeve za doboše sam uzeo nešto najjeftinije. Od kako sam uzeo auto ručna koči samo na desnoj strani, a ta strana cvili pri zaustavljanju. Hidraulika deluje normalno, doboše da obradim neću stići i nove pakne nisam uzeo uzdam se samo u servis i razradu. Stiže izveštaj uskoro, nadam se najboljem.
- Markedjani
- Predsednik kluba

Nećeš ni naći osim original novo.
Napravi stiker sa reflektujućom trakom i to sam video jednog baju u gradu, verovatno mu isto bilo mnogo da plati za jedan katadiopter pa odradio kolaž papir i reflektujuća traka fušeraciju
Treba žrtvovati te katadioptere nekome ko ima 3d skener da napravi kopiju za osminu cene.
Napravi stiker sa reflektujućom trakom i to sam video jednog baju u gradu, verovatno mu isto bilo mnogo da plati za jedan katadiopter pa odradio kolaž papir i reflektujuća traka fušeraciju
Treba žrtvovati te katadioptere nekome ko ima 3d skener da napravi kopiju za osminu cene.

- raca_mk2
Ja bih samo za tehnički stavio za slikanje. Iskreno sramota bi me bilo da se vozim tako, bolje rupe da stoje. 
- raca_mk2

Nije problem u srednjoj sajli.
Nemoj neko da me pita, pa jel si proverio pre nego si skinuo?
Problem je u mehanizmu ručne kočnice u dobošima. Skidao sam cep centralne matice i stanje kao novo, niko to nije pipao od kako je izašlo iz fabrike, moguće da ni paknovi nisu menjani. Desna sajla iz doboša "zakiva" na oko jedan santimetar, a leva jedva i kad se dobro povuče. Sutra skidam pa da vidim stanje, nadam se da će moći da se izvuče za tehnički pregled, od delova imam zadnje sajle, više ništa.
Nova srednja sajla dosta bolje i lakše radi, ali da stara glavi iskreno ne. Da li mi je žao zbog cimanja, nimalo.

Manžeta i šelne drže, ne masti, dotegao još 5 kg.

Sipam 4l, istočim 4l i tako na svakih 12-13k km.
(Dospem 0.5l u međuvremenu.
Beš kočnice, odoh da spavam.
mbole, možeš li naći u uputstvu na koliko se stežu četiri šrafa sa unutrašnje strane doboša, da ne odvijam centralnu maticu.