Kent tuning! :D
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Kent tuning! :D
Nije kriv ništa motor... samo si loše koncipirao i odradio swap.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ma salim se ja malo,dobar je to motor,ali je mnogo osetljiv,mnogo promenljiv.. Sve mora da bude perfektno ili on jednostavno nece raditi.. Kent je kuvao dva puta i nista mu nije bilo.. Krecem ujutru,palim na benzin upali na pola kljuca. Predjem ~10km,ugasim,palim opet za sat-dva on jedva sastavi.. Svaki put upali drugacije,nema nikakvih pravila.. Za Kenta sam tacno znao kako palim na benzin,kako na plin i to je bilo to. A ovde je svako paljenje novo iskustvo. Nece nikako da se ugreje na radnu temperaturu (narucio orginalni termostat,pa cemo videti dalje),a video sam po forumu da nemam jedini taj problem...
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Sto se tice dostizanja na radnu temeperaturu to traje vekovima , i mene nervira ali kad se ugreje super greje kabinu (bar meni).
Inace moj CVH pali uvek isto beza obzira hladan ili topao.
Jedino sto imam problem s karburatorom pa na naglom dodavanju gasa imam knedlu ali to je nesto sasvim drugo...
Inace moj CVH pali uvek isto beza obzira hladan ili topao.
Jedino sto imam problem s karburatorom pa na naglom dodavanju gasa imam knedlu ali to je nesto sasvim drugo...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ćale se sa tim motorom na plin vozi kao car... doduše singlepoint je u pitanju pa nema problema sa lerom,gušenjem i ostalim glupostima karburatora.
Jedino što je stvarno ko baba ali je za normalnu vožnju dušu dalo... prosto te ne tera da ga voziš brzo
Jedino što je stvarno ko baba ali je za normalnu vožnju dušu dalo... prosto te ne tera da ga voziš brzo

- Dusan64
Ma izazivam tebe i penzu na okrsaj..kazes mi za auto da je baba...
Izgleda da mi je termostat otvoren non stop i da ima vazduha u sistemu...sad sam pokusavao da resim problem plina..
Inace,jel bi trebalo da jako zadimi kad ga upalim?

Izgleda da mi je termostat otvoren non stop i da ima vazduha u sistemu...sad sam pokusavao da resim problem plina..
Inace,jel bi trebalo da jako zadimi kad ga upalim?

- Taunus 17m
Kako dimi , plavo , crno , belo ?
Ne bi trebao uopste da dimi ...
Ne bi trebao uopste da dimi ...
- Dusan64
Cisto belo.. I sve dok se ne zagreje dimi...
- Markedjani
- Predsednik kluba
biti će da je beličasto plavkast dim... iliti gumice.

- Dusan64
Koje gumice? Na hidro podizacima ima gumice ili sta? Ne znam,ja sam fan kenta. 

- Markedjani
- Predsednik kluba
gumice ventila

- Dusan64
I to cemo da menjamo onda.. Ovako me bude bas sramota kad ga upalim negde... Zadimi ko parna masina...
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Glava dole, sredjuj ventile,zameni gumice
isto i mene ceka,ali necu zaliti pare jos mu i hidropodizace menjam pa ce da radi ko doxa.

- Dusan64
Secam se koja je to muka na Kent-u... Pa mi se nesto i ne radi,ali moracu to da odradim...
- Taunus 17m
Haha i mene ceka slican posao tj meni je glava odradjena , ravnanje , hidrotest , tefloni , bla bla ali posle odradjivanja svega toga
i zamene svih hidropodizaca cesto hoce da lupa NOV hidropodizac...
Tako da ili cu rastaviti i srediti stare pa vratiti ili cu staviti opet nove pa sta bude.
Mada inace za sada posle generalke nemam nikakvih problema osim karburatora koji moram zameniti.
Inace na blok 1.3 sam stavio glavu , usis i izduv od 1.4 pa mi treba i dvogrli karb za 1.4 ...
i zamene svih hidropodizaca cesto hoce da lupa NOV hidropodizac...
Tako da ili cu rastaviti i srediti stare pa vratiti ili cu staviti opet nove pa sta bude.
Mada inace za sada posle generalke nemam nikakvih problema osim karburatora koji moram zameniti.
Inace na blok 1.3 sam stavio glavu , usis i izduv od 1.4 pa mi treba i dvogrli karb za 1.4 ...
- Dusan64
Imam ja da ti prodam.. Ali moraces malo da se igras oko njega..
Imam i monopoint ako ti imas komp.. Javi se na pp.
Inace,narucene gumice nove,za hidro podizace ne znam sta da radim,kent mi je drndao pa sad ne znam jel ovo ovako treba ili ne..
A to sto ti se cuje nov,probaj sa nekim drugim uljem,cuo sam da su mnogo osetljivi na ulje..

Inace,narucene gumice nove,za hidro podizace ne znam sta da radim,kent mi je drndao pa sad ne znam jel ovo ovako treba ili ne..
A to sto ti se cuje nov,probaj sa nekim drugim uljem,cuo sam da su mnogo osetljivi na ulje..
- miki023
hidropodizaci vole polusintetiku i auto mnogo manje trosi ulja nego kad se sipa mineralno.
- Dusan64
Mislio sam i na marku ulja.. Polusintetika obavezno,ali cuo sam da se postizu ogromne razlike u zvuku motora promenom proizvodjaca ulja...
- miki023
- Dusan64
Nesa piše:Ljudi,sve preporuke za fordovo ulje 10w-40(sintetika) za starije motore! Motor mi radi kao singerica,lepse,tise,brze postize radnu temperaturu clap Danas sam ga zamenio i ne mogu da verujem thumbup
- miki023
Ma mani Nesu on je sad zaljubljen i svasta pise
. Salim se naravno. Cika Dule kako se resio restrikciju za vazduh zbog plina, ja nemam nista pa rekoh da pitam dal ije to uopste potrebno i sta staviti najbolje.

- Dusan64
Nista nemas? Pa koliko ti trosi onda,kako ide? Kuku,ja vazduh skoro skroz zatvorio...sto manje vazduha,manje plina..
Salu na stranu,treba pritvoriti vazduh,a samim tim i zavrnuti malo plin,daleko ce manje da trosi,a icice isto. Ja licno sam to izveo na ulazu u filter vazduha,na samom pocetku. Napravio klapnu i sada mogu da stelujem kolicinu vazduha kako mi odgovara.

Salu na stranu,treba pritvoriti vazduh,a samim tim i zavrnuti malo plin,daleko ce manje da trosi,a icice isto. Ja licno sam to izveo na ulazu u filter vazduha,na samom pocetku. Napravio klapnu i sada mogu da stelujem kolicinu vazduha kako mi odgovara.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Prodam ti ja moj, zdrav, regularan i ispravan, ako ne zuris, da meni naleti neki drugi.Dusan64 piše:Odmah mi dirate plin,ne dam!![]()
Mislis motor da zamenim ili auto? Nije registracija toliki problem.. Nego ne vidim da neko prodaje motor sa papirima,a da nije ceo stranac i cena od 500-600e (mislim na 5-icu,posto 4-ki nema nigde)+carinjenje motora.. To mi se ne radi,pre cu da kupim nekog Focus-a ako cu da ulazem tolike pare...
- Dusan64
Da si ti meni ziv i zdrav,ja to promenio odavno..
Mada mi je zanimljiva tvoja ponuda... 

- miki023
Cika Dule da te priupitam nesto, nema veze sa tuningom ali da ne otvaram novu temu. Da li ti istim intezitetom svetli leva i desna pozicija na zadnjim svetlima kao i levo i desno stop svetlo. Meni je levo jace, migavac je isti , da nije mozda drugacija plastika jer se na levoj strani nalazi i svetlo za maglu ili je pak u pitanju pad napona (mada ovo sumnjam).
- Dusan64
Obicno sam u kolima kada to sija,ali mislim da mi sve jednako sija.. Moze da bude da jedna stopaljka menjana,ili masa da nije dobra...