A Chastainu vidim bas zasmetalo sto je Logano 90 hehe.
Daytona i Talladega - 2 najlakse trke za pobediti.

Daytona i Talladega - 2 najlakse trke za pobediti.
pa tu su bile kvalifikacije. tako piše tru tv
zašto za hendrik? larson 2. za penske da, njihova oba vozača se nisu mogla nositi sa tojotama i ševijima. teška situacija za penske ali sledeća ja taladega a tu su fordovi najbrži. biti ili ne biti za penske.
Pa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan. Elliott imao katastrofalnu gresku u pit stopu zbog koje je izgubio krug i nikada vise nije pretio. Byron imao nevidjeno glup sudar kada je trebao da obidje nekoga ko je krug zaostatka, u tom momentu je bio 2. i verovatno bi zavrsio u top 3, a na kraju je imao DNF.
Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.Update
Hamlin 6
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
------------------------------------------------
Blejni 3
Bajron 2
Brisko 2
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1
Ispod crte nemaju ni teoretske šanse više. 3 trke do kraja vidiš ovaj sistem medalja uopšte nije loš. bel ako pobedi u martinsvilu (u proleće su jgr bili 1-2) bela bi onda delila samo 1 pobeda od titule a trka bi ostalo taman jedna poslednja. drama na vrhuncu.
to nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37hPa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan.
ali pogledaj, bel već ima računicu da počne misliti na bodove, i ne mora davati maximum. e to se publici nije svidelo. po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37h
Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.
3 trke pre kraja - 10 vozaca ima sansu za titulu - i posle mi neko kaze da takav sistem nije funkcionisao.
![]()
Pitao si me zasto je bio los dan za Hendrick. Objasnio sam zasto. Kada dominiras ceo dan i opet ne uspes da pobedis - onda ne mozes reci da si imao dobar dan.Boss piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:47hto nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.
Cak i po tvom nacinu bodovanja vozaci ne bi morali ici na sve ili nista. Hamlin bi po tvom nacinu bodovanja mogao osvojiti titulu cak i da ima 3 DNF u zadnje 3 trke, a Bellu ne bi bilo dovoljno ni da ima jednu pobedu i dva 2. finisa u zadnje 3 trke.po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.