A Chastainu vidim bas zasmetalo sto je Logano 90 hehe.
Daytona i Talladega - 2 najlakse trke za pobediti.

Daytona i Talladega - 2 najlakse trke za pobediti.
pa tu su bile kvalifikacije. tako piše tru tv
zašto za hendrik? larson 2. za penske da, njihova oba vozača se nisu mogla nositi sa tojotama i ševijima. teška situacija za penske ali sledeća ja taladega a tu su fordovi najbrži. biti ili ne biti za penske.
Pa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan. Elliott imao katastrofalnu gresku u pit stopu zbog koje je izgubio krug i nikada vise nije pretio. Byron imao nevidjeno glup sudar kada je trebao da obidje nekoga ko je krug zaostatka, u tom momentu je bio 2. i verovatno bi zavrsio u top 3, a na kraju je imao DNF.
Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.Update
Hamlin 6
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
------------------------------------------------
Blejni 3
Bajron 2
Brisko 2
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1
Ispod crte nemaju ni teoretske šanse više. 3 trke do kraja vidiš ovaj sistem medalja uopšte nije loš. bel ako pobedi u martinsvilu (u proleće su jgr bili 1-2) bela bi onda delila samo 1 pobeda od titule a trka bi ostalo taman jedna poslednja. drama na vrhuncu.
to nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37hPa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan.
ali pogledaj, bel već ima računicu da počne misliti na bodove, i ne mora davati maximum. e to se publici nije svidelo. po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37h
Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.
3 trke pre kraja - 10 vozaca ima sansu za titulu - i posle mi neko kaze da takav sistem nije funkcionisao.
![]()
Pitao si me zasto je bio los dan za Hendrick. Objasnio sam zasto. Kada dominiras ceo dan i opet ne uspes da pobedis - onda ne mozes reci da si imao dobar dan.Boss piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:47hto nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.
Cak i po tvom nacinu bodovanja vozaci ne bi morali ici na sve ili nista. Hamlin bi po tvom nacinu bodovanja mogao osvojiti titulu cak i da ima 3 DNF u zadnje 3 trke, a Bellu ne bi bilo dovoljno ni da ima jednu pobedu i dva 2. finisa u zadnje 3 trke.po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.
samo mi nije jasna ta dominacija u kojoj nije pobedio na stage 1. ja sam gledao dominaciju gde je vozač vodio većinu krugova i pobedio sva 3 stagea.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 21:27hPitao si me zasto je bio los dan za Hendrick. Objasnio sam zasto. Kada dominiras ceo dan i opet ne uspes da pobedis - onda ne mozes reci da si imao dobar dan.Boss piše: ↑ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:47hto nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.
Da nisi zaspao posle 1. stagea - video bi zasto je Larson dominirao u nedelju.
Kao sto ti rekoh u prethodnom komentaru - ne bi imao Hamlina. Hamlin moze imati DNF u naredne 3 trke, a Bell moze pobediti jednu trku i zavrsiti kao 2. u preostale 2 trke - i opet ce Hamlin osvojiti titulu po tvom nacinu bodovanja. Isto tako svaki od top 5 vozaca moze imati DNF na svakoj od naredne 3 trke i generalni plasman se ne bi promenio po tvom sistemu bodovanja.e isti taj primer ja gledam i na nascaru. isto se dešava da u sistemu bodovanja neko stekne ozbiljnu prednost i posle je samo održava. meni je to dosadno. nascaru je dosadno i zato je bio uveo plejof. ali ono što tu ne valja je da neko može pobediti na 35 trka a ne biti šampion. ne valja što neko pobedi dejtonu prvu trku, ili drugu trku i već je u plejofu. hamlin evo sad pobedio vegas njemu je glava već u finiksu na finalu. mi sad nemamo hamlina u ove dve sledeće trke. a po mom sistemu bodovanja bi smo imali i hamlina i bela i larsona. all in
Kad sam ja tvrdio da je Hamlinu cilj 70 pobeda?Inače Hamlin je u svom podkastu rekao da želi ovu titulu više nego 70-u pobedu. To je Tale suprotno onome što si ti tvrdio
Izvrces moje reci. Ja sam rekao, tj. ja sam ponovio Hamlinovu izjavu da ne bi menjao pobede za titulu, lepo je Hamlin sam rekao da "ne bi menjao svoju karijeru sa nekim ko je osvojio titulu i pobedio 12-15 trka u karijeri".i ako mi još jednom kažeš da su pobede važnije od titule ja ti kažem to dolazi od vozača KOJI NEMAJU TITULE. primenjujem isti ključ koji si ti primenio kad si rekao da indy vozači koji nemaju osvojen indy 500 a imaju titulu serije da im je bitnija ova druga![]()
![]()
![]()
Ok, nek ostane upamcen kao najbolji vozac koji nije osvojio titulu - opet ce vise ljudi pamtiti Hamlina nego Bobby Labontea, Kurt Buscha, Benny Parsona i slicne vozace koji imaju titulu.evo kako počinje njegova biografija na wiki. to ti ja kažem po čemu će prvo ostati zapamćen. kako mos tako i hamlin.
Bel može pobediti 2 trke i biti šampion.Talladega_500 piše: ↑utorak, 14. okt. 2025. u 15:01h
Kao sto ti rekoh u prethodnom komentaru - ne bi imao Hamlina. Hamlin moze imati DNF u naredne 3 trke, a Bell moze pobediti jednu trku i zavrsiti kao 2. u preostale 2 trke - i opet ce Hamlin osvojiti titulu po tvom nacinu bodovanja. Isto tako svaki od top 5 vozaca moze imati DNF na svakoj od naredne 3 trke i generalni plasman se ne bi promenio po tvom sistemu bodovanja.
A moze pobediti 1 trku i u preostale 2 trke zavrsiti kao 2. - i opet ne bi bio sampion ispred Hamlina koji moze imati 3 DNFs u te 3 trke.
Ne bi imao juris Hamlina uopste jer Hamlinu bi bilo bitno samo da Bell ne pobedi. To znaci da Hamlin moze zavrsiti na bilo kojoj poziciji od prve do zadnje - njemu bi bilo bitno samo da Bell ne pobedi.ovde je poenta da bi mi na svakoj trci (za početak prve 2) imali juriš na pobedu od bela i hamlina.
Zaboravljas spomenuti da se Johnson slupao u zadnjoj trci i zato je Keselowskom bilo dovoljno 15. mesto da matematicki osigura titulu.jel se sećaš kako je keselowski uzeo titulu? 15. mestom. i to niko nije voleo.
Keselowski zavrsio 15. na toj trci, Johnson 36., Hamlin 24.E sad zamisli kakvo bi to finale bilo na poslednjoj trci 2012
a da ne pričam o vozačima koji su imali po 3 pobede isto bi do 2 trke pre kraja imali šanse.
da, i on bi baš sedeo miran skrštenih ruku oslanjajući se na druge umesto da i sam ne pokuša pobediti bela. tale jel si se ti nekad bavio nekim sportom?Talladega_500 piše: ↑utorak, 14. okt. 2025. u 19:21h
Ne bi imao juris Hamlina uopste jer Hamlinu bi bilo bitno samo da Bell ne pobedi. To znaci da Hamlin moze zavrsiti na bilo kojoj poziciji od prve do zadnje - njemu bi bilo bitno samo da Bell ne pobedi.
ali mašiš poentu prijatelju. kakva bi to uvertira bila pred finale. 3 vozača u borbi za naslov. a ovako kakvo je bilo bodovno stanje pre trke ja se istina ne mogu setiti davno je bilo. ali poenta je ono što sam rekao neko u toku sezone nabilduje prednost koju onda samo održava. to je rekao i nascar u podkastu kod juniora. zato su i izbacili sistem bodovanja.Talladega_500 piše: ↑utorak, 14. okt. 2025. u 19:21h
Keselowski zavrsio 15. na toj trci, Johnson 36., Hamlin 24.
I ti meni posle kazes "zamisli kakvo bi finale bilo" hehe.
toni stjuart 2011Talladega_500 piše: ↑utorak, 14. okt. 2025. u 19:21hAjde kazi mi kada se zadnji put desilo u NASCAR-u da neki vozac pobedi zadnje 2 trke ili da pobedi 3 od 4 ili nesto slicno.
Ama ne mora on pobediti Bella - samo mu je bitno da Bell ne pobedi. Ako vidi da Bell nema auto za pobedu, onda je njemu nebitno da li Bell zavrsio na 2. ili 40. mestu. Evo ti zadnja trka Bella u Vegasu - celu trku je proveo u vrhu, ali je bilo jasno da nema auto za pobedu i da nece pobediti. Samim tim pritisak pada sa Hamlina (po tvom nacinu bodovanja).
Ako je neko u stanju da nabilduje prednost, onda zasluzuje i da odrzava tu prednost. Zasto bi se njegova prednost brisala u poredjenju sa nekim drugim vozac koji nije nabildovao prednost?ali mašiš poentu prijatelju. kakva bi to uvertira bila pred finale. 3 vozača u borbi za naslov. a ovako kakvo je bilo bodovno stanje pre trke ja se istina ne mogu setiti davno je bilo. ali poenta je ono što sam rekao neko u toku sezone nabilduje prednost koju onda samo održava. to je rekao i nascar u podkastu kod juniora. zato su i izbacili sistem bodovanja.
Znaci pre 14 godina?toni stjuart 2011