Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14923
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 9. okt. 2025. u 20:45h

Briscoe zasluzuje bolje od 87. Tek ove sezone se vidi koliko je Briscoe bio dobar u SHR kada je sa njihovim katastrofalnim autom izborio plasman u playoff 2 puta plus jednom je za malo stigao do finala. Briscoe je trenutno daleko bolji nego i Keselowski i Chastain (oba 86).

A Chastainu vidim bas zasmetalo sto je Logano 90 hehe.
Boss piše:
četvrtak, 9. okt. 2025. u 20:40h
sta si ti ono reko tale da je dejtonu lako pobediti lol
Daytona i Talladega - 2 najlakse trke za pobediti. ;)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 3123
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » četvrtak, 9. okt. 2025. u 21:09h

ma, ionako je to samo glupa igrica
Best finish: 2nd (2022)

Boss

Poruka od Boss » petak, 10. okt. 2025. u 19:21h

Every Cup Series driver rating from NASCAR 25 video game
See where each NASCAR Cup Series driver ranks overall, and in each of the six track categories

https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10766501/

smešno. bajron 100 lol

buba bolji od častaina i jednak sa loganom lol

bowman jednak sa častainom lol

gledao sam na youtube neki lik odigrao dejtonu i u poslednjem krugu on vodi i neko iza se slupa i caution i imesto da je kraj trke ono išlo g-w-c (još 2 kruga)

hehe iracing zaboravio pravila :rotfl:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 10. okt. 2025. u 19:35h

Rating je smesan za pola vozaca. Valjda bi ukupan rating trebao da bude kombinacija ratinga na svakoj vrsti staza. Hamlin recimo ima rating od samo 70 na road course, ali ukupan rating 99 - gde je logika?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 10. okt. 2025. u 22:53h

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 11. okt. 2025. u 10:52h

UPDATE :)

Harvik: Hamlin, Blejni, Larson, Bel
Katlin: Logano, Blejni, Larson, Bel
Mamba: Blejni, Bajron, Brisko, Bel

Boss: Bel, Larson, Blejni, Brisko
Tale: Hamlin, Bel, Larson, Blejni

Erik: Blejni, Hamlin, Larson, Bel
Možda ipak za Nascar ima nade. F1 zabila autogol u americi odlaskom na striming platformu

Announcement of Apple’s US F1 rights confirmation tipped for United States GP

https://www.motorsport.com/f1/news/anno ... /10766760/
Slika

ako je indycar bio pukao na peacocku koji ima duplo više pretplatnika od aplea, šta onda očekivati od f1... :haha:
valjda je bitno da se pare uzmu lol

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 11. okt. 2025. u 15:17h

Mislim da je drugacija publika. F1 u Americi uglavnom prati mladjarija, a njima nije problem da uzmu jos jedan streaming service. Sa druge strane, Indy i NASCAR je uglavnom za starije ljude koji uglavnom jos uvek koriste kablosvku.

Plus, iz primera NASCAR-a - streaming je daleko kvalitetniji od kablovske. Onih 5 trka na Amazonu su bile najbolji prenos koji je vidjen vec dosta godina (barem na racun NASCAR trka).

Ma ja bi licno voleo da NASCAR napravi svoj streaming. Neka naplate ako hoce i $50 mesecno, neka bude kanal koji se biti NASCAR 24/7, prenositi trke, imati stare trke, kvalifikacije, testove, reportaze, itd, tipa kao sto imaju na Tubi, samo jos dodati prenos trka uzivo. Ja bukvalno imam kablovsku samo zbog NASCAR-a, 90% ostatka uopste ne gledam, a placam $155 mesecno. Mnogo kume...

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 12. okt. 2025. u 00:11h

šta ima na ovom tru tv kad nema nascara? kakva je televizija?
fabričke tojote nenadjebive
1-2-3
pa onda fabrički ševroleti 4-5-6
najbrži ford 9. logano

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 00:54h

Koji tru tv? Ne razumem sta mislis sa tim.
Ne pise se Fordu dobro. Slusao sam jedan podcast pre neki dan da ce Logano najverovatnije ici na pobedu umesto na poene u naredne 3 trke, znaci sve ili nista, jer znaju da ne poene ne mogu doci do finala. A pocinjem da verujem da ce isto morati i Blaney, jer Penske bas nije imao brzinu zadnje 2 trke.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 12. okt. 2025. u 10:58h

Talladega_500 piše:
nedelja, 12. okt. 2025. u 01:50h
Koji tru tv? Ne razumem sta mislis sa tim.
pa tu su bile kvalifikacije. tako piše tru tv
Slika

lol
Slika

od fedexa do nikad čuo am pm lol
Slika

shell odan loganu
Slika

koji je ovo sponzor? neobično larsona videti u black car
Joey Logano's contract with Shell-Pennzoil, signed in 2022, covers sponsorship for 30-plus races per season, not a specific number of races for a single contract. This multi-year extension ensures Shell-Pennzoil remains the primary sponsor for Joey Logano's No. 22 Ford in the majority of NASCAR Cup Series races each year.

Koji vozač još ima ovakav ugovor sa sponzorom? Čini mi se da si rekao Eliot sa NAPA i Bowman sa ally
Number of races: NAPA sponsors 26 races each season on Chase Elliott's #9 Chevrolet.

eliot ipak malo manje
Bass Pro Shops will be the primary sponsor for the entire 2025 season, a role they are taking over from Martin Truex Jr.

Brisko ima punu sezonu jedan sponzor

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 16:01h

Ne znaci RobinHood na Bubbinom autu ono sta ti mislis da znaci. Robinhood Markets je finansijska kompanija preko koje mozes da kupujes akcije u firmama. Poprilicno uspesna kompanija.

ampm je lanac prodavnica na zapadnoj obali, bilo je slicnih sponzora ranija, tipa WalGreens, CVS, 7-11 i slicnih. Mislim da su sponzor na samo 2 trke ove sezone ili tako nesto.

Larsonov auto za danasnju trku je Zac Brown Band.

Pored timova koje si vec nabrojao sa sponzorima, HendrickCars.com je sponzor Larsona na cini mi se 33 trke ove sezone. Spomenucu i Sea Best i Ty Dillona (20 trka).

NASCAR talks to Cup crew chiefs about discussing points with drivers during race

LAS VEGAS — Brad Moran, NASCAR’s managing director of the Cup Series, gave crew chiefs a “reminder” Saturday of what teams are allowed to tell drivers in regards to their points status during a race.

“You can say anything that helps your driver in their position and that’s it,” Moran told NBC Sports after meeting with Cup crew chiefs at Las Vegas Motor Speedway. “They all know better than to say things that don’t involve their driver getting the best finish they can possibly get. It’s as simple as that.”

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 12. okt. 2025. u 17:05h

a tru tv? jel si ti gledao kvale?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 17:22h

Nisam, baseball playoff je trenutno tako da mi je to centar paznje (posebno sto Brewers imaju najbolji rekord u ligi), plus subota je dan za college football. Cak sam i Xfinity seriju uhvatio samo zadnjih 50-ak krugova sinoc, a ostatak sam gledao jutros.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 02:45h

Bravo Denny, 6. pobeda ove sezone, pobeda broj 60 u karijeri (izjednacio se na 10. mestu sa Harvickom), prvi finalista.

Navijao sam za Briscoe u zadnjim krugovima, ali sam srecan i sto je Hamlin pobedio.

Katastrofa dan za Hendrick i Penske.

Za Hendrick, Larson je vodio najvise krugova i nije uspeo da pobedi. Elliottov pit tim napravio onu gresku u pit stopu, pao krug zaostatka. Byron, slupao se u momentu kada je bio 2., ne znam sta se onde desilo sa njim i Ty Dillonom. Dillon tvrdi da je njegov spotter rekao Byronovom spotteru da Dillon ide u pit stop, ne znam da li vest nije prenesena Byronu. Umesto top 5 i da bude u plusu, Byron ide na Talladegu sa -15.

Blaneyu pukla guma i slupao se, Logano pokusao sa pit strategijom da spasi dan, zavrsio je kao 6., ali je i dalje u velikom minusu jer nije osvojio mnogo stage poena (samo 3 cini mi se).

U sustini, Elliotta, Logana i Blaneya mislim da samo pobeda vodi u finale, imaju preveliki zaostatak u poenima da bi ih nadoknadili u samo 2 trke.

Slika

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 09:47h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 02:45h

Katastrofa dan za Hendrick i Penske.

zašto za hendrik? larson 2. za penske da, njihova oba vozača se nisu mogla nositi sa tojotama i ševijima. teška situacija za penske ali sledeća ja taladega a tu su fordovi najbrži. biti ili ne biti za penske.
Update

Hamlin 6
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
------------------------------------------------
Blejni 3
Bajron 2
Brisko 2
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1

Ispod crte nemaju ni teoretske šanse više. 3 trke do kraja
vidiš ovaj sistem medalja uopšte nije loš. bel ako pobedi u martinsvilu (u proleće su jgr bili 1-2) bela bi onda delila samo 1 pobeda od titule a trka bi ostalo taman jedna poslednja. drama na vrhuncu.
i to u finiksu gde je bel slavio u proleće

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37h

Boss piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 10:18h
zašto za hendrik?
Pa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan. Elliott imao katastrofalnu gresku u pit stopu zbog koje je izgubio krug i nikada vise nije pretio. Byron imao nevidjeno glup sudar kada je trebao da obidje nekoga ko je krug zaostatka, u tom momentu je bio 2. i verovatno bi zavrsio u top 3, a na kraju je imao DNF.

Sva 3 Hendrickova vozaca su trebala biti u plusu nakon Vegasa, a u realnosti i Byron i posebno Elliott su u debelom minisu.
Update

Hamlin 6
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
------------------------------------------------
Blejni 3
Bajron 2
Brisko 2
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1

Ispod crte nemaju ni teoretske šanse više. 3 trke do kraja vidiš ovaj sistem medalja uopšte nije loš. bel ako pobedi u martinsvilu (u proleće su jgr bili 1-2) bela bi onda delila samo 1 pobeda od titule a trka bi ostalo taman jedna poslednja. drama na vrhuncu.
Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.

3 trke pre kraja - 10 vozaca ima sansu za titulu - i posle mi neko kaze da takav sistem nije funkcionisao. ;)

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:43h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37h
Boss piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 10:18h
zašto za hendrik?
Pa rekoh gore zasto. Larson nije uspeo da pobedi iako je dominirao ceo dan.
to nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:37h

Po mom nacinu bodovanja - 10 vozaca bi jos uvek imali sanse za titulu.

3 trke pre kraja - 10 vozaca ima sansu za titulu - i posle mi neko kaze da takav sistem nije funkcionisao. ;)

Slika
ali pogledaj, bel već ima računicu da počne misliti na bodove, i ne mora davati maximum. e to se publici nije svidelo. po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 21:27h

Boss piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:47h
to nema veze. pa nije nascar kao f1. u mnogo slučajeva se dešavalo da je pobednik trke vodio samo poslednji krug i pobedio trku. bitno je voditi taj poslednji krug. larson nije uspeo. i to se pamti. pobednik. a ne ko je "dominirao". iskreno trku nisam ni gledao celu (zaspao posle stage 1) tako da nemam pojma da je neko dominirao (larson nije uzeo stage 1). za mene je hamlin pobednik. 60-ta pobeda.
Pitao si me zasto je bio los dan za Hendrick. Objasnio sam zasto. Kada dominiras ceo dan i opet ne uspes da pobedis - onda ne mozes reci da si imao dobar dan.
po mom sistemu mi bi ušli u završnicu gde tri vozača idu na sve ili ništa. e meni je to zanimljivo.
Cak i po tvom nacinu bodovanja vozaci ne bi morali ici na sve ili nista. Hamlin bi po tvom nacinu bodovanja mogao osvojiti titulu cak i da ima 3 DNF u zadnje 3 trke, a Bellu ne bi bilo dovoljno ni da ima jednu pobedu i dva 2. finisa u zadnje 3 trke.

Larson isto - cak i da pobedi zadnje 3 trke, opet bi mu bilo potrebno da Hamlin ne zavrsi bolje od 4. mesta na bilo kojoj od te 3 trke da bi osvojio titulu.

I to je pod uslovom da pobedjuju... bukvalno prvih 10 vozaca na tvojoj listi mogu imati DNF na svakoj od sledece 3 trke i generalni plasman se uopste ne bi promenio.

Odgovori

Povratak na „Nascar“